Hradní jídlo
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem dostala v receptech na email. Maso jsem si předem naprudko opekla, až pak dávala do pekáče, je to rychlejší a zatáhne se v mase bílkovina.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 1. 2010 12:55
dnes vařím
21. 1. 2010 13:46
Jitka+2 děkuji
21. 1. 2010 10:52
Tak tento recept znám už od dětství jako Přátelské kotlety a už od dětství ho mám moc ráda.Nyní ho milují i moje děti,akorát tu cibuli musím nakrájet normálně najemno,protože dětem ty rozpadlé dlouhé nudličky dělají problémy s kousáním (jsou to ještě mrňousové).Za opravdu vyzkoušený,jednoduchý a výborný recept dávám bodík.
31. 12. 2009 00:34
Teď jsem zjistila, že jsem již bodík udělila. Škoda, že nemůžu dát ještě jeden. Masíčko je doopravdy fantastické. Nejdřív jsem se bála toho masoxu. Ta kombinace mi nějak naháněla strach. Kdo ještě váhá, tak vůbec nemusí. Určitě nebudete litovat.
31. 12. 2009 00:27
Jani, posílám bodíka. Tento recept znám jako řízky naopak, které se pak zapékají v troubě. Co nejvíce strouhanky vtlačíme do naklepaných řízků (kotleta, ktkovice, kýta). Pak plátky masa namočíme v rozšlehaných vajíčkách a z obou stran usmažíme. Usmažené řízky pak naskládáme do zapékací mísy, obložíme cibulí, anglickou slaninou a zalijeme připraveným vývarem z masoxu. Pečeme přibližně půl hodiny. Řízky jsou fantasitcké . Je to stejný postup jak máš ty, jen s malou obměnou.
Řízky se nejdřív usmaží naopak.
Řízky se nejdřív usmaží naopak.
31. 12. 2009 00:08
+17
30. 12. 2009 23:59
Já bych si svolením autora zas tak hlavu nelámal. Prostě připiš do poznámky, že recept byl kdysi v Mladém světě v rubrice Péťa Vařič a je to. Tady jde přece o šíření osvěty než o to, kdo kdy kde co vymyslel, to by nebylo o čem psát. Mimochodem, kde je psáno, že v mla%dáku byl recept zcelůa původní a neopsaný zas odjinud.
30. 12. 2009 23:11
Tak dnešní oběd,vynikající,(použila jsem krkovici) ani děcka neprotestovaly kvůli cibuli.Zblajzly to ani nemrkly a manžel taky,pochutnali jsme si.Mám cibulku ráda a vůbec,když je upravená tepelně je taková,slaďoučká.
23. 10. 2009 14:17
radulis, to člověka vždycky potěší, díky
23. 10. 2009 13:05
Tada musím říct, že je to dobrůtka, i bez opečení se povedlo. Manžel si pochutnal. Posílám bodík a děkuju za tak výborný recept...
23. 10. 2009 12:01
radulis, určitě to i tak dopadne dobře
23. 10. 2009 11:07
jé to jsem úplně přehlédla :( to je to že to nečtu pořádně.. ted jsem masíčko vložila do trouby, ale bohužel jsem ho neopekla, tak snad se povede i tak...doufám..
23. 10. 2009 10:45
radulis ano, ve fotopostupu to znázorňuji. Dokonce i v poznámce se o tom zmiňuji.
23. 10. 2009 08:43
Recept vypadá opravdu báječně, určitě vyzkouším. Jen se chci zeptat zda maso nejprve osmahnout na pánvičce a pak ho šoupnout do trouby?
9. 8. 2009 20:47
Jani opravdu výborné všem chutnalobodík sem ti už poslala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 8 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 15 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 16 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 17 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 1 hodinou
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 4 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 6 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 6 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 6 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 6 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hrníčkové recepty a chyby při jejich přípravě: Hrnky nejsou vhodnou odměrkou
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Radim dělá zálivky na saláty z fermentovaných rajčat: Propašovat se tam dá cokoliv, ale správný olej vytvoří symfonii
Další recepty
Tématické fráze: recepty pro cukrovkare recepty do 30 kč hradní maso recept na karpáčo farářovo tajemství recept jídlo z vepřového masa recept farářovo tajemství recepty jídel talián recept recepty za 30 kč karpáčo recept hradní řízek recepty hotových jídel uprava talianu pitipana jidla z vepřové kyty recepty jídel pro cukrovkáře top recepisy karpáčo paprikookurky
Suroviny: sýr eidam, cibule, máslo, pepř, sůl, olej, masox, voda
Hradní jídlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l5XM
52 názorů