Krůtí škvarečky
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2018 12:24
Škvarky z krůtí kůže jsou vynikající. Sádlo z kůží běžně používám na smažení i při vysokých teplotách. Nemá žádnou pavůni ani pachuť. Vynikající je i rizoto. Kdyby byly krůtí kůže alespoň kilo za kilo a Cajthamlová dostala od drůbežářských závodů sponzoring za jejich propagaci, pak by to rázem nebyl sajrajt pro socky, ale zdravý, byť vysoce kalorický, doplněk jídelníčku. Dobrou chuť a zdravý rozum bez bulvárního bio a eko všem.
6. 11. 2015 21:53
Dnes jsem zabíjel krůty a říkám si co s tím sádlem.Zkusil jsem udělat ty škvarečky,ale ne v troubě,ale v hrnci a do toho 5 celých stroužků česneku,s tím,že jsem slíval sádlo a je to fakt síla,je 9 hodin večer a asi to s manželkou sníme už teď.Taková je to dobrota!! :D
20. 1. 2010 17:01
Mám dojem, že nedávno v nějakém pořadu (Loskuták?) nevím jistě Milan Vodochodský spotřebovával taky všechno z kachny, nebo co to bylo, každý odřezek na něco spotřeboval. Ty škvarečky dělal taky. Měla jsem pak hlad, jak blázen!
20. 1. 2010 16:23
Hm, škvarečky z krůtí kůže napadly manžu před pár lety, protože jinak ta kůže byla dobrá leda na polévku a pak pro kocouří miláčky. Takto máme dvakrát do roka sice stále energeticky vydatný hříšek , ale když z nich hned po upečení důkladně sleju všechno vyškvařené sádlo, tak zůstává víceméně dobře vysmažená kůže. Ke klasickým vepřovým škvarkům se to obsahem tuku přirovnat opravdu nedá. Navíc je dělám malinkaté a hodně křupavé. Na fotce jsou na dezertním talířku.
20. 1. 2010 14:11
Skvělý a je to takový hříšek,máme moc rádi škvarečky to jo ,můžeme.Nikdy jsem z krůty neděla ani jsem nevěděla,že to z toho jde ,už jsem zase chytřejší.
20. 1. 2010 13:58
20. 1. 2010 13:42
za 2Sice nemůžu takové dobroty, ale dala bych si
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 4 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 17 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Candát na červené čočce
JirkaPotok uvařila před 23 minutami
Vepřové maso v kedlubnách
trdlo uvařila před 27 minutami
Fazolky s řapíkatým celerem
trdlo uvařil před 27 minutami
Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem
Dana Lubovska uvařila před 32 minutami
Banánová bábovka
Dana Lubovska uvařil před 33 minutami
Studený bramborový salát s cibulí a kyselými okurkami
Cecilka21 uvařil před 1 hodinou
Domácí langoše
PetraSt uvařila před 1 hodinou
Hrnková buchta s tvarohem
Astonka uvařila před 1 hodinou
Drobenkový koláč s jablky
PunkyLucik uvařila před 2 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
monstep uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: krůtí sádlo krůtí kůže krůtí škvarky sádlo z krůty kůže z krůty škvarky z krůtí kůže škvarky z krůty krůtí sádlo recepty kruti kuze recept co s krůtí kůží krůtí odřezky krupava kachna co s kůží z krůty vodochodský recepty kachna vodochodský kůže z krůty recept kruti sadlo a kuze krůtí kůže recepty co s krůtím sádlem čínská křupavá kachna
Suroviny: sůl
Krůtí škvarečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vl1g
7 názorů