Bylinky a jejich užití v kuchyni - nejlepší recepty
Málokdo může rozporovat tvrzení, že celá řada jídel chutná lépe dochucená čerstvými bylinkami. Ať už se jedná o saláty, polévky, nebo třeba italské caprese, které by bez bazalky nebylo úplné, zelené rostlinky plné chutí a hlavně vůní se opravdu vyplatí mít po ruce. Naštěstí je to poměrně snadné; většinu bylinek můžete pěstovat na balkoně nebo i na parapetu za oknem.
Kupte si semínka aromatického oregána, léčivého tymiánu nebo řízné pažitky, která výtečně doplní tvarohové pomazánky či třeba jen obyčejný chleba s máslem, a nebudete litovat. Anebo si pořiďte už vzrostlé bylinky v květináči; obzvlášť na jaře je seženete v každém větším supermarketu nebo dobrém květinářství.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 10 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 23 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
K táboráku patří špekáček: Víte, jak poznáte kvalitní a jak ho nařezat, aby se dokonale opekl?
Novoroční čočka: Podle našeho receptu to jde i bez namáčení a hravě ji zvládnete i v „posilvestrovské“ indispozici
Retro okénko: Lentilky miluje již několik generací. Byly první ony nebo jejich americké příbuzné M&M's?