Vlámská karbonáda
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájíme slaninu na plátky zhruba 4 mm silné a aby byly cca 15 cm dlouhé. Překrojíme je napůl, takže budeme mít 12 kousků slaniny.Maso nakrájíme na kostky zhruba 3-4…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájíme slaninu na plátky zhruba 4 mm silné a aby byly cca 15 cm dlouhé. Překrojíme je napůl, takže budeme mít 12 kousků slaniny.Maso nakrájíme na kostky zhruba 3-4…
Budeme-li používat sušené houby, předem je namočíme do teplé vody.Očištěné maso nakrájíme na 6 větších kousků, osolíme je, opepříme a v hluboké pánvi opečeme na sádle ze…
Stehna protáhneme špekem a česnekem obaleným v pepři. Pak stehna osolíme a jemně opepříme. Na sádle stehna opečeme a vložíme do pekáče.Do výpeku přidáme nakrájený špek…
Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme cuketu nastrouhanou nahrubo i se slupkou, promícháme a zalijeme vývarem nebo vodou s přidáním bujónu. Přidáme…
Je tu podzim a s ním i žně pro houbaře, kteří milují václavky. Tyto chutné podzimní houby nabízejí širokou škálu možností, co z nich uvařit. Podle tohoto receptu…
Příznivci tradiční přípravy zavřete oči! Chutnou obdobu "svíčkové" lze totiž uvařit i jinak. Varný mixér s minimální spotřebou energie vypracuje celé menu. Spolehlivě.…
Fazole večer před vařením namočíme. Vodu druhý den slijeme, fazole zalijeme cca 2cm nad ně a dáme vařit do měkka.Rozehřejeme v hrnci olej, rozpustíme v něm máslo.…
Kuře na provensálský způsob je pokrm plný zeleniny a zasytí tak po náročném dni. Připravované v jednom hrnci, provoněné tymiánem a česnekem, je do hodiny připravené ke…
Všechny kousky z králíka zalijeme studenou vodou. Přidáme koření, cibuli, česnek, libeček a vaříme do měkka, cca 50-60 minut.Po půl hodině přidáme očištěnou zeleninu,…
Trochu pracnější příprava této sulcové pochoutky se určitě vyplatí! Můžete si naplnit třeba malé silikonové formičky a ty si brát s sebou do práce třeba na svačinu nebo…
Kombinace brambor, hub, smetany a vejce zadá zpravidla na velmi chutný pokrm. V tomto případě se jedná o polévku, kterou můžeme připravit v sezoně houbaření nebo v zimě,…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41