Obalovaný květák pečený s novými bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenPokud patříme mezi milovníky květáku, smaženého v trojobalu, můžeme si připravit také jeho zdravější variantu. Okořeněné nové brambory a květák, obalený ve vejci se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud patříme mezi milovníky květáku, smaženého v trojobalu, můžeme si připravit také jeho zdravější variantu. Okořeněné nové brambory a květák, obalený ve vejci se…
Nové brambory si předvaříme asi tak 10 minut, aby nebyly úplně měkké, poté rozpůlíme a vykrojíme malý ďolíček – do něj vložíme lžičku pomazánkového másla Fit Line. Na to…
Brambory opereme a dáme vařit do studené vody. Když začne voda vřít, slijeme ji , napustíme novou, osolíme, okmínujeme, přidáme libeček a vaříme do měkka.Mezitím, co se…
Černá rýže z oblasti Provence je považována za zdraví prospěšnou plodinu. Má velký obsah přírodních barviv a oříškovou příchuť. Spolu s trochou masa, sezónní zeleninou a…
1.) Do olejem vytřené zapékací mísy nebo pekáče dáme oloupané brambory, posypeme je solí, drceným kmínem, promícháme, zakryjeme alobalem a pečeme asi 30 minut. 2.)…
Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Neloupeme! Uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.Mezitím si nakrájíme lososa na proužky, cibuli…
Nejdříve vyloupeme hrášek, pokrájíme na jemno polovinu cibule a nakrájíme na kolečka mladou mrkev a petržel.Na pánvičce rozpustíme asi 80 g másla. Na opravdu malé…
Nejdříve si zapněte troubu na asi 180 st. Brambory nadrobno pokrájejte nebo ještě lépe nahrubo nastrouhejte, stejně tak cibuli. Pokud brambory strouháte na struhadle a…
Nejprve připravíme bylinkové máslo. Do hmoždíře dáme česnek pokrájený na plátky, hrubozrnnou sůl a celý pepř a vše rozdrtíme. Pak přidáme pokrájené bylinky a znovu…
Oškrabané brambory vařte v osolené vodě cca 15 minut, téměř doměkka. Zatímco se brambory vaří, prošlehejte přísady na zálivku. Vařené brambory nakrájejte podélně na…
V rendlíku uděláme světlou zasmážku, rozředíme bujónem (použil jsem vývar z uzených žebírek), přidáme na nudličky nebo malé plátky nakrájené kedlubny, osolíme a dusíme.…
Kuřecí prsa si prořízneme, abychom získali 4 kusy. Hustě je pomažeme hořčicí a podle chuti posypeme grilovacím, nebo jiným oblíbeným kořením. Nivu si nakrájíme na tenké…
S kuřecího masa udělej kostky nebo širší nudličky, nalož je do směsi na marinádu, stačí tak hodinka a hoď do lednice.. Az bude maso po hodince odpočaté, tak nakrájej…
Zemiačiky umyjeme (nelúpeme).Dáme do pekáča, pridáme 2 lyžice oleja, korenie a soľ a dobre premiešame. Pečieme v rúre asi 30 min na 180°C.Na omáčku prešľaháme 4 lyžice…
Jak tak brouzdám po netu, narazím na recept na koprovku. To není moc zajímavé, ale diskuse k tomu mne zaujala a tak jsem se připojil s kritikou kvality prodávaných…
Rozhuda je tradiční tvarohová pomazánka s pažitkou nebo cibulkou. S úrodou nových brambor pak můžeme přichystat snadný, výživný a lehký oběd. Uvařené půlky brambor…
Králičí maso vykostíme, nakrájíme na malé kousky. Zelí propláchneme, hodně vymačkáme a pokrájíme. Brambory necháme ve slupce, pouze je důkladně omyjeme, malé necháme…
Brambory důkladně omyjeme, rozpůlíme na půlky (volíme přibližně stejně velké brambory, kvůli stejné době pečení). Brambory dáme na plech a na každou půlku dáme salám…
1. Brambory vydrhneme, omyjeme a necháme vařit 15 – 20 minut v osolené vroucí vodě do změknutí. 2. Necháme zchladnout a pak je překrojíme. 3. Šunku osmahneme a po pár…
Krkovičku naklepeme, osolíme, opepříme, nakrájíme na stejnoměrné čtverečky a vložíme do misky s olejem smíchaným s kořením. Necháme marinovat do druhého dne.Cibuli,…
Do mixéru dáme papriku, cibuli, česnek, petrželku, tymián a rozmixujeme na jemno. Do mísy dáme namleté maso, rozmixovanou papriku, vejce, namočenou, vymačkanou housku,…
Zemiačky dobre umyjeme a v šupke povaríme cca 3 minúty, podľa veľkosti zemiačikov.Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Škvarky vyberieme na tanierik.Do vyšvareného…
Vařené brambory jsou jednou z nejoblíbenějších a nejčastěji připravovaných příloh. Nové brambory můžete zkusit uvařit také ve vývaru. Nejprve je lehce orestujte na másle…
Nové brambory jsou první sklizní na konci jara. Jsou plné vitaminu C a mají méně škrobu. Jsou vhodné na pečení, proto si z nich můžeme připravit tento skvělý pokrm.…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Jablečné čatní: Do pikantní indické omáčky z českých jablek patří cibule, typickou chuť dodá kombinace chilli a skořice
Vypadá jako rýže, podobně chutná, říká se jí tak, ale rýže to není! Víte, o které potravině je řeč?
Zákusek inspirovaný nanukem: Ať božské Míša řezy ovládnou i vaši domácnost!