Pochválená játra
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme dorůžova. Přidáme česnek, pokrájený na jemno. Lehce osmahneme.Přisypeme papriky nakrájené na jemná kolečka a rajče.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 213 kJ / 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,64 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 12,73 g |
– nenasycené | 7,27 g |
–– mononenasycené | 1,82 g |
–– polynenasycené | 5,45 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 9,09 g |
Sacharidy | 13,64 g |
– cukry | 0,36 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme dorůžova. Přidáme česnek, pokrájený na jemno. Lehce osmahneme.Přisypeme papriky nakrájené na jemná kolečka a rajče.…
Divokým kořením ochucené hovězí maso je dušené na cibuli a česneku s rajským protlakem, s trochou portského vína. Podáváme ho se smetanou zjemněnými mačkanými brambory s…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tak jako u hovězí roštěné, tak vepřové maso nakrájíme na plátky (cca 1 cm), osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí a poté…
Barva, chuť a kvalita vepřového guláše se odvíjí od svého cibulového základu. Proto je třeba použít větší množství cibule a dobře jí osmažit. Chuť guláše si můžeme…
Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v…
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme najemno nasekaný česnek a rajčata. Ještě trochu osmahneme, poté přidáme maso. Přidáme papriku,…
Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso na kocky, vlejeme pretlak, pomiešame, dáme bujón, čierne korenie, vodu z jedného hrášku (hrášok odložíme zatiaľ…
Srnčí maso je velice jemné, svíčkovou doporučujeme k minutkové úpravě v podobě medailonků, vzhledem k její křehkosti upřednostňujte úpravu vcelku. Srnčí maso obsahuje…
Maso prošpikujeme anglickou slaninou, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. V kastrólu rozehřejeme olej a maso ze všech stran rychle opečeme na prudkém ohni, aby se…
Slanou pikantní chuť dobrého uzeného dobře doplňuje křen. Právě proto se k uzenému často dělá jednoduchá křenová omáčka. Její přípravu zvládne i začátečník a úspěch je…
Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, přidáme všechny suroviny s nakrájenou cibulí, kromě zeleniny a mouky. Řádně promícháme a dáme do druhého dne do lednice…
Plátky masa nařízneme, z obou stran posolíme, opepříme a potřeme z každé strany hořčicí. Lehce obalíme či posypeme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm…
Plátky si po okrajích nařízneme, lehce naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánev nalijeme olej, necháme ho rozpálit. Poté přidáme 1/2 cibule nakrájenou na…
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme lžičkou hladké mouky a osmahneme.Zalijeme vodou, přidáme na kostičky pokrájené brambory, na nudličky pokrájenou…
V hrci na středním ohni ve vodě povaříme maso, dokud nezmizí růžová barva. Slijeme, vývar i slité maso ponecháme stranou. Ve stejném hrci rozpálíme oliv. olej,…
Kližku nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, posypeme hrubě nadrceným pepřem, obalíme v Solamylu a vložíme do širokého kastrolu s rozpáleným olejem. Smažíme po obou…
Gazdovskú slaninu nakrájíme na malé kostičky (max 0,5 mm), rozškvaříme dokřupava, v ní necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky (cca 3cm)…
Plátky roštěné odblaníme a po obvodu několikrát nařízneme. Naklepeme, lehce osolíme , opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme na jemné kostky. Dáme na sporák…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do zlatova. Přidáme maso nakrájené na kostky, orestujeme a poprášíme Mexickým kořením. Zamícháme, přidáme…
Hovězí ořech na sádle ze všech stran orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, namočené sušené houby, podlijeme…
Marinování Dejte maso do středně velké mísy, přidejte víno, olivový olej, citronovou šťávu, česnek a koření. Smíchejte dohromady a nechte marinovat dvě hodiny,…
Maso pokrájíme na větší kostky a slaninu na malinké kostičky. V hrnci rozpusítme sádlo a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Cibuli necháme dojít do hněda jako na…
Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce…
Plátky masa lehce naklepeme a opepříme. V pánvi rozpálíme sádlo nebo olej a maso z obou stran opečeme. Maso vyndáme, dáme stranou a na pánvi osmažíme dozlatova cibuli. …
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Malinová panna cotta: Italský smetanový dezert s jemnou chutí vanilky lehce zvládnete, stačí správně použít želatinu
Vánoce na vídeňském císařském dvoře: Po půstu se podávala ryba a salát z polníčku, císař musel mít „tafelspitz“ a Maura v košili
Upekli jsme chipsy ze 6 druhů sýrů a porovnali výsledky: Nejkratší dobu se peče čedar, nejdéle křupavý zůstane parmezán