Štikozubec na pomerančích a másle
Recept ještě nebyl hodnocenRyby opláchneme, osušíme, posypeme kořením a také vnitřní dutinu lehce osolíme a opepříme.Poté pozvolna smažíme v pánvi na rozehřátém tuku cca 10 minut z každé strany. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ryby opláchneme, osušíme, posypeme kořením a také vnitřní dutinu lehce osolíme a opepříme.Poté pozvolna smažíme v pánvi na rozehřátém tuku cca 10 minut z každé strany. …
Všechnu zeleninu očistíme, nastrouháme na spirálkovém kráječi a promícháme. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce osmažíme. …
Játra opláchneme,očistíme a ve spoji překrojíme. Pokud má dýně hezkou, zdravou slupku, nemusíme ji loupat, pouze ji nakrájíme na silnější proužky. Papriky také…
Očištěné hříbky nakrájíme na větší kusy a na rozpuštěném másle společně s olejem orestujeme. Malinko osolíme, podlijeme trochou vody a necháme pod pokličkou za občasného…
Maso otřeme čistým, vlhkých hadříkem a nakrájíme na větší kusy. V hrnci na rozehřátém sádle orestujeme cibuli. Až začne cibule lehce růžovět, přidáme kostičky slaniny a…
Misky si vymažeme tukem ( já jsem použila sádlo ) a vysypeme strouhankou. Brambory protlačíme drátěným kolečkem, uzeninu nakrájíme na drobné kostičky a sýr nastrouháme…
Troubu (já mám plynovou) si zapneme na nejvyšší stupeň. Pórek omyjeme, zbavíme nažloutlých nebo povadlých listů - pokud jsou a nakrájíme na kolečka. Přes noc namočené…
Troubu předehřejeme na 175°C. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem.Nastrouhané suroviny v míse osolíme, rukama důkladně promícháme a rozdělíme na dva díly.Těsto také…
Plátky masa i s kůží naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z vnitřní strany směsí umíchanou ze 3 PL změklého másla a 3 PL nastrouhaného křenu.Smotáme do závitku,…
Ořez dvakrát po sobě umeleme na masovém mlýnku. Přidáme hrubě nastrouhaný sýr a drobně nakrájenou cibuli. Vyklepneme vajíčko, přidáme česnek, pepř, sůl a bylinky a dobře…
Kuře omyjeme a po celé délce bříška rozkrojíme a opatrně vykostíme. Prsa ořežeme a masem vyložíme tenká místa. Takto připravené kuře osolíme, opepříme a okořeníme.Na…
Nejdříve si usmažíme cibulku do zlatova a scedíme přes sítko, tím odstraníme přebytečný olej nebo sádlo. Namočíme rohlík do mléka a necháme rohlík mlékem úplně "nasát".…
Těstoviny si připravíme podle návodu na obalu.Cibuli,mrkev a okurky si nakrájíme nadrobno,uzeninu na menší kostičky.Do hrnce na sádlo dáme cibuli a mrkev a necháme…
Kuřecí prsa nakrájíme osolíme a opepříme.Připravíme si těstíčko z uvedených surovin, tak aby nebylo moc husté konzistence asi jako na palačinky.Maso vložíme do těstíčka…
Hledáte inspiraci co připravit k obědu? Uvařte třeba vepřovou krkovici se smetanovou omáčkou se žampiony a zeleninou. Za pomoci tlakového hrnce to zvládnete za necelou…
Filé opečené na másle a oleji, podušené s cibulí, česnekem a rajčaty, dochutíme sýrem a máslem a podáváme posypané čerstvými bylinkami. Jemné filé s rozpuštěným sýrem a…
Receptů na výborné polévky není nikdy dost. Máme pro vás jednoduchou a velmi rychlou polévku z rajčatového pyré s bílými fazolemi a bylinkami. Ke konci vaření zjemníme…
Špek nakrájíme na kostičky a v rozehřátém kastrolu necháme bez tuku cca 3minuty osmažit. Až špek začne zlátnout, vyndáme ho z tuku na talířek k pozdějšímu upotřebení. …
Kuskus dobře promícháme s dvěma lžícemi olivového oleje. Vývar smícháme se smetanou a utřeným česnekem, přivedeme k varu a nalijeme na kuskus. Promícháme, přiklopíme a…
Cibuli, česnek a bramboru oloupeme. Cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky, česnek na tenké plátky a bramboru protlačíme kulatým kráječem na zeleninu.Sýr nastrouháme na…
Hříbky nakrájíme na centimetrové plátky, cibuli na půlkolečka, brambory na kolečka, česnek na tenké plátky, cuketu na větší kostičky a špek na tenké nudličkyDo papiňáku…
Plátky masa řádně okořeňte svou oblíbenou kořenící směsí, a naložte na noc do olivového oleje. Druhý den připravíme plátky slaniny, na kolečka nakrájenou cibuli a…
Hovězí maso nakrájíme na plátky silne cca 1,5cm. Připravíme si marinádu: drcený pepř, sůl, 1PL sojové omáčky, olej,1PL provensalských bylinek. A naložíme do ní maso.…
Vepřové odřezky a kosti vložíme do studené vody společně s cibulí, česnekem a kořením, přivedeme k varu a na mírném plameni pod pokličkou vaříme.Mezitím si do větší mísy…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Gin s mravenci nebo pivo z velrybího varlete. Muzeum nechutného jídla ukázalo novou expozici
Sladký a voňavý trdelník z ohniště. Dokonalý způsob, jak dětem zpestřit první víkend školního roku
Jde se grilovat! Na delší párty u grilu počítejte se 400 g masa na dospělou osobu, hodí se i klobásky a nezapomeňte ani na vegetariány