Bylinkové kuře na hříbcích
Recept ještě nebyl hodnocenPorce kuřete osolíme, okořeníme a vložíme do pekáče.Obsypeme pokrájenými houbami, celými stroužky česneku a bylinkami, trochu podlijeme vodou ( cca 100ml) a vložíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Porce kuřete osolíme, okořeníme a vložíme do pekáče.Obsypeme pokrájenými houbami, celými stroužky česneku a bylinkami, trochu podlijeme vodou ( cca 100ml) a vložíme…
Kotlety ostrým nožem částečně nakrojíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme plátky debrecínky a rajčat. Rajčata posypeme nasekanými bylinkami. Kotlety…
Cuketu oloupeme, nastrouháme, osolíme a necháme pustit vodu. Vymačkanou dále použijeme.K cuketě vmícháme mouku, vajíčka, sýr, koření a zahustíme strouhankou. Vytvoříme…
Nakrájíme zeleninu na kousky cca 3x3 cm.Do pekáče vlijeme dvě lžíce olivového oleje, vložíme zeleninu, bylinky a česnek, osolíme dle chuti. Pečeme na plný výkon asi 20…
Jáhly dáme do cedníku, dvakrát je spaříme vřelou vodou a podle návodu na obalu uvaříme doměkka. Necháme je vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a…
Cizrnu přes noc namočíme, potom ji slijeme a vaříme v čisté osolené vodě asi 60 minut. Až je cizrna měkká, tak ji přecedíme, necháme okapat a na suché pánvi opékáme asi…
Nejprve připravíme bylinkové máslo. Do změklého másla vmícháme na jemno posekané bylinky a špetku soli. Necháme v lednici opět mírně ztuhnout.Panenku očistíme a…
Pangasia omyjeme, osušíme a jemně mu nařežeme kůži. Do ryby (do zářezů) vetřeme koření na ryby, osolíme. Rybu osolíme i uvnitř břišní dutiny. Břišní dutinu naplníme…
Tresčí játra osmahneme ná másle, zakápneme několika kapkami citrónu a odstavíme, aby se směs vychladila. Mezitím si v troubě předehřejeme cca 5 minut veku, nebo…
Těsto můžeme udělat v domácí pekárně nebo jak jsme zvyklí. Vykynuté ne moc tuhé těsto odebíráme po částech, každý kousek od prostředka ke krajům rozválíme na tenkou…
Tilapii omyjeme a osušíme. Naskládáme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Navrch poklademe cibuli nakrájenou na proužky, česnek nakrájený na plátky a bylinky a vše…
Tuňáková pomazánka z jemného mascarpone, s čerstvými bylinkami, ochucená kapary, nejlépe chutná na čerstvém kváskovém pečivu. Její využití je opravdu univerzální,…
Jako první ponořte Lauben Sous Vide Stick do vodní lázně a nastavte teplotu na 63 °C a čas na 2 hodiny.Kachní prsa okořeňte dle svých zvyklostí, jen je v tuto chvíli…
Špagety s omáčkou, skoro z domácích zdrojů, si připravíte podle našeho receptu. Maso doplníte posledními sklizenými rajčátky ze zahrádky, olivami, troškou vína a pro…
Nejdříve si namočte suchou čočku. Požadované množství čočky přeberte od nečistot a vypláchněte vodou, dokud není voda úplně čistá. Pak na čočku natočte dostatečné…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Menší na kolečka, větší na půlkolečka. Maso také nakrájíme na stejně velké kousky jako zeleninu. Vše osolíme a opepříme. Do…
Nakrájejte sýr na zhruba centimetrové kostky a nasypte je do mísy.Přidejte česnek nakrájený na plátky, cibuli nakrájenou na kolečka, sušená rajčata a nakonec nadrcenou…
Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na hodinu do lednice.Čerstvé bylinky opereme, osušíme a na jemno nakrájíme. Můžeme použít pouze…
Těsto vyválíme a rádýlkem nebo kulatým kráječem na pizzu nakrájíme na proužky cca 3 mm (od oka). Proužky potřeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme kořením nebo čerstvými…
Fazole uvaříme ve vývaru do měkka.Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, zahustíme Hraškou a povaříme.Nakonec dochutíme nasekanými bylinkami a osolíme.
Umeleme kuřecí maso, můžeme přidat polovinu vepřového (nebo lze koupit mleté maso). V misce maso dobře promícháme s kořením a rozdělíme na 3 díly. Do každého dílu dáme 1…
Žádná zelenina není obyčejná. Neobyčejnost černé ředkve spočívá v jejím blahodárném účinku na játra a kašel. Štiplavost ztlumíme tvarohovou peřinou. Chcete-li někoho…
Zapneme si troubu na rozehřátí.Pokud jsou brambory hezké, opláchneme je a nakrájíme i se slupkou na čtvrtky. Papriku nakrájíme na silnější proužky, rajče na kostky, bok…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Rozehřejeme hlubokou pánev, přidáme olej a maso opečeme postupně dozlatova. Než se maso opeče,…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Tak trochu jiné křupavé krokety: Pečené zeleninové, jáhlové, rýžové nebo luštěninové obohatí jídelníček o spoustu chutí i živin
Skromná kuchyně: 5 tipů, jak využít strouhanku ze starého pečiva. Hodí se na knedlíky a těstoviny, do sekané i štrúdlu
Kde se vzalo italské pesto? Zelená pochoutka reprezentovala to nejlepší z Janovské republiky