Nakládaný bůček
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové maso má v české kuchyni své pevné místo a je pro to dobrý důvod. Třeba takový česnekem provoněný bůček na čerstvém chlebu, s hořčicí a kyselými okurkami, vás…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 544 kJ / 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,33 g |
Tuky | 3,33 g |
– nasycené | 1,67 g |
– nenasycené | 1,67 g |
–– mononenasycené | 0,67 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 33,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,67 g |
– cukry | 3,33 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vepřové maso má v české kuchyni své pevné místo a je pro to dobrý důvod. Třeba takový česnekem provoněný bůček na čerstvém chlebu, s hořčicí a kyselými okurkami, vás…
Kuřecí prsa nařízneme, abychom udělali "kapsu", osolíme, opepříme zvenku i zevnitř. V hlubší misce smícháme 2 lžíce oleje s kořením, do něj namočíme na silnější kolečka …
Kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, posypeme česnekem a kmínem z obou stran. Na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran v pánvi a přendáme do pekáčku.Ve výpeku opečeme…
Krkovičku mírně osolíme, opepříme a jemně posypeme práškovým česnekem. Předehřejeme troubu na 250°C.Do menšího pekáčku dáme olej a vymažeme. Do něj pak položíme plátky…
Sladká chuť medu nepatří jen do moučníků, skvělá je i v kombinaci se slanou sójovou omáčkou. Dobře ochucené proužky kuřecích prsou orestujeme a poté podusíme. Na závěr…
Připravíme ze surovin marinádu. Plátky masa naložíme do připravené marinády a necháme odležet aspoň 4 hodiny, nejlépe ale přes noc.Maso grilujeme na rozehřátém grilu po…
Do hrnce dáme všechny uvedené suroviny určené na vývar, zalijeme studenou vodou a mírným varem uvaříme vývar. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli. Mrkev, celer a…
V misce smícháme klasickou strouhanku s kořením, kromě soli. Vejce rozšleháme. Prsa mírně naklepeme a nařízneme tak, aby se v nich vytvořila kapsa. Důkladně osolíme…
Krevety necháme rozmrazit. Mezitím připravíme v hlubší míse těstíčko, smícháme všechny ingredience a krevety v něm obalíme.Na wok pánvi rozehřejeme olej, přidáme obalené…
V malé misce připravíme marinádu. Omytá a osušená stehna potřeme důkladně z obou stran marinádou a necháme hodinu uležet v lednici.Do hlubšího pekáče dáme na dno 2-3…
Květák nakrájíme nadrobno, smícháme se strouhankou a kypřícím práškem. V mléce rozšleháme vajíčka spolu se solí, česnekem, bazalkou a 1 lžičkou petrželky. Cibuli…
Maso okořeníme česnekem, solí a pepřem z obou stran. V hlubším pánvi zahřejeme olej na střední teplotu a rychle opečeme kuřecí stehna. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli…
Připravíme marinádu. Maso z obou stran osolíme a naložíme do marinády. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny.Poté maso vložíme do pekáčku i s marinádou. Přidáme tak…
Maso osolíme, okořeníme pepřem, česnekem a paprikou a zaprášíme solamylem. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme maso a ocet, orestujeme. Po chvíli přilijeme černé pivo…
Maso spojíme s kořením a necháme hodinu odležet v chladu. Cibuli nakrájíme na kolečka.Na oleji usmažíme vajíčka rozmíchaná s mlékem, solí a pepřem, přidáme na kolečka…
Čočku předem namočte, nejlépe večer - přes noc. Pak ji propláchněte a uvařte v čisté vodě do měkka. Slijte vodu (také můžete uvařit větší množství a použít dál na…
Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce uvaříme a rozkrojíme na čtvrtky. Prsa rozkrojíme, aby vznikla jakoby motýlí křídla, mírně naklepeme, každý plátek z obou stran osolíme a…
Avokádo se stalo i v našich končinách velmi populární pochutinou a oblíbenou surovinou v kuchyni. Tento rychlý dip ze zralého avokáda s česnekem, paprikami a cherry…
Lusky vypereme a zbavíme konečků, pokrájíme na cca 4 cm kousky. Lehce restujeme ve woku na rozpuštěném másle, posypeme česnekem, kořením, trochu osolíme a opepříme.…
Řízky zlehka naklepeme, vetřeme do nich sušený česnek, sůl a necháme půl hodiny uležet. Ze zbývajícíh surovin si umícháme hladké těstíčko, ve kterém řízky obalíme a…
Řízky zlehka naklepeme, vetřeme do nich sušený česnek, sůl a necháme půl hodiny uležet. Ze zbývajících surovin si umícháme hladké těstíčko, ve kterém řízky obalíme a…
Připravíme marinádu z koření a oleje. Obě masa nakrájíme na kostky a necháme aspoň 2 hodiny marinovat.Cuketu a pórkovou nať pokrájíme na kolečka, cibuli na kousky, aby…
Cibulku osmažíme dozlatova na směsi másla a sádla, přidáme na ni propláchnuté a okapané houby, rychle orestujeme, přidáme pokrájenou mrkev, okořeníme kmínem, solí,…
Panenku nakrájíme na proužky o síle cca 1 cm. V misce smícháme koření se sójovou omáčkou, naložené maso necháme cca 1 hodinu uležet v lednici.Mezitím nakrájíme…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Lahodný bílý chřest s šunkou a bolzanskou omáčkou. Tradiční recept ze severní Itálie si zamiluje každý gurmet
Varování před staronovou epidemií: U dětí může vyvolat celoživotní zdravotní problémy!
7 důvodů, proč dávat dětem jablka plus tipy na netradiční recepty: Už jste zkusili jablečnou nutellu?