Krájené hranaté "koláče" z plechu
Recept ještě nebyl hodnocenBěžným způsobem připravíme kynuté těsto. Já používám domácí pekárnu, kde jako první dávám vlažné mléko, rozpuštěný vlahý tuk, žloutek a citronovou kůru. Pak obě mouky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Běžným způsobem připravíme kynuté těsto. Já používám domácí pekárnu, kde jako první dávám vlažné mléko, rozpuštěný vlahý tuk, žloutek a citronovou kůru. Pak obě mouky…
Běžným způsobem připravíme kynuté těsto. Já používám domácí pekárnu, kde jako první dávám vlažné mléko, rozpuštěný vlahý tuk, žloutek a citronovou kůru. Pak obě mouky…
Malé nadýchané cupcakes plněné osvěžujícím citronovým krémem a ozdobené šlehačkou si jistě oblíbíte. Krém připravíte jednoduše z másla, cukru, žloutků a citronů. Krémem,…
Malé nadýchané cupcakes plněné osvěžujícím citronovým krémem a ozdobené šlehačkou si jistě oblíbíte. Krém připravíte jednoduše z másla, cukru, žloutků a citronů. Krémem,…
Celá vejce vyšleháme se všemi cukry do pěny. Poté postupně vmícháme mléko, mouku promísenou s kypřicím práškem, olej a nakonec citrónovou šťávu i kůru.Připravené těsto…
V sychravém počasí jsou zázvorové nápoje žádané. Pokud obsahují alkohol, med a citron, jsou nejenom lahodné na chuť, ale i léčivé. Na jejich výrobu vyberte kvalitní…
Do utřeného másla zašleháme třtinový cukr a citronovou kůru a poté zašleháme jedno vejce po druhém.Mouku promísíme s kypřícím práškem a přes velké síto ji prosejeme.…
Na vál nasypeme mouku, přidáme pokrájené máslo, cukr, kůru, žloutky a vypracujeme těsto. Dáme do lednice asi na 1/2 hodiny odpočinout. Pak vyválíme placku asi 2mm…
Pstruhy omyjeme, osušíme a opatrně je nařízneme několika zářezy po obou bocích.V hmoždíři rozdrtíme několik kuliček červeného pepře. Ryby osolíme zevnitř i zvenku a do…
Ze všech surovin jednoduše vypracujte hladké těsto. Těsto je dost tučné a měkké, proto jej zabalte do kuchyňské fólie a vytvarujte z něj váleček o průměru 5 cm. Váleček…
Třešně, rebarboru nakrájenou na plátky, 2 plátky citronu, cukr a vanilkový cukr zalijeme vodou a vše za občasného promíchání povaříme. Odstavíme, rozmixujeme a…
Bylinkový med je úžasným doplňkem, kterým můžete posilovat svoji imunitu a přitom si i zamlsat. Med s přidáním jitrocele kopinatého je v přírodní medicíně používán pro…
Hladkou mouku smícháme s cukrem a kakaem a prosijeme. Přidáme citronovou kůru, na menší kousky nakrájené máslo a vejce. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, vložíme do…
Louka plná žlutých pampeliškových květu lahodí našemu oku. Květy však mají své využití v kuchyni, připravit z nich můžeme třeba sirup, kterým si můžeme osladit čaj, nebo…
Základem výborného jehněčího masa je spousta koření a marinování. Chuť jehněčího masa velice dobře vynikne, když jej připravíte za pomalého hrnce. Kýtu podáváme s…
Do menšího hrnce nastrouháme kůru ze tří citrónů. Pak z nich vymačkáme veškerou šťávu a vlijeme ji do hrnce. Přidáme žloutky, máslo a třtinový cukr. Všechny suroviny…
Tento nepečený dort si určitě zamilujete. Tvoří ho křehká krusta ze sušenek, vloček a kokosu a výborná náplň z kokosového mléka a bílé čokolády. Když ho nazdobíte…
I kynutý moučník k lze připravit o něco zdravější. Stačí použít plnohodnotnou mouku a nechat působit klasický kvásek. Hned bude mít hotový mazanec (nebo vánočka) kromě …
Dortovou formu o průměru cca 28 cm nebo pekáček či bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji…
Mouky, sůl a droždí promícháme v míse. Mléko a zakysanou smetanu v rendlíku prohřejeme a do vlažného vmícháme žloutek. Mléčnou směs vmícháme do moučné a metličkou…
Rajská omáčka podle pana Šroubka je dokonale vymazlený návod na zhotovení omáčky té nejvyšší kvality. K této omáčce si připravte houskový knedlík a maso tam bude už jen…
Všechny suroviny dáme do mísy a zpracujeme na hladké těsto. Necháme v chladu hodinu odpočinout.Pak vyválíme, vykrájíme tvary a vložíme do vyhřáté trouby.Pečeme na 180 st…
Nejdříve si připravte hráškové pyré. V kastrůlku rozpusťte oříšek másla. Šalotku nakrájejte na jemno a zpěňte. Přidejte hrášek, zalijte 100 ml vody anebo zeleninového…
Oloupanou cuketu bez jader nakrájíme na kousky, přidáme ostatní suroviny (mimo minerální vodu) a rozvaříme.Směs rozmixujeme a rozředíme vodou.Přidáme 7 l neperlivé…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Svatební hostina Elišky Přemyslovny: Podávala se paštika ve tvaru středověkého hradu, sladká kaše i zvláštně vařená slepice
Čeká vás dětská oslava? S těmito nápady na slané i sladké pohoštění zabodujete
Halloweenské MasterChef Česko: Jak na jednoduché chlupaté prsty z listového těsta, pařáty čarodějnice a další děsivé pohoštění