Davidovy nedělní muffiny
Recept ještě nebyl hodnocenDo formy na muffiny dáme kousek tuku a přilepíme papírový košíček na muffiny. Do mísy dáme změklé máslo, moučkový cukr a vanilkový cukr. Vařečkou rozetřeme na kaši. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do formy na muffiny dáme kousek tuku a přilepíme papírový košíček na muffiny. Do mísy dáme změklé máslo, moučkový cukr a vanilkový cukr. Vařečkou rozetřeme na kaši. …
Mléko nalijeme do nádoby, přidáme hladkou mouku, vejce, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, prášek do pečiva, cukr, sůl a zamícháme dohromady.Až po zamíchání přidáme mák,…
Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, škrobem a kakaem a nakonec vmícháme ze žloutků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do tukem vymazané…
Předem uvaříme za stálého míchání z mléka, krupičky, másla, vanilínového a krupicového cukru hustou kaši. Odstavíme a na 10 minut zakryjeme poklicí. Odklopíme a za…
Listové těsto vyválíme do tenka a vyložíme jím po okraj formičky na koláčky. Poklademe části jablek. Do mascarpone vsypeme vanilínový cukr a přidáme 3PL marmelády a…
Na těsto ušleháme do pěny vejce, moučkový cukr a vanilínový cukr. Na 2 stupni šlehače zapracujeme olej a džus. Ve dvou fázích krátce zašleháme mouku smíchanou s kypřícím…
Na těsto ušleháme do pěny vejce, moučkový cukr a vanilínový cukr. Na 2 stupni šlehače zapracujeme olej a džus. Ve dvou fázích krátce zašleháme mouku smíchanou s kypřícím…
Pomalu nad parou rozpustíme čokoládu a přidáme máslo. Vymícháme metličkou a necháme stydnout. Do bílků přidáme špetku soli, ušleháme sníh a nakonec přišleháme pískový…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. V další míse šleháme žloutky s cukrem, až jsou řádně vyšlehané do žlutobíla. Pokud se krystalky cukru nedaří rozšlehat,…
Všechny suroviny dáme do mísy a šlehačem dobře vyšleháme. Těsto vylijeme na plech vymazaný, vysypaný s vyšším okrajem a povrch trochu urovnáme. Hustě poklademe…
Rozdrtíme sušenky a smícháme s máslem dokud nám nevznikne hmota. Dortovou formu (průměr 22 cm) vyloženou pečícím papírem naplníme rovnoměrně tímto těstem.Rozmixujeme 2…
Změklý tuk, vejce a cukr chvíli třeme. Mouky si promícháme s kypřícím práškem a následně postupně přidáváme k utřené hmotě střídavě s mlékem. Můžeme pro chuť přidat…
Předehřejte troubu na 180°C. Smíchejte jednotlivé ingredience a na závěr do těsta přidejte dekorační kuličky. Pokud se vám zdá těsto příliš měkké, dejte ho zchladit na…
Máslo rozpustíme, přidáme hladkou mouku, orestujeme, zalijeme mlékem a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Odstavíme a necháme vychladnout.Po vychladnutí přidáme…
Na přípravu těsta nakrájíme meruňky a marcipán na kostičky. Bílky postupně zašleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do marcipánu. Přidáme cukr,…
Troubu předehřejeme na 200 ºC. Prosejeme mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr. V hrnku rozšleháme vejce, přidáme vanilkovou esenci nebo vanilinový cukr, vmícháme podmáslí…
Těsto si necháme připravit v domácí pekárně. Do pečné nádoby nadávkujeme všechny suroviny v pořadí, jak nám velí návod k obsluze příslušné pekárny a zapneme odpovídající…
Krém: Uvařím si puding (dávám méně tekutiny, aby byl hustý), po uvaření vmíchám smetanu a lžičku marmelády 1.) Prosiji si mouku, přidám cukr, vanilínový cukr,…
1.) ze lžičky vlažné vody, lžičky cukru, špetky soli a lžičky mouky a celého rozdrobeného droždí nechám vzejít kvásek 2.) cukr moučku a 2 žloutky utřu do pěny 3.)…
Veškeré suroviny těsta spojíme do jedné hmoty, piškoty musí být úplně rozdrcené, pomůže i kvalitní tyčový mixer na závěr. Kokos dáváme až naposledy.Z těsta tvoříme…
Ve vlažném mléce rozpustíme droždí, cukr a necháme vykvasit. Smícháme mouku, vajíčko, sůl, rozehřáté máslo, přidáme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme vykynout.…
Mléko přivedeme k varu, sundáme z plotýnky, do něj přidáme100 g nalámané čokolády a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.Poté ušleháme změklé máslo (nebo Heru) s cukrem…
Heru, 1.dávku cukru, vanilínový cukr a sůl ušleháme do pěny. Pak přidáme žloutky. Z bílků a 2. dávky cukru vyšleháme tuhý sníh, který spolu s mletým mákem a oříšky…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Skromná kuchyně: Šmorn je staročeská delikatesa, kterou snadno zvládnete i dnes
Tvarohové noky se žahourem jsou hotové do 20 minut a chutnají fantasticky. Borůvková omáčka se dá zahustit strouhaným perníkem
Jak poznat dobrý meloun? Plnou zralost a tak akorát sladkou chuť prozradí tvar plodu, barva slupky i pravidelnost pruhů