Okurková marmeláda se zázvorem
Recept ještě nebyl hodnocenNezvyklá, možná trochu šílená, ale děsně dobrá - přesně taková je okurková marmeláda. Skvěle chutná s grilovanými žebry, ale i jiným masem nebo namazaná na čerstvé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 632 kJ / 390 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 97,50 g |
– cukry | 97,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nezvyklá, možná trochu šílená, ale děsně dobrá - přesně taková je okurková marmeláda. Skvěle chutná s grilovanými žebry, ale i jiným masem nebo namazaná na čerstvé…
Máte přebytky rebarbory? Připravte z nich výborný džem a budete si její chuť moci vychutnat i mimo sezónu. Džem z rebarbory a ananasu má příjemnou chuť, je velmi…
Domácí marmelády se těší stále větší oblibě. Pokud vás nebaví klasické kombinace, zkuste vylepšit jahodovou marmeládu rebarborou, která svou nakyslostí dokonale vyváží…
Pomeranče důkladně omyjeme v horké vodě. Kůru ze 2 pomerančů opatrně seřízneme a nakrájíme na malé kostičky. Zbylé pomeranče oloupeme, jednotlivé dílky zbavíme jemné…
Objevte tradiční britskou chuť s touto pomerančovou marmeládou s kousky kůry. V Anglii je velmi oblíbená ke snídani, na opečeném křupavém toustovém chlebu. Je také…
Nadýchaná, ale přesto křupavá. Taková je tato ořechová roláda od Josefa Maršálka, která je plná lahodného máslového krému, jenž doplňuje sladká meruňková marmeláda s…
Mandlové lupínky upražíme na pánvi, pak smícháme se skořicí, želírovacím cukrem a pokrájenými jablky. Podlejeme 2 lžícemi vody a za stálého míchání uvedeme do varu. Do…
Ze špendlíků či mirabelek můžeme připravit výbornou kořeněnou marmeládu, která chuťově připomíná tu anglickou pomerančovou. Chuť špendlíků v ní doplňuje badyán, skořice,…
Pokud už vás jahodové či rybízové marmelády omrzely, zkuste připravit rodině překvapení a udělejte marmeládu citronovou či pomerančovou. Příprava je rychlá a…
Z grepů, pomerančů a citronu vymačkáme šťávu, mělo by ji být 1 kg. Ze dvou dobře teplou vodou omytých pomerančů pomocí škrabky na citrusovou kůru naškrábeme (bez bílé…
Delikátní záležitost, jakou je sladce pálivý džem z chilli a paprik, nemůžete při zpracování úrody ze zahrádky opomenout. Příprava není složitá a podle našeho…
Jahody rozmixujeme, ale pozor, ne úplně do hladka, je ideální, když zůstanou kousky. Přimícháme cukr, víno, mátu, šťávu z pomeranče a limetky a velmi pečlivě promícháme.…
Marmelády jsou jedním z produktů, které nám pomohou ze zpracováním úrody ovoce. Tento recept je koncipován na přípravu marmelády z domácí pekárny. Ta ji uvaří a pak,…
Léto je v plném proudu a ostružiny se prohýbají pod úrodou lesklých černých plodů. Podle jednoduchého receptu připravíme výborný ostružinový džem jemně provoněný rumem,…
Z melounu odstraníme slupku, vypeckujeme a nakrájíme na kostky, dáme do kastrolu, zasypeme cukrem, přidáme štávu ze 2 citronů a necháme v lednici odležet 3-4 hodiny.…
Nastrouhaný zázvor povaříme 5 minut ve vodě. Vybereme dužinu z rozpůlených citrusů, dáme do hrnce s vodou a zázvorem, přidáme želírovací cukr, přivedeme k varu a…
1) Pomeranče oloupeme a zbavíme i blanek kolem jednotlivých dílků. Čistou dužinu nakrájíme na menší kousky (pokud chcete v marmeládě větší kusy ovoce, tak dužinu…
Pikantní rybízovou marmeládu můžeme připravit pokaždé jinak, lišit se může nejen barvou podle druhu použitého rybízu, ale i chutí. Hotovou marmeládu dokonce není potřeba…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme ostatní suroviny a měkké máslo. Propracujeme těsto a necháme v lednici hodinu odležet. Pak vyválíme plát a vykrajujeme větší kolečka,…
Pokud máte rádi marmelády z více druhů ovoce, vyzkoušejte tuto skvělou kombinaci jahod, meruněk, ananasu a melounu. Marmeládu máte hotovou během chvíle, chutná skvěle a…
Jahodová marmeláda je pro mnoho lidí ta nejoblíbenější. Ze sladkých a voňavých jahod doplněných osvěžující chutí limetkové a pomerančové šťávy vytvoříte marmeládu, která…
Mišpule oloupeme a vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky nejlépe hodně nepravidelné, ve výsledku je to efektivnější.Hodíme do pekárny, zalejeme vymačkanou šťávou z…
Rajčata nakrájíme na menší kostičky , dáme do kastrolu, zasypeme cukrem, promícháme a necháme cca 30 minut odstát.Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a přidáme k rajčatům…
Dýni oloupeme. Vyjmeme semínka, odstraníme všechna vlákna a dužinu nakrájíme na kostičky.Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a také nakrájíme.Jablka a dýni vložíme do…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Pečeme s Ivou: Sladké rohlíčky s peřinkově měkkou střídou budou díky jednomu kroku navíc extra nadýchané
Výborná gulášová polévka 3x jinak: Ať ji děláme s masem nebo bez, klíčové je přidat rajský protlak a papriku ve správný moment
Piškotové řezy s meruňkovo-pudinkovým krémem podle Martiny: Nedělní zákusek od vítězky Peče celá země