Maruščiny koláčky
Recept ještě nebyl hodnocenDo vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek.Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, mouku a kvásek. Vypracujeme těsto, překryjeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 912 kJ / 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 22,00 g |
– nasycené | 14,00 g |
– nenasycené | 8,00 g |
–– mononenasycené | 4,00 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 30,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek.Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, mouku a kvásek. Vypracujeme těsto, překryjeme…
Po nedělním obědě je zapotřebí sladké tečky. Pojďte zkusit upéct koláče z těsta s majonézou. S těstem se dobře pracuje, je hebké a voňavé. Koláče díky majonéze vydrží…
Už jste zkoušeli šátečky s povidlovou náplní bez kynutí? Jsou nadýchané, jemné a chutnají výborně. Těsto obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním…
Pokud máte chuť na jablkový koláč, vyzkoušejte tento výborný koláč z nekynutého těsta. Těsto polijte krémem z pudinku a tvarohu, na něj naneste vrstvu strouhaných jablek…
Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou…
Nadýchaná a vanilkovým cukrem provoněná bublanina plná ovoce je neodmyslitelnou součástí pohodového posezení u kávy. Je vynikající s jakýmkoliv ovocem, použijeme to,…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, rum, olej a vlažné mléko. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět vše řádně promícháme…
Připravíme kvásek z kvasnic, 2 lžic vlažného mléka a půl lžičky cukru. Dobře rozmícháme a necháme ,,vyběhnout" na teplém místě. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy,…
Koláčovou formu nebo remosku o průměru cca 30 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.Mouku, cukr, kakao a kypřidlo smícháme v míse a…
Klasické kynuté koláče můžeme připravit netradičním způsobem. Náplň nemusí být jen ve středu koláče, ale můžeme naplnit i jeho okraje, a zkombinovat tak dva druhy náplní…
Ovoce omyjeme, dle použitého druhu vypeckujeme, odstopkujeme, odstraníme jádřince... Remosku o průměru cca 33 cm vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a…
Mouku smícháme v míse s citronovou kůrou, cukry, solí a práškem do pečiva. Do středu uděláme dolíček, do kterého rozdrobíme droždí, přilijeme trošku mléka a droždí…
Cuketa je úžasná zelenina, která má všestranné využití. Klasickou buchtu jistě znáte, ale zkoušeli jste upéct koláč? Nejlepší je s ovocem a drobenkou, který můžete…
Suroviny nahážeme do pekárny v pořadí, jak je psané v surovinách a zapneme program těsto.Vykynuté vyválíme na 2 placky, které rozřežeme na výseče. Na nejširší část dáme…
V míse smícháme kefír s vejci a cukrem. Přilijeme vlažné máslo, promícháme. Nakonec přisypeme mouku s kypřidlem a vše opět dobře promícháme.Těsto nalijeme do vymazaného…
Mouky nasypeme do mísy, přidáme citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobíme droždí a přidáme…
V misce smícháme vše sypké a najemno nastrouhanou mrkev. Přidáme vejce, olej, rum nebo aroma, med a sirup (dávám obojí, ale stačí med). Zředíme vodou podle potřeby -…
Těsto rozválím na plát a strany zvednu asi do výšky 1,5 cm. Můžu a nemusím potřít marmeládou a na ni můžu poklást ovoce (které trošku posypu vanilkovým cukrem pokud je…
V míse smícháme hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva. Přidáme rozpuštěné sádlo, vejce a mléko podle potřeby. Zamícháme, aby vzniklo hladké, hustější těsto.Nalijeme na…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme vodu (mléko), olej a promícháme, přisypeme kakao, kokos, mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Nakonec do těsta zlehka…
Do domácí pekárny dáme suroviny na těsto, nejprve ty tekuté (mléko, žloutek, rozpuštěné máslo), pak mouku, cukr, který trochu promícháme s moukou, na jednu stranu…
Máslo rozdrobíme s moukou, do důlku dáme žloutky, na ně cukr, droždí a zalijeme vlažnou šlehačkou. Necháme chvíli (20 min) vzejít kvásek a zaděláme těsto (ručně nebo v…
Přidáno před 21 minutami
Přidáno před 47 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami