Pudinkové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenNa vále vyválíme dva stejné pláty z listového těsta a upečeme. Uvaříme pudink, osladíme cukrem.Jeden plát potřeme pudinkem, na něj dáme druhý, který potřeme rybízovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 774 kJ / 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,00 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 6,00 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 87,00 g |
– cukry | 87,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Na vále vyválíme dva stejné pláty z listového těsta a upečeme. Uvaříme pudink, osladíme cukrem.Jeden plát potřeme pudinkem, na něj dáme druhý, který potřeme rybízovou…
Uděláme korpusy,namažeme krémem, potáhneme fondánem a ozdobíme. Pro inspiraci :))
Z bílků ušleháme tuhý sníh a z dobře umytých citrónů nastrouháme kůru (jen žlutou část).Do šlehače dáme žloutky s cukry, kůru z jednoho citrónu a vyšleháme do pěny.…
Žloutky vyšleháme s cukrem doběla, pak vařečkou přimícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a ušlehaný sníh z bílků. Plech o velkosti asi 20 x 30 cm vyložíme…
Upečený korpus rozřízneme a promažeme krémem každou vrstvu. Omažeme kolem dokola a potáhneme potahovou hmotou. Pak už jen zdobíme.
Čokoládu se smetanou vložte do kastrůlku a rozehřejte. Když přijde směs k varu, míchejte ji asi 1 minutu a poté odstavte. Ganache nechte ztuhnout, nejlépe přes noc v…
Žloutkové věnečky jsou chloubou cukrářského umění. Ale s tímto receptem je zvládne opravdu každý. Věnečky z odpalovaného těsta naplníme krémem z pudinku, másla a žloutků…
Potřebujeme korpus jako podstavec a kulatý korpus jako míč. Na podstavec jsem použila normálně dortovou formu, na míč jsem použila misku (samozřejmě ne plastovou :)),…
Lahodné vánoční dortíky skládající se z čokoládové mousse, malinového želé, čokoládového biscuitu a zrcadlové polevy. Na pohled vypadá složitě na přípravu, ale dle…
Dříve než začnete, přečtěte si poznámku. GLUKÓZOVÝ SIRUP Základem je vodní lázeň. Na malý hořák umístíme hrnec s vodou, do kterého vložíme malý kastrůlek (asi 400ml)…
Pro ještě krásnější vzhled zákusků a dortů je můžete nazdobit vlastnoručně vyrobenými dekoracemi či figurkami. Připravíte je z této modelovací hmoty, kterou můžete i…
Glukoza: Smícháme cukr a kyselinu citronovou a vodu a velmi pomalu zahříváme. Necháme zahřívat cca hodinu a často mícháme, nesmí to vařit. Tato glukoza je čirá, když…
Z piškotového těsta upečeme 3 korpusy - dva kulaté a jeden na plech obdélník. Kulaté 2x rozřízneme a naskládáme k sobě - viz fotopostup, plníme tvarohovou náplní a…
Bohatě nazdobené dortíky, tak akorát do dětské ručky připravíte podle našeho inspirativního receptu. Kyprý a šťavnatý korpus dozdobíte jemným smetanovo-vanilkovým krémem…
Korpus na dort je rychlý. Vyšlehají se bílky s troškou soli a cukrem a do opravdu pevného sněhu se postupně zašlehají žloutky po jednom, prokládané vždy lžící oleje. Do…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a pudinkem, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Hmotu…
Piškoty rozdrtíme a přelijeme rozpuštěným máslem a sirupem. Vypracujeme těstíčko. Fondán rozkrájíme na 10 kousků a vytvarujeme z nich kuličky, které obalíme v těstíčku.…
Květy jsou z fondantu, jedlé, na jejich výrobu potřebujete speciální drátky, které mají atestaci na používání v potravinářství, floristickou pásku
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Vánoce za starých časů: Když se kapr dělal na černo a místo salátu se jedla pučálka
Samosběr jahod 2023: Velký přehled pro celou ČR. Kde si nasbíráte jahody za 50 korun a jak najít nejlepší místo?
Apfelschorle – nejlepší střik pro horké letní dny. Co potřebujete na oblíbený rakouský a německý nápoj?