Chlebovka mojí maminky
Recept ještě nebyl hodnocenChleba nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou asi do půlky hrnce, přidáme pepř, sůl a dáme vařit.Než nám začne budoucí polévka vařit, přidáme do ní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chleba nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou asi do půlky hrnce, přidáme pepř, sůl a dáme vařit.Než nám začne budoucí polévka vařit, přidáme do ní…
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli na kroužky, kapii na kousky a česnek na plátky.V hluboké pánvi rozehřejeme olej a postupně přidáme cibuli, kapii,…
Dáme vařit řepu do osolené vody se lžící octa. Vaříme cca 50 minut doměkka.Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do marinády z vinného octa,…
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostky. Tvrdý sýr (parmazán, gran padano) nastrouháme na jemno.Na másle osmahneme cibuli s česnekem. Musí jenom…
Téměř všichni milujeme procházky letním lesem a radujeme se z každé nalezené houby. Nad jejich čištěním nás pak doma většinou radost přejde. Když ale houby zavaříme,…
Cibulku na másle s olejem osmahneme dosklovita, přidáme očištěné a pokrájené houby, malinko je osolíme a okořeníme pepřem, kmínem a prolisovaným stroužkem česneku a…
Houbové knedlíky s droždím: Houby připravíme podobně jako na míchanici. Do kastrůlku dáme kousek másla a větší množství nakrájených hub. Osolíme, okmínujeme, opepříme…
Houbové knedlíky s droždím: Houby připravíme podobně jako na míchanici. Do kastrůlku dáme kousek másla a větší množství nakrájených hub. Osolíme, okmínujeme, opepříme…
Kromě tradičního sušení, sterilování a moderního mražení existuje méně známý, zato prastarý způsob konzervace hub - tzv. mléčné kvašení. Nejprve potřebujeme kameninový…
Začneme tím, že si uvaříme 150 g rýže běžným způsobem, ale nerozvaříme, spíš ať je velmi mírně nedovařená.Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostky, vyškvaříme, přidáme…
Uzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka.Mezitím očištěné houby pokrájíme na větší kousky a udusíme…
Žádné jiné jídlo nedokáže zasytit na Štědrý den tak dobře, jako černý kuba. Připravte si spolu s námi tuhle tradiční staročeskou dobrotu, tak prostý a chutný pokrm.
Budeme-li používat sušené houby, předem je namočíme do teplé vody.Očištěné maso nakrájíme na 6 větších kousků, osolíme je, opepříme a v hluboké pánvi opečeme na sádle ze…
Slepičí maso se výborně hodí na masové saláty. Budete překvapení, jak výborné je v kombinaci s houbami, sladkou kukuřicí a ananasem. Slepice je na tento salát vhodnější…
Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme cuketu nastrouhanou nahrubo i se slupkou, promícháme a zalijeme vývarem nebo vodou s přidáním bujónu. Přidáme…
Houbaření je oblíbený koníček a když se zadaří, tak rázem máme mnoho možností, co dobrého z nich uvařit. Pokud chcete jen něco malého na pochutnání, zkuste houbový…
Cibule oloupeme a nakrájíme na jemno.Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky.V pánvi rozehřejeme polovinu másla a přidáme 1 pokrájenou cibuli. Restujeme jí do…
Patizon je příbuzný s dýní a cuketou a v zeleninových jídlech je může nahradit. Má minimum kalorií a hodí se do slaných i sladkých jídel. Zde mu chuť dodaly houby a…
Máte možnost získat domácího králíka? A váháte nad jeho úpravou? Zkuste variantu s houbovo - smetanovou omáčkou podle osvědčeného receptu. Skvělé jemné maso a lahodná…
Dobrý tip na uchování jedlých hub, pokud je nemůžeme hned po nasbírání v lese očistit a zpracovat sušením, mražením, nebo zavařováním. Před použitím, takto naložené a v…
Pstruzi mají úžasně jemné a kvalitní maso. Dlouhou úpravou byste výsledné chuti jen ublížili. Celé ryby můžete před smažením naplnit dobře vychucenou nádivkou. Například…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
V Prostřeno se bude sekat šampaňské. Sabráž předvede soutěžící vinař Vít. Troufnete si na to podle našeho návodu taky?
Velký přehled vánočních trhů v Praze i Brně: Kam zajít za největšími lákadly
Mazanec podle Josefa Maršálka v netradiční verzi s bílou čokoládou, malinami a anýzem. Díky jeho radám vám nepopraská