Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hraška - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie1 423 kJ / 340 kcal
Bílkoviny17,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny17,00 g
Tuky4,00 g
– nasycené0,50 g
– nenasycené3,50 g
–– mononenasycené1,00 g
–– polynenasycené2,50 g
––– omega 30,00 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 500 mg
Sůl2,50 g
Sacharidy54,00 g
– cukry1,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Sekaná s černou čočkou a tofu

Sekaná s černou čočkou a tofu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Nejdříve dáme vařit čočku - Beluga se nemusí namáčet a je za 15-20 minut hotová. Můžete samozřejmě použít i čočku jinou - hnědou, červenou... V pánvi na másle…

Celozrnné špaldové knedlíky

Celozrnné špaldové knedlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Do mísy dáme obě mouky, uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, 50 ml vlažného mléka, rozmícháme na kašičku, zakryjeme a necháme vzejít…

Buřtguláš s houbami

Buřtguláš s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kostky. Pokrájenou cibulku orestujeme na sádle, přidáme restovat pokrájené uzenářské špekáčky a pokrájené brambory.Vše zasypeme…

Kančí gulášek

Kančí gulášek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.V hmoždíři si nadrtíme divoké koření. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme s máslem do hrnce a necháme slaninku vyškvařit.…

Hraška zavářka

Hraška zavářka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do mísy dáme 4 vrchovaté pol. lžíce HRAŠKY, špetka soli, 1 vejce, 4 lžíce vody. Rukou vypracujeme kašovité těsto. Hovězí vývar přivedeme k varu, vsypeme zeleninu. Po…

gabik

20 min

Pštros na žampionech

Pštros na žampionech

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Žampiony rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky a na suché pánvičce je několik minut restujeme. Až jsou hnědé, odložíme je na talířek. V pánvičce rozpálíme olivový olej…

Pštros na paprice

Pštros na paprice

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Na pánvičce rozpustíme máslo a orestujeme pórek nakrájený na kousky. Zasypeme mletou sladkou paprikou, zamícháme a přidáme pštrosí maso nakrájené na kousky. Orestujeme,…

Johanka128

90 min

Hraška řízky

Hraška řízky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Kuřecí plátky ochutíme oblíbeným kořením např. grilovacím, nebo zlatým kuřetem. Necháme odležet asi půl hodiny. Mezitím si připravíme těstíčko s „HRAŠKY“ dle návodu na…

Kroupovka

15 min

„Candle sauce”

„Candle sauce”

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Hovězí maso si osolíme, opepříme a uděláme z něj mini karbanátky, které na pánvi zprudka zatáhneme po obou stranách. Přendáme do pekáčku, přikryjeme alobalem a dopečeme…

Polévka z krůtího krku

Polévka z krůtího krku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Krůtí krk omyjeme, vložíme do studené a osolené vody a vaříme doměkka. Po půl hodině dáme povařit omytou kořenovou zeleninu. Když je maso i zelenina měkká, vše vyjmeme…

Pomazánka z Hrašky

Pomazánka z Hrašky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Hrašku smícháme s vodou a asi 20 minut zvolna vaříme na hustou kaši. Po vychladnutí našleháme máslo a vešleháme do něho kaši, přidáme trochu smetany a ještě krátce…

Bahula

40 min

Chřestová polévka s mrkví

Chřestová polévka s mrkví

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Chřestová sezona je krátká, ale intenzivní. Zelené výhonky můžeme použít do různých pokrmů. Tady je zakomponujeme do zeleninové polévky spolu s mrkví a brambory. Hustotu…

misza

55 min

Hrašenky

Hrašenky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Veškeré suroviny smícháme dohromady na hustější těstíčko. Vzniklou hustou hmotu jednou lžící nabíráte a druhou strháváte do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a smažíme…

j.skvarilova

20 min

1 2 3 5

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Naposledy jste si prohlédli