Jahodové tiramisu
Recept ještě nebyl hodnocenJeště je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 347 kJ / 83 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,13 g |
– nasycené | 2,20 g |
– nenasycené | 0,88 g |
–– mononenasycené | 0,80 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,33 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 10,33 g |
– cukry | 10,33 g |
––– laktóza | 4,33 g |
Ještě je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Nepečené dorty jsou výborné po celý rok, nicméně v létě k němu můžeme přidat čerstvé ovoce. V tomto receptu použijeme voňavé jahody, které jsou v kombinaci s tvarohovým…
Jahodový pudink uvaříme podle návodu na obalu. Za častého míchání ho necháme zchladnout. Mezitím si na dno pohárků rozdělíme jahodový jogurt. Opatrně na něho vlijeme…
Povolené jahody, jogurt, šlehačku a sladidlo rozmixujeme a dáme vychladit do lednice po dobu namražování nádoby do zmrzlinovače. Potom jsem všechno znovu prošlehala …
Tyto poháry vypadají velmi efektně, ale příprava je mnohem jednodušší, než si myslíte. Potřebujete hlavně trpělivost při čekání, až želatina ztuhne.
KORPUS - bílky ušleháme do hustého sněhu, přidáme 3 lžíce cukru, postupně šleháme a přidáváme žloutky, dále přidáme 2 lžíce cukru a 2 lžíce oleje. Ručně vmícháme mouku,…
Piškot upečeme a necháme vychladit. Do mísy dáme jogurty a smetanu, promixujem a pomalu zašleháme želatinu. Nalejeme do formy. Piškot pomažeme z jedné strany marmeládou-…
Slijeme šťávu z kompotu a odměříme 170 - 200 ml, pokud je méně tak doplníme vodou. Zahřejeme na zhruba 50 - 55°C a ve šťávě rozpustíme želatinu, na míchání používám…
Nachystáme si hlubokou misku, do které dáme potravinářskou fólii. Scedíme si jahody. Piškoty namáčíme v jahodové šťávě a vyskládáme jimi misku. Na piškoty dáme polovinu…
Veškeré suroviny společně umixujeme, necháme vychladit a podáváme nalité na ledovou tříšť, samotné nebo na vanilkové zmrzlině......
Vejce, cukr, vanilkový cukr, olej a vodu vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a prodopeč. Pečeme v předehřáté troubě a upečené necháme vychladnout. Pak pomažeme…
Rýži uvaříme, dáme domixéru spolu s jahodami z kompotu a jahodovým jogurtem. Umixujeme, samozřejmě, že do mixéru dáme trochu té kompotové šťávy :D vlijeme na talíř a…
Ovoce nakrájíme na kostičky a dáme do hlubších misek. Zakysanou smetanu si rozmícháme s jogurtem a cukry a vlijeme na ovoce. Můžeme přizdobit kopečkem zmrzliny, kouskem…
Mouku, prášek do pečiva, cukr a kakao smíchejte. Pozvolna rozpusťtě v kastrůlku máslo, po vystydnutí ho přidejte ke směsi. Vajíčka rozšlehejte, kávu uvařte a přidejte do…
Knedlíky jsem nakrájela a v misce zalila mlékem, v druhé misce jsem smíchala jogurty s tvarohem, cukrem a omytou nastrouhanou citr.kůrou. Pekáč jsem vymazala máslem,…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Šéf Zdeněk Pohlreich se vrací! Máme fotky z natáčení nového pořadu i rozhovor s režisérem. Proč nemusel na place křičet?
5 skvělých možností, jak využít červenou řepu: Jemná polévka, zdravá pomazánka nebo šťavnaté karbanátky ozvláštní jídelníček
Retro okénko: Zeleninová obloha je český fenomén. Lidé ji milují, šéfkuchaři nenávidí