Jarní polévka se srdíčkem
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev jemně nastrouháme, podusíme na másle, osolíme. Na másle zpěníme nakrájenou jarní cibulku, přidáme omyté listy a bylinky, osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev jemně nastrouháme, podusíme na másle, osolíme. Na másle zpěníme nakrájenou jarní cibulku, přidáme omyté listy a bylinky, osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou,…
Jarní cibulky a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme nadrobno. Bylinky omyjeme, odstředíme, aby nebyly moc mokré a posekáme. V míse vše promícháme s rozklepnutými vajíčky…
Cuketu omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, trochu osolíme a necháme odstát. Zajdeme si pro bylinky. Ty pak opláchneme a nakrájíme nadrobno (pozor na kopřivu).…
Ochutnejte Jižní Čechy v každém soustě s tímto lahodným pokrmem, který vás zavede na cestu poznání regionální kuchyně. Hlavička, tradiční pokrm této krásné oblasti, láká…
Z bramborového těsta můžeme připravit knedlík, do kterého zabalíme bylinkovou náplň. Je to příloha skvělá zejména na jaře a na Velikonoce, kdy je možnost nasbírat mnoho…
Jarní nádivka je zpravidla plná masa a bylinek. Podle tohoto receptu si připravíme nádivku jednotlivě pečenou v zapékacích mističkách a použijeme do ní uzená kuřecí…
Sekanice, nebo také nádivka, nesmí o svátcích jara chybět. Je plná mladých kopřiv, uzeného masa a připravit ji můžete jako přílohu, třeba k pečenému kuřeti, nebo jako…
Každý rok nesmí na Velikonoce chybět tradiční nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv. Nádivku pečeme v srnčím hřbetu, který vyložíme plátky slaniny a můžeme ji jíst…
Pečené krůtí stehno s provensálskými bylinkami je krásně šťavnaté, v troubě se peče prakticky samo. Z jednoho stehna nakrmíte skoro celou rodinu. Jako přílohu můžete na…
Mladé kopřivy jsou velmi bohaté na vitamíny a minerály. Skvěle se hodí na přípravu chutné zelené jarní polévky. Polévku zjemníme na závěr smetanou a přidáme do ní…
Knedlíky, které vzdálené připomínají karlovarský přílohový, ale použitými surovinami jasně připomenou svátky jara. Bylinky, kopřivy, ochucení muškátovým květem a uzené…
Polévka nejen zahřeje, zaplní žaludek, ale také dodá tělu pořádnou vzpruhu. Zvlášť, když ji připravíme ze silného hovězího vývaru, zeleniny a mladých jarních kopřiv.…
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Toto risotto se ani náznakem nepodobá rizotu z jídelen. Pro zaryté masožravce pokrm ještě posypte opečenou a rozlámanou sušenou šunkou nebo opečenou slaninou a místo…
Časově a i přípravou nenáročná je tato svěže zelená polévka. Zužitkujeme na ni mladé výhonky kopřiv a medvědí česnek. Hodí se tak na první jarní dny, kdy chceme osvěžit…
Mladé jarní kopřivy mají široké využití v kuchyni - hodí se jako příloha, do omáček i nádivek. Vyzkoušejte například tuto skvělou polévku, ve které kopřivy zjemníte…
Jaro přináší nejen nám novou sílu. A zrovna byliny a rostliny nám ji mohou předat ve velkém. Směs nasbíraných čerstvých a svěžích listů naplníme do slaného závinu.…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49