Špízy dvou barev
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájíme si maso na kousky, abychom je mohli napichovat na špejle-játra zvlášť, krůtí zvlášť a přidáme koření, jak je zadáno, ale klidně experimentujeme dle vlastní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájíme si maso na kousky, abychom je mohli napichovat na špejle-játra zvlášť, krůtí zvlášť a přidáme koření, jak je zadáno, ale klidně experimentujeme dle vlastní…
Základem je zelenina. Celer nakrájíme na kostičky a spolu s větší nakrájenou cibulí orestujeme na 2 lžících oleje, na mírném plameni, necelých 10 minut.Kuře rozdělíme na…
Čočku namočíme den předem do dostatečného množství studené vody. Druhý den vodu posolíme, přidáme jeden tekutý zeleninový bujón a čočku uvaříme do měkka. Lehce zahustíme…
Dáme vařit zeleninový vývar, poté do něj přidáme mražený hrášek a necháme provařit, aby byl hrášek měkký.Až bude hrášek měkký, rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme…
Prebratú umytú šošovicu dáme variť s bobkovým listom do vody. Zvlášť dáme variť do vody kyslú kapustu s čiernym korením a rascou, varíme cca 15 minút. Do mletého mäsa…
Jidášovo ucho zalijeme studenou vodou a necháme 10-15 minut nabobtnat. Mezitím rozehřejeme máslo a opečeme na něm kousky žampiónů. Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme,…
Cibuli oloupeme a rozkrojíme na polovinu a poté na plátky. Z masa nakrájíme malé plátečky, které naklepeme, osolíme a opeříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme olej,…
Do hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme hladkou mouku a umícháme světlou jíšku. Mezitím přípravíme zeleninový vývar a ten pak nalijeme do hotové jíšky a necháme povařit…
V hlubokém hrnci dáme vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu s bobkovými listy, oloupanou cibulí a česnekem, solí a pepřem, necháme chvíli povařit. Poté…
Cibuli nakrájíme na jemno a necháme na trošce oleje zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, trochu osmahneme, přidáme kmín a zalijeme horkou vodou.…
Mrkev, petržel, celer si očistíme a nastrouháme nahrubo. Očistěný pórek nakrájíme na kolečka. Na oleji si orestujeme zeleninu, přidáme sýr, jáhly, sůl, pepř, zalijeme…
Malé kroupy si uvaříme doměkka. Na sádle osmažíme tenké proužky cibule a plátky sušeného česneku dozlata, zalijeme 1,5l horké vody, přidáme houbový prášek a polévkové…
Den předem namočené fazole uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Přimícháme kečup, přidáme bobk. list a trochu pepře. Přikryté vaříme. Zatím si na oleji či sádle…
Šišky : Vychladlé oloupané brambory nastrouháme, zasypeme moukou, krupicí, osolíme a přidáme vejce. Rukami vypracujeme těsto, z kterého vyválíme dlouhý váleček.…
Očištěné brambory a kedlubnu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli přepůlíme, sloupneme a nasekáme najemno.V hrnci na 1 lžíci másla zpěníme cibuli s kořením, přidáme…
Očistíme a umyjeme brambory, nakrájíme na kostky, dáme do kastrolu a dáme vařit. Do kastrolu si dáme sůl, pepř, kmín a grilovací koření, polévkové koření. Papriku a…
Po cestě z práce koupíme v řeznictví jeden kousek hovězího žebra. Vložíme do kastrůlku a počkáme až se udělá na hladině pěna. Tu sebereme a až potom přidáme všechny…
Uvařené drůbeží maso s polévkovým kořením necháme vychladnout a poté maso i oříšky umeleme společně se sterilovanou zeleninou. Papriku omyjeme,očistíme a zbavíme…
Očištěného kapra stáhneme z kůže. Zadní část odřízneme a nařežeme si 1 a1/2 cm široké hranolky. Posolíme, opepříme, posypeme tymiánem a jemně chilli. Polohrubou mouku…
Fazolky dáme vařit, přidáme sůl, rajčatový protlak a zahustíme světlou cibulovou jíškou - na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, ale jen do světlé barvy, přidáme…
Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rozebraný květák na růžičky a brambory na kousky. Zalijeme vývarem, přidáme zázvor a všechno koření. Vaříme do změknutí.…
Krevety očistíme, odstraníme případné střívko a propláchnuté na sítku necháme okapat. Vložíme do vroucí vody a krevety 1-2 minuty povaříme. Jakmile zrůžoví, jsou hotové…
Na pánvičku si dáme prolisovaný česnek s olejem, trošku opečeme. Hrnec odstavíme z ohně, přidáme hladkou mouku, vařečkou rozmícháme. Jíšku osmažíme dozlatova. Hrnec si…
Jaro přináší nejen nám novou sílu. A zrovna byliny a rostliny nám ji mohou předat ve velkém. Směs nasbíraných čerstvých a svěžích listů naplníme do slaného závinu.…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49