Žemlové knedlíky vařené v sáčku
Recept ještě nebyl hodnocenRohlíky nakrájíme na kostičky. Zalijeme mlékem s rozšlehaným žloutkem, promícháme s krupicí, rozpuštěným tukem, nasekanou petrželkou a osolíme. Naposledy zamícháme dobře…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Zalijeme mlékem s rozšlehaným žloutkem, promícháme s krupicí, rozpuštěným tukem, nasekanou petrželkou a osolíme. Naposledy zamícháme dobře…
Do misky dáme tvaroh, vejce, cukr, sůl, krupici a skořici. Zpracujeme v kompaktní hmotu a necháme 10 minut odpočinout.Na vál nasypeme trochu strouhanky a vytvarujeme…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, potom je oloupeme a nastrouháme na struhadle. Přidáme vejce, sůl, krupici a hrubou mouku. Vytvoříme těsto, které…
sirup: Vodu, cukr a ruzovou esenci rozmichame, privedeme k varu, zakapneme citronovou stavou a svarime na sirup, cca 15 minut. Nechame zcela vychladnout. kunafe: …
Tvaroh vložíme do mísy a vmícháme dětskou krupici smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme rozinky a dobře smícháme. Vejce si rozklepneme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. …
Do hrnce dáme vařit vodu, osolíme a přidáme olej.Když je voda vroucí, pomalu přisypáváme polentovou krupici a dobře mícháme, aby nevznikly hrudky.Mícháme 2-3 minuty, aby…
do vařícího osoleného mléka přidáme máslo, krupici a vaříme dokud se těsto nepřestane lepit,odstavíme a necháme vychladnout. do studeného těsta přidáme sekané bylinky a…
Tvaroh vyšleháme s vlahým máslem, žloutky a cukrem. Pak přisypeme krupici s práškem do pečiva, kůru, rozinky a na malé kousky nakrájená jablka. Nakonec opatrně vmícháme…
Žloutky, máslo, cukr, sůl a vanilkový cukr vyšleháme. Přidáme kůru a šťávu z citronů, smetanu, krupici a tvaroh. Metličkou vše pořádně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý…
Z másla a krupice osmahneme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a při mírné teplotě za občasného…
Žloutky s cukrem dobře utřeme, přidáme vychladlé propasírované brambory, krupici, mletý mák, prášek do pečiva a strouhanou citrónovou kůru. Všechno dobře promícháme.…
Rozemleté sušenky promícháme s nadrobno nasekanou čokoládou a teplým mlékem a tuto hmotu rovnoměrně namačkáme na dno formy (24x24 cm), vyložené pečicím papírem…
Z bílků našleháme tuhý sníh, zlehka přidáme krupici a žloutky, vlijeme do vymaštěného pekáčku a do zlatova upečeme. Hotový svítek pomalu zkrápíme vřelým sladkým mlékem,…
Z tvarohu, vejce, mouky, špetky soli a cukru vypracujme těsto. Lžící vykrajujeme větší noky, přendáme do krupice a opatrně uválíme knedlíčky. Těsto lepí, bez pomoci…
Vše dáme do hrnce a přivedeme za stálého míchání do varu. Vaříme cca 2 minuty.Pak vylijeme na talíř a posypeme čokoládou nebo kakaem.
Studené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy, přidáme rohlíky, mouku a všechny ostatní ingredience a vše pomalu a důkladně prohněteme. Mezitím si dáme do většího…
Všechny suché ingredience smícháme ve větší misce nebo hrnci.Přidáme olej, pomalu přiléváme vodu a mícháme metličkou, těsto by mělo mít konzistenci asi jako na klasické…
Tuto chutnou jednoduchou polévku připravíme ze zeleniny. Zeleninu a houby stačí povařit a nakonec přidat kapání, které vytvoříme z vejce a krupičky. Díky kapání bude…
Vše promícháme a dáme na vymaštěný a vymazaný plech. Pečeme. Až se šmourn dopéká, tak jej promísíme, potrháme, aby byl sypký, ještě chvilku zapečeme. Teplé podáváme s…
Cukr rozšleháme s vejci, přidáme med, tuk, mouku s práškem do pečiva a rukama vypracujeme těsto.Rozdělíme ho na 2 půlky, z každé vyválíme plát, každý zvlášť dáme do…
Brambory uvaříme ve slupce, studené oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme vše kromě solamylu. Těsto na vále zpracujeme, uděláme 4 šišky knedlíků a obalíme v solamylu.…
Syrové brambory nastrouhat, vymačkat přebytečnou vodu. Z mléka a krupice uvařit kaši, vmíchat do brambor a osolit. Osmažit na kostičky pokrájený špek a rohlík, vmíchat…
Na rozpálené pánvi na sucho opečeme maso. Cibulku nakrájíme na kolečka, trošku zelené cibulky necháme na ozdobu a zbytek přidáme k masu. Přidáme rajčata, osolíme,…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
V domácím jogurtovači připravíte skvělé jogurty za pár korun. Podle čeho vyberete vhodný přístroj?
Kuřecí maso se smetanovou omáčkou: Omáčku báječně zjemní strouhaná cuketa a pro krémovou chuť je lepší tučnější smetana
Masopustní škvarková bábovka je krásně vláčná a voní rumem a perníkovým kořením. Takhle snadno se navíc dělá