Irský sen s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravili jsme si pro vás recept na řezy inspirované famózními irskými dortíčky. Křehké těsto plné kakaa, voňavé po oříšcích, můžete buď vyválet a nebo důkladně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 430 kJ / 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,06 g |
–– polynenasycené | 0,04 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 70,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Připravili jsme si pro vás recept na řezy inspirované famózními irskými dortíčky. Křehké těsto plné kakaa, voňavé po oříšcích, můžete buď vyválet a nebo důkladně…
Přípravy na Velikonoce vrcholí a nezbývá čas na pečení? Tento rychlý, kyprý mazanec je hotový za hodinu a půl a připravíme ho téměř bez práce. Všechny suroviny stačí…
Kandovanou kůru a rozinky smícháme, pokapeme rumem a necháme nabobtnat.Z části vlažného mléka, lžíce cukru a droždí uděláme kvásek a necháme ho na teplém místě vzejít…
Celá vejce s cukrem ušleháme do běla. Poté postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem a všechny ostatní ingredience, až se spojí do vláčného litého těsta.…
Něco z historie: Tyto bochánky, kterým se pro jejich jemnost a nadýchanost snad nevyrovná žádný náš mazanec nebo vánočka, pekli už staří Římané. Těsto, vydatně…
Vánoční štola je sladká pochoutka, kterou připravujeme každoročně na Vánoce. Úžasně voní, je plná ořechů a kandovaného ovoce. S kupovanou se nedá vůbec srovnat. Po…
Na sváteční tabuli nesmí o Velikonocích chybět tradiční sladký a vláčný mazanec. Pokud máte doma celiaky, tak zajisté oceníte bezlepkovou úpravu. Rozdíl od běžného…
Pečení vánočního perníkového dortu vám provoní celý byt a navodí vánoční atmosféru. Dort je velmi kyprý a šťavnatý, není třeba ho ještě dále zdobit, stačí ho jen…
Vejce, cukr, olej, koření, sušenou i čerstvou kůru z pomeranče pořádně vyšleháme. Do směsi přidáme mrkvičku na jemno a ještě prošleháme. Na ořechovou směs si na…
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…
V míse nejprve promícháme všechny sypké suroviny. Přidáme olej a vodu a šlehačem krátce vyšleháme. Na závěr vmícháme nakrájené jablko a kandované ovoce. Těsto rozetřeme…
Ze surovin si zaděláme těsto. Buď klasicky v ruce, nebo v pekárně. Pokud je budeme dělat klasicky necháme aspoň 40 minut kynout. Vymažeme si formu máslem a vysypeme…
Rozinky si den předem zalijeme vroucí vodou tak, aby byli ponořené, ale neplavali. Přidáme k nim rum a necháme 24hod máčet (několikrát promícháme). Druhý den začneme s…
Toto těsto jsem dělala robotem, na pekárnu je ho málo.Ve vodě s částí cukru necháme vzejít droždí, pak přidáme zbytek surovin a vymísíme žluťounké těsto. Posypeme moukou…
Štola je druh pečeného moučníku patřícího k Vánocům. Má tvar bochníčku, který má připomínat „malého Ježíška zabaleného v plenkách“. Malé štoličky můžeme připravovat i…
Suroviny na kvásek (omládek) dobře promísíme a zakryté necháme kynout 60 minut.K vykynutému přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které bude asi 90 minut…
Čím déle necháme těsto kynout a mezitím mu věnujeme péči s propracováním, tím víc se nám odvděčí svojí nadýchaností a jemností. Jinak tomu není ani u toho velikonočního…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Pražská kavárna Kafe Karlín nabízela speciální prezidentské dortíky, Pavlovy Pavlovy. Vyprodáno měli do 14 hodin!
Marinovaná smažená krůtí játra s třepanými brambory: Křehkost a jemnost jim dodá kefírová marináda a a netradiční trojobal
Přezrálé banány jako skvělá surovina na pečení: Upéct z nich můžeme voňavou bábovku, klasický chlebíček i jednoduché lívance