Grilované kuře bez grilu
Recept ještě nebyl hodnocenZatímco některé hospodyňky pečou kuře na talíři nebo plechovce od piva, my jsme zvolili mřížku. Kuře bude ze všech stran hezky zlaté a křupavé, uvnitř zůstane dokonale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zatímco některé hospodyňky pečou kuře na talíři nebo plechovce od piva, my jsme zvolili mřížku. Kuře bude ze všech stran hezky zlaté a křupavé, uvnitř zůstane dokonale…
Původně tradiční maďarský pokrm se v 19. století rozšířil i na území Česka a chutná nám dodnes. A není se čemu divit, kuřecí maso v omáčce z cibulovo-paprikového základu…
Na tento retro recept se možná už pomalu zapomnělo. Osvěžte si ho s námi a připomeňte si lahodnou a šťavnatou chuť kuřete. Jednodušší to už být ani nemůže. Jen kuřecí…
Naporcované kuře osolíme, narovnáme do pekáče, poklademe máslem, podlijeme sklenkou vody a déme péct. Do kastrůlku dáme šálek cibule, kečup, vodu, ocet, sůl, pepř,…
Připravit šťavnaté a lahodné pečené kuře není jen tak. Aby nebylo fádní, přihoďte k němu pár základních ingrediencí a rázem získá jídlo na bohatosti. Maso se peče…
Receptura zdánlivě obyčejného kuřete na paprice se stává pod taktovkou vyhlášeného šéfkuchaře vymazlenou pochoutkou. Určitě stojí za to si postup mistra kuchaře…
Omyté a osušené kuře okořeníme grilovacím kořením případně namarinujeme pomocí vstřikovače marinády marinádou dle vlastní chuti. Technika spočívá v tom, že okořeněné…
Kuře k obědu nebo večeři nikdy nezklame. Tento recept je na císařské kuře, ale také se mu říká anděl v hubě a nenadarmo. Kuřecí kousky proložené kvalitní šunkou, sýrem a…
Nejdříve si nachystáme marinádu. 3 polévkové lžíce tekutého medu dáme do misky. Přidáme šťávu a kůru z dobře omytého citronu. Česnek oloupeme, utřeme a přidáme do misky…
Mexická kuchyně je u nás velmi trendy. Enchiladas jsou zavinuté tortilly s náplní a omáčkou. Jejich příprava je snadná a jídlo je plné skvělých chutí. Přesvědčte se sami…
Kuře rozdělíme na porce, osolíme, uložíme do většího pekáčku a pokladme plátky másla. Podlijeme menším množstvím vody a ze začátku můžeme pekáč přiklopit víkem, později…
Kuře pečené naplocho je způsob, jakým lze z drůbežího masa udělat výborný pokrm, který je zároveň efektním způsobem servírovaný. Maso je křehké a stejnoměrně propečené,…
Kuře dobře opláchneme a očistíme od zbytků brk a peří. Rozpůlíme a každou půlku rozdělíme na 3 díly. Uvedenou dávku másla rozpustíme v mikrovlnné troubě při max.350W …
K přípravě tohoto jídla vám stačí jen dvě suroviny a pečicí hrnec. Výsledkem je velmi šťavnaté kuře, které chutná jako grilované. Vychutnat si ho můžete například s…
Kuře celé stáhneme z kůže ( kdo má rád, může nechat, ale křupavou kůrčičku mít nebude) a rozpůlíme, aby se nám lépe upeklo. Celé jej osolíme a dáme na něj prolisovaný…
Nejprve si připravíme marinádu, v pekáčku smícháme sójovou omáčku s medem, chillim, koriandrem, zázvorem a prolisovaným česnekem a ještě s olivovým olejem. Kuře si…
Kura rozdelíme na porcie a nasolíme. V širšom kastroli rozohrejeme olej s maslom a jednotlivé porcie kuraťa opečieme po oboch stranách do zlato-žltej farby. Posypeme…
Kuřecí plát si rozložíme, posolíme a jemně posypeme mletým pepřem. Pak posypeme polovinou bazalky (čerstvou nakrájíme na kousky) a poklademe salámem. Na něj rozložíme…
1. Kuře omyjeme, očistíme, odkrojíme krční část a lopatkové kosti. Svážeme stehna k sobě, křidélka k tělu. 2. Připravíme nádobu s třemi litry studené vody, přidáme…
Kuře vykostíme, ostrým nožem upravíme do plátu, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti a mezi dvěma mikrotenovými úřezy naklepeme. V ledničce necháme do druhého dne uležet…
Kuřecí vývar je všelék a dokáže postavit na nohy. Nejlepší je dlouho tažený, avšak ne vždy je na něj čas. Proto máme možnost jej uvařit v tlakovém hrnci, tedy papiňáku.…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a petržel. Obojí osmažíme, přidáme sladkou papriku a promícháme.Potom přidáme omyté kuře (nebo kuřecí stehna),…
Kouzlo vietnamské kuchyně stkví v dokonalém vychucení a rafinované kombinaci komponentů. Sytá polévka plná lahodné čerstvé zeleniny, masa a mnoho hodin taženého vývaru…
Kuře nasolíme a vložíme do něho část zelí a anglické slaniny, kterou nakrájíme na plátky nebo na malé kousky.Vložíme do pekáčku, okolo kuřete dáme zbytek zelí a slaniny.…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Šéf Zdeněk Pohlreich se vrací! Máme fotky z natáčení nového pořadu i rozhovor s režisérem. Proč nemusel na place křičet?
5 skvělých možností, jak využít červenou řepu: Jemná polévka, zdravá pomazánka nebo šťavnaté karbanátky ozvláštní jídelníček
Retro okénko: Zeleninová obloha je český fenomén. Lidé ji milují, šéfkuchaři nenávidí