Citronový cheesecake
Recept ještě nebyl hodnocenMáslové sušenky si dáme do mikroténového pytlíku a válečkem na nudle je rozdrobíme. Dáme do mísy a přidáme rozpuštěné máslo a smícháme. Vymažeme si formu máslem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslové sušenky si dáme do mikroténového pytlíku a válečkem na nudle je rozdrobíme. Dáme do mísy a přidáme rozpuštěné máslo a smícháme. Vymažeme si formu máslem a…
Do mísy s mletým masem přidáme pepř, sůl, drobně pokrájenou cibuli a lučinu a důkladně promícháme. Rajčata a lahůdkovou cibuli nakrájíme a dáme do pekáčku.Paprikám…
Ředkvičky nastrouháme nahrubo, jemně osolíme a po chvíli opatrně scedíme (mají tendenci pouštět hodně vody a pomazánka by byla řídká).Poté v misce smícháme ředkvičky,…
Smícháme cottage s ochucenou lučinou, přidáme hodně nakrájených ředkviček, hodně nadrobno nakrájené pažitky a nadrobno nakrájené staročeské šunky.
Slaninu nakrájenou na kostičky rozpečeme a osmahneme na ní nakrájený pórek, podusíme. Pak vmícháme vejce, opepříme a necháme vejce ztuhnout. Vychladlé vyšleháme s…
Všechny cukry, máslo, mouku spojíme a promneme prsty, uděláme si klasickou drobenku. Na vymazanou a vysypanou koláčovou formu nasypeme 2/3 této drobenkové směsi.…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, potom přidáme ostatní ingredience a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a ušlehaný sníh. Pečeme 20 min…
Dobře umytou, semínek zbavenou, ale neoloupanou dýni nakrájíme na drobnější kostičky. V kastrolu rozehřejeme plátek másla, přidáme dýni a orestujeme. Zakápneme malým…
Pokud nám od oběda zbyde trochu uvařené čočky, můžeme z ní připravit výbornou pomazánku. Tu podáváme s opečeným chlebem potřeným česnekem a ozdobíme nakrájeným pórkem a…
Avokádo je velmi chutné, plné vitamínů a zdravých tuků. Zkombinujeme ho s máslem, čerstvým sýrem a česnekem a připravíme tak lahodnou svěží pomazánku, která skvěle…
Očištěné ředkvičky nahrubo nastrouháme. Máslo vyšleháme s Lučinou a tvarohem. Uzený sýr také nastrouháme a vše smícháme dohromady. Bylinky nasekáme na jemno, přidáme do…
Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.Šunku nakrájíme na jemné proužky, cibulku i s natí nakrájíme na jemno.Přidáme tatarskou omáčku, nasekanou pažitku,…
Milovníci sýrů jásejte! Máme pro vás jednoduchý recept na skvělé makarony se sýrem. Uvařené těstoviny smícháme se sýrovou omáčkou, dokořeníme a společně zapečeme v…
Hermelín nastrouháme, přimícháme pomazánkové máslo a Lučinu. Pokud je pomazánka příliš hustá, přidáme 1 nebo 2 lžíce bílého jogurtu. Mažeme na krajíčky chleba nebo veky…
Dorty typu red velvet jsou velmi oblíbeným dezertem. Výrazná barva a skvělá chuť se přenesla i do miniaturní varianty tohoto moučníku. Na kypré a dobře upečené korpusy…
Pomazánka je výborná namazaná na chlebu či bílém pečivu, výborně chutná i na toastech či topinkách. Můžeme ji doladit přidáním soli, kajenského pepře či nastrouhaného…
Jogurt smícháme s kysanou smetanou. Do cedníku dáme utěrku a přendáme tam jogurt, necháme v chladu vykapat. Trvá to 10-12 hodin. Po vykapaní přendáme do misky, přidáme…
Těsto: vše smícháme dohromady, nalijeme do formy a dáme vychladnout do ledničky zhruba na 1 hodinu. Poté dáme péct do rozehřáté trouby na 175°C, postupně snížíme na…
Do prosáté mouky přimícháme kypřící prášek, špetku soli a cukr, uprostřed uděláme důlek, do kterého vklepneme vejce, přidáme kousky tuku a vypracujeme hladké těsto. …
Jako první připravíme těsto na quiche. Mouku prosejeme a smícháme spolu se solí a muškátovým oříškem. Tuhé máslo nastrouháme nahrubo a jemně promícháme spolu s moukou,…
Sušenky rozdrtíme a smícháme s mírně rozpuštěným máslem. Poté vsypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Lžící nebo rukou pořádně udusáme. Šlehačem do jemna…
Z tresčích jater slijeme olej, dáme je do hlubší nádobky, přidáme lučinu, sardelovou pastu, nakrájenou cibuli a vše rozmixujeme ponorným mixérem a dáme alespoň na 1/2…
Je tak snadné si tento dezert připravit během několika minut doma, obsah skleniček může být velice variabilní. Nejčastěji se pohár servíruje v misce nebo skleničce a…
Většina z nás zná čočku hlavně nakyselo, avšak využít ji můžete třeba při přípravě karbanátků, smažených dokřupava v trojobalu. Pokud vynecháte slaninu, budou vhodné i…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Exotické ovoce, které vyhnalo Adama a Evu z ráje: Proč jíst granátové jablko?
Cuketu pěstovali už indiáni, v Evropě ji rozšířili Italové a k nám pak před lety „vtrhla“ jako náhrada okurek napadených plísní
Černý kuba: Kde vzalo staročeské vánoční jídlo svůj název a jak se vlastně dělá?