Kuřecí nudličky s omáčkou španělského ptáčku
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžící hořčice a přidáme k osmahnuté pokrájené cibuli. Maso opečeme na prudším ohni, aby měla omáčka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžící hořčice a přidáme k osmahnuté pokrájené cibuli. Maso opečeme na prudším ohni, aby měla omáčka…
Zavařenou játrovou paštiku využijete při mnoha příležitostech. Ať už při posezení s přáteli a nebo když nevíte, co namazat na chleba ke svačině. Její lahodná masová chuť…
Nejdříve připravíme plněné papriky. Papriky umyjeme a vydlabeme.Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmahneme dozlatova.Mleté maso dáme do mísy, přidáme osmaženou…
Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy.…
Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku.Přes noc necháme chutě spojit v lednici.Ráno…
Rozehřejeme olej, přidáme pokrájená játra a pomalu opečeme ze všech stran. 5 stroužků česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k játrům.V teplé vodě rozmícháme…
Na oleji usmažíme cibulku do sklovata, přidáme slaninku a necháme zesklovatět, pak přidáme plátky masa, které osolíme jen svrchu a restujeme 3-4 minutky, poté otočíme a…
Jednoduché, rychlé a chutné zeleninové polévky jsou oblíbené po celý rok. Příjemně zahřejí a pomáhají v boji proti nachlazení. Díky máslové jíšce je tato polévka sytá a…
Čekáte návštěvu a nechcete ji pohostit zase jen klasickými chlebíčky? Zkuste tentokrát připravit vaječnou tlačenku, která určitě přijde k chuti s krajíčkem chleba nebo…
Nejprve připravíme maso, které lehce naklepeme, dále posypeme solí, pepřem a sladkou mletou paprikou.Mezitím vyndáme pánev, do které jsme dali rozehřát olej. Než se olej…
Jednoduchá znojemská omáčka, kterou zvládne i začátečník. Lze ji vařit i v pomalém hrnci nebo papiňáku. Omáčku si můžeme zahustit i jinak než moukou a zjemnit smetanou.
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme…
Uděláme si cibulový základ. Mezitím než nám zesklovatí, si nakrájíme slaninu a uzeninu, kterou přidáme k cibuli. Osolíme, opepříme a podlijeme troškou vody (asi 1/4…
Na masti osmažíme múku, pridáme papriku, zalejeme vodou, rozšľaháme, vložíme bobkový list, príp. Masox kocku, keď začne vrieť, pridáme pokrájanú klobásu. Vhodíme aj…
Umytá, osušená kuřecí stehna osolíme, posypeme drceným kmínem, postříkáme worcesterem a posypeme lístečky tymiánu. Dáme do formy, polijeme olejem a zakryjeme aluminiovou…
Připravíme si 0,5–0,8 litru vývaru z kostí nebo Masoxu.Rozehřejeme máslo a přidáme krupici a děláme jako jíšku do zpěnění. Přidáme vajíčko a mícháme. Zalijeme vývarem a…
Mrkev a petržel nakrájíme nadrobno, okurky a klobásku na kostičky, cibuli nahrubo. Vše dáme do hrnce spolu s kořením, podlijeme vodou a vaříme cca 20 minut.Přidáme…
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme smažit na olivový olej a plátek másla. Hlídáme a občas mícháme. Ke konci vložíme nasekaný česnek a jakmile zavoní, vypneme. Maso…
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Do misky nalijeme vodu, přidáme masox, bobkový list, pepř a při nejvyšším výkonu 5 minut…
Žaludky si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na oleji si orestujeme cibuli, přidáme překrájené, umyté václavky, chvíli orestujeme s cibulí a nakonec přidáme žaludky.…
Kotletky nakrájím na proužky, dusím bez tuku, přidám vodu a sušené houby s hrstí ořechů. Kořenovou zeleninu taky na proužky, dusím s masem asi 10 min. aby změkla,…
V kastrolu, který je vhodný i na pečení promícháme kostky masa se všemi shora uvedenými surovinami(až na vývar)a dáme do lednice alespoň na hodinu odležet, aby maso…
Vydlabanou cuketu, naplněnou směsí se žampiony, šunkou a tvrdým sýrem dochutíme kořením a bylinkami a povrch poklademe plátky slaniny. Plněné cukety zapečené dozlatova…
Poctivá fazolová polévka je velmi oblíbenou polévkou a s kouskem pečiva ji můžeme podávat i jako hlavní chod. Obzvlášť, pokud do ní přidáme kousek voňavé klobásy nebo…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Přidáno 8. 6. 2024 09:59
Přidáno 8. 6. 2024 08:13
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Švédský mandlový dort z obchodu IKEA: Recept na legendární královský dezert je jednoduchý a zvládne jej každý
Britové na sv. Štěpána dojídají zbytky z krůty a připravují teplý, po jablkách a citronu vonící vláčný pudink
Jak na Sacherův dort podle Josefa Maršálka? Nejdůležitější je kvalitní máslo a trpělivost při výrobě polevy, zdůraznil slavný cukrář