Mánkovy nakládané rybí karbanátky
Recept ještě nebyl hodnocenSmažené karbanátky z ryby a bůčku naložené v kyselém nálevu získají po odležení výraznou, nezaměnitelnou chuť. Nálev můžeme použít stejný jako na okurky, nebo vyzkoušet…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 25 kJ / 6 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 1,50 g |
– cukry | 1,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Smažené karbanátky z ryby a bůčku naložené v kyselém nálevu získají po odležení výraznou, nezaměnitelnou chuť. Nálev můžeme použít stejný jako na okurky, nebo vyzkoušet…
Nejdříve dáme olej, vejce, hořčici a koření s citronem do vyšší úzké nádoby. Ponorným mixérem šleháme odspodu nahoru pár vteřin do zhoustnutí. Naředíme nálevem tak, aby…
Špekáčky, pokud to jde, sloupneme ze střívka, uprostřed je podélně rozřízneme, ale nedokrojíme až dokonce.Okurky nakrájíme na silnější plátky, česnek na tenké plátky,…
Oloupaný česnek dáme do sklenic a přidáme kopr. Kdo má řád ostřejší, může přidat kousek chilli papričky.Vše zalijeme nálevem na okurky, já dávám Deko.Steriluji 20 minut…
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, nebo jak jsme zvyklí u salátu. Vložíme do hlubší mísy, osolíme, lehce posypeme pepřem, zalijeme…
Cuketu, pokud máme přerostlou, oloupeme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na asi 1 cm široké a cca 10 cm dlouhé proužky. Pokud máme mladší cuketu, neloupeme, jinak…
Oloupané brambory nakrájíme podle svých zvyklostí. Dáme je do hlubší mísy, zalijeme okurkovým nálevem a necháme nejlépe přes noc uležet v lednici. V menším hrnci…
Zeleninu nastrkáme do sklínky tak, aby ladila našemu očku, zalijeme nálevem a zavaříme. Pokud některá sklínka nechytne, zavařím ji znovu. Že je zelenina převařená,…
Do papiňáku na rozehřáté máslo společně s olejem dáme kmín, cibuli a restujeme na slabém plameni 2 minuty. Líčka opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 20. 5. 2024 15:20
Vaječný koňak neodmyslitelně patří k Vánocům: Vyrobit si ho doma je hračka a stojí to jen pár korun
Příběhy zmrzlinového muzea v Praze: Stroj ukradený před komunisty, italský unikát i 300 let stará barokní kniha vtáhnou do historie
Mýty vs. fakta: Je žitné pečivo vážně zdravější než to z bílé mouky?