Karbanátky
Recept ještě nebyl hodnocenKarbanátky jsou tradiční českou klasikou z mletého masa a dají se připravit v mnoha různých variantách. Od tohoto receptu nečekejte žádné objevné novoty, ale připravte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,15 g |
– nenasycené | 0,25 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 7,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Karbanátky jsou tradiční českou klasikou z mletého masa a dají se připravit v mnoha různých variantách. Od tohoto receptu nečekejte žádné objevné novoty, ale připravte…
Výborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením je karlovarský knedlík. Recept je hezky rozepsaný pro ty, kdo knedlík vaří poprvé. Zkuste použít potravinářskou fresh…
Frankfurtskou polévku máme většinou spojenou s jídelnami, ale radost nám udělá i doma. Patří mezi syté zimní polévky, které zevnitř zahřejí, výborně chutnají a ještě s…
Známou boloňskou omáčku připravíme tentokrát se špagetami. Základem omáčky je cibule, mrkev, celer a hlavně rajčata, nesmí chybět mleté hovězí maso. Uvařené špagety na…
Květáková polévka nemusí být nutně jen bílá a krémová. Kdo má rád lehčí variantu, připraví si tuto polévku plnou drobně krájené zeleniny. Je vhodná zejména tehdy, když…
Pokud už stále dokola nechcete připravovat rychlé kuřecí směsi se zeleninou podávané s rýží nebo s bramborami, zkuste pro změnu pikantní směs zabalit do tortilly. Plněná…
Oblíbená retro klasika české kuchyně obstojí i dnes. Květák je zdravý a bohatý na spoustu vitamínů. Dobře ochucený květákový mozeček může být dietním a zdravým obědem…
Houbová omáčka, nebo také houbovka, patří mezi klasické české omáčky. Je to přesně to jídlo, které připomene letní vycházky do lesa. Tradičně se podává s knedlíkem, ale…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Cítíte tu vůni? To se právě pečou brambory se smetanou a kuřecím masem. Lahodný oběd, který připravíte téměř bez práce a nakrmíte celou rodinu. Doplnili jsme ještě šunku…
Vynikající pohoštění, na kterém si pochutnají nejen vegetariáni, ale i milovníci masa. Žampiony jsou celoročně dostupné houby jemné chuti a výborně se k nim hodí…
Silný čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Kuřecí vývar ale nemusíme podávat jen jako polévku. Dá se použít…
Výborné rychlé karbanátky, které jsou šťavnaté a hotové během chvilky. Přidáváme do nich nastrouhaný sýr, který jim dodá tu správnou chuť. Pak už jen obalíme ve…
Kuře rozdělíme na porce, osolíme, uložíme do většího pekáčku a pokladme plátky másla. Podlijeme menším množstvím vody a ze začátku můžeme pekáč přiklopit víkem, později…
Slavný šopský salát pochází z Bulharska a je velmi oblíbeným letním jídlem i v celé střední Evropě. Z několika málo surovin a přece tak výborný. Stačí jen nabrat si…
Původ názvu tohoto receptu je třeba hledat v původu sýra, který se právě do těchto řízků "holanďanů" přidává. Je to gouda nebo eidam, které dodají tomuto řízku…
Frankfurtská polévka, vonící paprikou a cibulí, nás krásně zahřeje a skvěle si na ní pochutnáme. Přitom není složitá na přípravu, ani náročná na suroviny. Snadno ji…
Připravte si klasickou omáčku české kuchyně, tentokrát však netradičně s vepřovým masem. Vepřová kýta na smetaně není tak noblesní jako svíčková, ale přesto ji bez…
Rybí filé je oblíbené zejména pro rychlost a jednoduchost přípravy. Existuje mnoho způsobů, jak ho v kuchyni využít. Zkuste jemnou chuť ryby zvýraznit zapečením s nivou…
Sytá voňavá gulášová polévka potěší jako přesnídávka i jako večeře pro hladové strávníky. Málo co může nalákat ke stolu lépe než majoránkou a česnekem vonící talíř…
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu…
Rychlá a jednoduchá zeleninová polévka je krásně barevná spoustou zeleniny a zvládne ji opravdu i začátečník. Ovesné vločky ji zahustí a přidají tu správnou chuť. Voní…
Že v jednoduchosti je nejen krása, ale i chuť, to přesně platí tady, u sýrové rolády. Plát z tučného sýra, který v sobě skrývá vařená vajíčka, zeleninu a lahodnou…
Plněné papriky se u nás tradičně podávají s rajskou omáčkou a kynutým knedlíkem. Pokud ale chcete zkusit něco nového, upečte papriky s mletým masem podlité zeleninovým…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami