Výborná domácí tatarská omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme na velejemno, okurky nakrájíme na kostky a společně s kapary prolisujeme do majonézy lisem na česnek.Přidáme hořčici a malé množství sardelové pasty …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme na velejemno, okurky nakrájíme na kostky a společně s kapary prolisujeme do majonézy lisem na česnek.Přidáme hořčici a malé množství sardelové pasty …
Do mísy nasypte gril koření a smíchejte s olejem - tímto natřete lososa z jedné strany a z boků. Zabalte lososa do alobalu a dejte péct do trouby - 220 °C, 20-30 minut.…
Omyjeme salát a natrháme ho do mísy.Přidáme nakrájenou okurku na půl kolečka, nakrájené ředkvičky na kolečka a lahůdkovou cibulku.Přidáme tak 2-3 polévkové lžíce vody …
Rybičky v tomatě utřeme s majonézou.Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou okurku, drobně nakrájenou papriku a cibuli, sůl a pepř.Nakonec vše dobře…
Hranolky rozložíme na olejem potřený, rozehřátý plech a v dobře vyhřáté troubě opečeme dorůžova. Poté je osolíme a promícháme na tenké nudličky pokrájenou šunkou nebo…
Párky do 1/4 prořízneme na čtyři chapadélka, na špičku dáme plátek sýra a zapečeme v troubě na deset minutek - u malých párků 5 minut.
Nejprve si nakrájíme zelí na tenké nudličky, prosolíme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Těstoviny uvaříme doměkka, zeleninu nakrájíme na kostičky a vše spojíme…
Z vody, octu, cukru, sacharinu, soli, bobkového listu, nového koření a pepře svaříme nálev a necháme zchladnout.Okurky opereme, očistíme mrkev, cibuli, kopr.Do čistých…
1) Kuskus uděláme podle návodu na obalu a přidáme k němu 1 lžíci másla. 2) V míse smícháme ostatní ingredience. K nim potom přidáme zchladlý kuskus. 3) Z citronové…
Pokud nevíte, jak zpracovat přebytky zeleniny, vyzkoušejte tento recept na jednoduchou čalamádu, kterou můžete využít jako jednoduchou přílohu ke grilovaným masům, nebo…
Slaným dortem uděláte radost všem, kteří si nepotrpí na sladkosti, či si předsevzali, že zhubnou. Tento dort není tvořen toastovým chlebem, jak je obvyklé, proto je…
Buřty se těší velké oblibě hlavně v létě, kdy je opékáme na ohni. Mimo sezónu si je pak můžeme naložit třeba podle tohoto receptu, do remulády. Tu svaříme z pár surovin…
Kuře vykostíme, rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.Dáme nakrájený česnek a cibuli, poklademe anglickou slaninou, posypeme částí str. sýra.Pak moravankou,…
Koleno vykostíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na malé kousky.. Vejce rozšleháme, osolíme a na troše oleje uděláme klasickou omeletu (vajíčka…
Uhorky nakrájame na kolieska,pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu,osolíme,okoreníme,zalejeme octom,do ktorého sme pridali nasekaný kopor a podľa chuti osladíme.
Tuňáka nejprve osolíme a opepříme, lehce pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet.Mezitím nakrájíme zeleninu a smícháme ji dohromady. Můžeme přidat i papriky a…
Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a…
DUŠENÉ HOUBY: Zdravé očištěné houby nakrájíme na malé kousky, mírně je osolíme a dusíme, až se odpaří skoro všechna voda. Ještě horké plníme do zavařovacích sklenic a…
Vepřové ledvinky zbavíme vnitřních bílých částí. Omyjeme je, nakrájíme, propláchneme a vložíme do cca půl litru mléka. Dáme do chladničky (při +2 °C) na 48 hodin. Poté…
Všechnu očištěnou zeleninu, nakrájenou podle návodu, mimo česneku, promícháme ve velké míse a vložíme do vypařených šroubovacích sklenic (viz obrázek). Do každé velké…
Nejčastěji se hamburgery připravují z mletého hovězího masa. V tomto receptu je však použito maso vepřové. Na složení celého hamburgeru to však zásadně nemá vliv. Bulka,…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přidáno 11. 6. 2024 17:56
Buřty na pivu můžete připravit na sto způsobů. Některá pravidla se ovšem musí dodržet pokaždé, jinak budete zklamaní
Hubnutí žen po padesátce má svá pravidla, říká Margit Slimáková. Nejvíce škodí opakované diety, varuje expertka
Cukroví z cukrovinek: Pracny z tatranek, margotková kolečka nebo kávová kolečka s kofilovým krémem chutnají božsky