Vepřové v alobalu
Recept ještě nebyl hodnocenMaso lehce naklepeme, žampiony a cibuli nakrájet na plátky, brambory na kostičky. Alobal potřeme olejem rozložíme brambory, plátek masa potřený česnekem, osolený,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso lehce naklepeme, žampiony a cibuli nakrájet na plátky, brambory na kostičky. Alobal potřeme olejem rozložíme brambory, plátek masa potřený česnekem, osolený,…
Vepřovou panenku očistíme od blan, osolíme a opepříme. V misce smícháme olej, hořčici a worcester, maso v marinádě obalíme a necháme uležet nejlépe přes noc v lednici.V…
Maso nakrájíme na plátky a z nich uděláme cca půl cm nudličky, okořeníme čerstvě mletým sečuánským pepřem. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky,…
Panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne, ale lze připravovat i během pár minut.Rozpálíme olej a zprudka…
Panenku nakrájíme na 2 cm plátky, lehce dlaní naklepeme, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji zprudka opečeme z obou stran dorůžova, maso vyjmeme na talíř a přiklopíme…
Maso si rozkrojíme a uděláme plát, popřípadě naklepeme. Osolíme a opepříme. V misce si připravíme náplň. Dáme špenát, mozzarelu a rajčata do misky, vše vidličkou…
Minutková příprava vepřové panenky nebo kotlety k rychlému obědu či večeři. Jemně pikantní jídlo, ve kterém bude tak akorát masa, zeleniny i koření. Nakonec můžeme…
Panenku několika řezy rozkrojíme na plát, který poklepeme pěstí. Osolíme, opepříme z obou stran a potřeme hořčicí. Poklademe plátky uzené slaniny-může být i anglická, na…
Panenky nakrájíme na silnější plátky a jemně pěstí naklepeme. V oleji rozmícháme koření, můžeme mírně dosolit a medailonky do něj naložíme, stačí i na dvě hodiny.V…
Panenku nakrájíme na větší kousky, dáme do misky. Osolíme, opepříme, přidáme koření, česnek a olej. Promícháme a necháme aspoň 2 hodiny uležet.Cibuli oloupeme, nakrájíme…
Do očištěné panenky zbavené případných stříbrných blanek vmasírujeme nadrcený pepř, potřeme olejem a uložíme do chladu na cca 1 hodinu. Před tepelnou úpravou vyndáme…
Panenku nakrájíme na středně silné plátky. V misce smícháme koření a olej, vložíme do ní plátky a necháme alespoň hodinu marinovat.Poté ve wok pánvi maso z obou stran…
Do pánve dáme rozpálit olej. Mezitím nakrájíme maso na nudličky, vložíme do rozpáleného oleje a restujeme.Dále nakrájíme papriky na nudličky a cibuli na plátky.Vše…
Vepřová panenka je maso libové a velmi křehké, proto mu sluší rychlá příprava, aby udrželo šťavnatost. Lišky, které jsou díky své vůni a lehce kořeněné chuti považovány…
Panenku nakrájíme na medailonky a naložíme na hodinu do marinády - med, česnek, sójová omáčka a 2 dl vody.Na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka.…
Nejprve naložíme maso. Ve hmoždíři si rozdrtíme sečuánský pepř, pár kuliček barevného pepře, tymián a rozmarýn. Zalijeme trošku olejem a touto směsí potřeme celou…
Rozpálíme troubu na 180 °C, mezitím nadrobno nakrájíme šalotku a spolu s prolisovanými stroužky česneku vložíme do většího pekáčku. Dáme do trouby a necháme chvíli opéct…
Rajčátka rozpůlíme, lilek a papriku nakrájíme na kostky.Plech vyložíme pečicím papírem, rozprostřeme na něj zeleninu, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Dáme…
Nejprve připravíme bylinkové máslo. Do změklého másla vmícháme na jemno posekané bylinky a špetku soli. Necháme v lednici opět mírně ztuhnout.Panenku očistíme a…
Brambory: Brambory omyjeme, nakrájíme, dáme na vymazaný plech, potřený olejem a ochutíme kořením. Pečeme cca 50-60 minut na 160 stupňů (záleží na druhu brambor).Zelí: …
Vepřovou panenku osolíme, kořenovou zeleninu omyjeme, oškrabeme a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nejdřív maso, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu, nové…
Asijská kuchyně se nám přibližuje svou chutí a proniká do našich domovů. Kvalitní maso pak lze upravit pomocí koření a různých ochucovadel. Jen jejich ostrosti jsme se…
Žampiony rozmixujeme a dáme na rozpálenou pánev s máslem orestovat, osolíme a opepříme. Na druhé pánvi necháme zatáhnout panenku, osolíme a opepříme. Na pomoc si vezmeme…
Panenku odblaníme, osolíme, opepříme, vložíme do misky a zalijeme ji olejem. Necháme aspoň 2 hodiny odpočinout.Olej z panenky slijeme a nalijeme na pánev. Panenku…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Ladislav Špaček o správné etiketě, nejen u stolu: Nesrkáme, nemluvíme s plnými ústy a u stolu nikdy nepoužíváme párátko, říká
Beárnská omáčka dokonale dochutí steak i zeleninu. K tomu, aby byla krásně hladká, pomůže trik slavné kuchařky Julie Child
Jablečný závin z kynutého těsta bez kynutí: Je mnohem rychlejší, vláčnější a při pečení nepopraská