Marinovaná křidélka
Recept ještě nebyl hodnocenJste milovníci masa? Křidýlka pak nesmí na vašem stole chybět a s vynikající marinádou budou dokonalá. Hodí se k letnímu obědu z grilu i k zimní pohodové večeři. Jistě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jste milovníci masa? Křidýlka pak nesmí na vašem stole chybět a s vynikající marinádou budou dokonalá. Hodí se k letnímu obědu z grilu i k zimní pohodové večeři. Jistě…
Kuřecí maso nemá příliš výraznou chuť, díky tomu se dá snadno dochutit rozmanitými způsoby. Marináda se zázvorem a kari je pikantní a voňavá. Maso zůstane po usmažení…
Chuťově bohatá omáčka z vepřové plece a hořčice. Možná vás překvapí, že stačí jen pár surovin a přesto si skvěle pochutnáte. Doplněná rýží nebo knedlíkem bude skvělá.…
Hledáte pochoutku k pivu? Není nic jednoduššího, než připravit tatarák z olomouckých tvarůžků. Všem se budou po této dobrotě sbíhat sliny. Ale zřejmě nebude součástí…
Vepřové maso, slanina a zelí - to je kombinace, která nikdy nezklame. Na první pohled úplně obyčejné jídlo, které ale svou chutí mile překvapí. Šťavnatý záhorácký…
Frankfurtská polévka, vonící paprikou a cibulí, nás krásně zahřeje a skvěle si na ní pochutnáme. Přitom není složitá na přípravu, ani náročná na suroviny. Snadno ji…
Variací na guláš je zhruba tolik, kolik je kuchařek. Každá má ten svůj osvědčený recept, na který nedá dopustit. Občas je ale třeba zkoušet nové věci, proto doporučujeme…
Tento lahodný pokrm pocházející z Maďarska je už i u nás v Česku jako doma. Je to díky šťavnatému vepřovému masu, které získá šmrnc přidáním kyselkavého zelí. Spolu s…
K přípravě dokonalého guláše potřebujete jen správný kus masa a hodně cibule. Ta se dlouhým dušením téměř rozpadne a guláš přirozeně zahustí bez potřeby mouky. Chuť…
Není řízek jako řízek. Cikánský řízek je spíše smažená placička z kuřecího masa, avšak pokud vyzkoušíte tento recept, zajisté ho nebudete dělat naposledy. Zajímavá…
Není to guláš ani perkelt, ale pochází ze stejného kraje. Pivovarský tokáň přišel z Maďarska a chutná skoro svátečně. Tradičně se připravuje z hovězího masa, ale…
Do pomalého hrnce vše jen vložíme a necháme ho pracovat. Maso je jemné, až se rozpadá, a díky koření je guláš opravdu pikantní a chuťově vynikající. Jako přílohu volíme…
Už jste slyšeli o máslové marinádě? Pokud ne, doporučujeme ji vyzkoušet co nejdříve. Upečte v ní kuřecí kousky nebo rovnou celé kuře a máte výborný rodinný oběd na stole…
Kuřecí prsíčka mírně osolíme a opepříme. Nakrájíme je na nudličky a naložíme alespoň na dvě hodinky do marinády z uvedených surovin. Mezitím připravíme houbovou směs…
Trhané maso, pomalu pečené v troubě, neztratí nic na své šťavnatosti. Obalené ve směsi koření a zalité polotmavým pivem, najde využití ve spoustě různých pokrmů, třeba v…
Krkovička, brambory a cibule - tři základní suroviny, ze kterých vykouzlíme výborný oběd. Můžeme experimentovat s bylinkami i kořením, fantazii se meze nekladou. Vůbec…
Dušené vepřové maso je velmi oblíbené. Jeho příprava patří mezi jednodušší a lze ho výborně dochutit. Kýta připravená na cibuli může působit všedně, ale pokud si dáte…
Recepty z jednoho hrnce jsou nejjednodušším způsobem, jak připravit chutný oběd nebo večeři pro celou rodinu. Vyzkoušejte výborný krůtí guláš podle našeho receptu, na…
Máte málo času a večeře je na dohled? Těstoviny jsou ideální volba. Pokud špagety doplníte jednoduchou chutnou omáčkou, máte během půl hodiny bleskově připravené chutné…
Luštěninové polévky jsou vydatné a v chladných dnech nejen zasytí, ale také zahřejí. Uvařte si třeba lahodnou polévku s bílými fazolemi a klobásou podle našeho receptu.…
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná rajčatovým protlakem, částečně připomíná kuře na paprice. Díky pozvolnému dušení je maso krásně měkké a rozplyne se v ústech.…
Oblíbenou kratochvílí u mnoha rodin je uzení. Chcete-li připravit ty nejlepší klobásky, stačí se držet osvědčeného receptu. Jeden takový tu pro vás máme i my. Základem…
Pustit se do zvěřiny, to už chce pořádnou kuchařskou odvahu. Byla by škoda ji v sobě nenajít. Připravte s naším receptem výtečné jídlo nejen pro svého partnera, ale pro…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Výlet do světa omamných vůní: Z růže uděláte marmeládu, růžová voda zase ovoní cukroví
Obložené chlebíčky jsou český vynález. Ty Paukertovy milovali už Hugo Haas i prezident Masaryk
Bramboráky s kysaným zelím v těstě: Zelí bramboráky odlehčí, dodá jim nakyslou chuť a díky němu jsou i šťavnatější