Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenNečekaně se vám ohlásila návštěva a vy nevíte, co jim naservírujete ke kávě? Pokud máte doma pár základních surovin, tvaroh a ovoce, pak je volba jasná. Tento drobenkový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 088 kJ / 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 65,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nečekaně se vám ohlásila návštěva a vy nevíte, co jim naservírujete ke kávě? Pokud máte doma pár základních surovin, tvaroh a ovoce, pak je volba jasná. Tento drobenkový…
Poctivý žloutkový krém je základem každé cukrařiny, připravte si ho doma i Vy a naplňte si jím třeba věnečky, větrníky nebo žloutkové řezy, že jste to ale ještě…
Nadýchaná jako obláček a plná kakaové chuti, taková je tato soufflé buchta. Nejen sníh z vaječných bílků, ale také způsob a doba pečení, zajistí její nadýchanost. Při…
Nadýchané odpalované těsto, vanilkový krém a svěží poleva. Jen málokterá naše dobrota má tak vznešený původ a historii sahající přes několik století. Řeč není o ničem…
Vůně másla a skořice přivábí do kuchyně snad všechny, co milují sladké. Skořicové šneky z našeho receptu budete jistě péct často. Z plátu kynutého těsta plněného sladkým…
Do misky vyklepneme žloutky, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, rum, mouku promíchanou se sodou a špetkou soli, všechno spolu prošleháme metličkou, přimícháme mleté ořechy…
Předehřejeme troubu na 160°C. Do formy na muffiny si připravíme 12 papírových košíčků. V misce 2-3 minuty šleháme vejce s cukrem na střední rychlost. Přidáme olej, mléko…
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák…
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák…
Smícháme suché ingredience a zašleháme všechny tekuté.Nalijeme do formy, buď vymazané a nebo na pečicí papír.Rozprostřeme těsto a poklademe ovocem.Bohatě zasypeme…
Palačinky nemusí nutně znamenat jen usmaženou světlou placku plněnou marmeládou. V tomto receptu najdete inspiraci na tři různé příchutě palačinek, do kterých pak…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přišleháme cukr a žloutky. Pak vmícháme vanilkovou pastu, oříšky a vaječný likér.Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přišleháme cukr a žloutky. Pak vmícháme vanilkovou pastu, oříšky a vaječný likér.Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím…
Do ohřátého (ne horkého) mléka vmícháme kakao, kávu, vanilku a necháme vychladnout. V misce mixérem cca 2 minuty šleháme vejce s cukrem na střední rychlost. Přidáme olej…
Rychlá jednoduchá buchta plná tvarohu, máku a povidel. Přestože není zrovna fotogenická, chutná skvěle a je dokonale vláčná. Tento recept na takovou úspornější variantu…
Nejprve oloupeme upečenou a vychladlou červenou řepu. Dáme ji do mixéru spolu s 60ml oleje a rozmixujeme na kaši. Přidáme podmáslí, máslo, vejce a vanilku a znovu…
V míse smícháme všechny sypké ingredience - mouky, cukr, kypřící prášek, sůl, vanilku a skořici.Ve druhé míse rozmačkáme banány a přidáme všechny tekuté přísady - rum,…
Do jedné misky dáme bílky se špetkou soli. Do druhé žloutky, máslo a cukry. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Obsah druhé misky rozšleháme na hladkou hmotu. Zašleháme do ní…
Piškot: Plech vyložíme papírem na pečení a ten potřeme máslem. Oddělíme bílky od žloutků. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky (asi 5 minut, na střední rychlost) do…
Suché ingredience promícháme a prosijeme do mísy.Mléko smícháme s vejci a spolu se změklým máslem vpracujeme ručně do suché směsi. Oddělíme asi třetinový kousek těsta,…
V míse promícháme mléko s droždím a necháme 10 minut odležet. Toto se dělá proto, abychom aktivovali droždí, které v mléku začne bublat. Pokud ne, bylo špatné a je nutné…
Díky tomu, že je listové těsto tvárné, můžeme z něj připravit vskutku neobyčejné kousky. Kytičky, které křupou díky skořicovému cukru uvnitř, plníme dokonalým krémem ze…
Jako první připravíme kvásek. Do misky rozdrobíme droždí, zalijeme mlékem, přidáme cukr, mouku, promícháme a necháme 10 minut vzejít.Dále do mísy prosejeme obě mouky,…
Piškot: Oddělíme žloutky od bílků. Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl.Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03