Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pepř černý - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Nakládaný česnek

Nakládaný česnek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Jste milovníkem česneku a nedokážete si bez jeho chuti představit svoje vaření a stává se vám, že někdy prostě dojde a vy musíte improvizovat? Pokud ano, máme pro vás…

senky

60 min

Pečené nudličky z kapra

Pečené nudličky z kapra

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kapří filety vykostíme a nakrájíme na nudličky.Suroviny, určené pro marinádu, prošleháme a dobře promícháme s kousky kapřího masa. Uložíme do ledničky a necháme…

Eliza

45 min

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Ve velkém kastrolu osmažíme na másle rozkrájenou cibuli a pórek až zesklovatí, ale nezmění barvu. Přidáme na růžičky rozebranou a očištěnou brokolici a na kostičky…

Zelňačka s houbami

Zelňačka s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Houby v hrnku zaliji horkou vodou a nechám chvíli máčet, špek pokrájím na kostičky a vysmažím, přihodím pokrájenou cibuli a když zesklovatí, přidám papriku. Krátce…

Martina68

45 min

Kuřecí vývarek

Kuřecí vývarek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu...…

modinka

120 min

Kuřecí souvlaki

Kuřecí souvlaki

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Maso nakrájíme na podélné, co nejdelší proužky, osolíme, opepříme a promícháme s plátky česneku a olivovým olejem. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Naložené…

Nádivka do kuřete

Nádivka do kuřete

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Veku nakrájame na kocky, dáme do misy a necháme 2 hodiny voľne preschnúť. Cibuľu a petržlenovú vňať posekáme na drobno, orestujeme na oleji/masle a necháme úplne…

Živáňská pochoutka v alobalu

Živáňská pochoutka v alobalu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Uvarené zemiaky v šupke nakrájame, orestujeme na oleji a vložíme na plech (môžeme robiť aj so surovými zemiakmi).Slaninu a domácu klobásu nakrájame, opečieme na panvici…

Shukvacik

80 min

Hovězí v kapustě

Hovězí v kapustě

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Gazdovskú slaninu nakrájíme na malé kostičky (max 0,5 mm), rozškvaříme dokřupava, v ní necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky (cca 3cm)…

Božské koule

Božské koule

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kuličky z okořeněného mletého masa smažené na oleji či upečené v troubě zná každý. Můžete je ale zkusit naložit spolu s cibulí a kořením do sladkokyselého nálevu.…

Paprika

60 min

Pajšl

Pajšl

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Vnitřnosti odblaňte. Srdce, jazyk, slezinu a plíce můžete v této fázi očistit od tuku a rourek, ale nemusíte, vývar bude silnější a tučnější.Kořenovou zeleninu očistěte…

Bramborová sladko-kyselá polévka

Bramborová sladko-kyselá polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Očistené zemiaky narežeme na kocky a dáme variť do osolenej vody spolu s bobkovým listom a celým korením. Keď sú zemiaky uvarené, zalejeme ich zátrepkou z mlieka a múky…

Lahodný cizrnový salát

Lahodný cizrnový salát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Den dopředu namočenou cizrnu vypláchneme studenou vodou a vaříme na mírném ohni 3 hodiny, aby jen slabě probublávala. Pěnu sbíráme. Po uvaření odcedíme, hodíme cizrnu…

Rozmaryna

210 min

Nokerle (noky) s vajíčkem

Nokerle (noky) s vajíčkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Z múky, vajca, soli a studenej vody vypracujeme polotuhé cesto a do vriacej osolenej vody cez cedník nebo strúhadlo s veľkými otvormi hádžeme nokerle (ako halušky).…

tejaja

30 min

Polévka na způsob ragú

Polévka na způsob ragú

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Mäso pokrájame na kocky, opečieme na oleji, zaprášime paprikou a zalejeme vodou (príp. vývar - kocka vývaru), osolíme, okoreníme, varíme. Vhodíme menšiu cibuľu v celku,…

magdalenka

70 min

Koprová omáčka podle pana Šroubka

Koprová omáčka podle pana Šroubka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tradiční koprovou omáčku už dnes asi každý připravuje podle svého osvědčeného receptu. Proč ale nezkusit tento, pocházející ze staré kuchařky z roku 1926?

Dooga

30 min

Žebírka z Kolkovny

Žebírka z Kolkovny

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vepřový bok si nakrájíme podél kosti na kousky, dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené), přidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni…

1 2 3 4 5 23

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více