Panzanella
Recept ještě nebyl hodnocenOloupanou cibuli nakrájíme na velmi tenké plátky a dáme do misky se studenou vodou, do které přidáme 2 lžíce vinného octa. Tím se cibule zbaví palčivosti a zesládne. Po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupanou cibuli nakrájíme na velmi tenké plátky a dáme do misky se studenou vodou, do které přidáme 2 lžíce vinného octa. Tím se cibule zbaví palčivosti a zesládne. Po…
Domácí burgery už zná a dělá snad každý. Klasika v podobě housky, placky mletého, zelenina a omáčka. Tyto jsou však netradiční tím, že mezi dvě tenké masové placky…
Fazolové lusky očistíme, odstraníme po straně tuhá vlákna, vhodíme do vařící lehce osolené vody a chvíli povaříme. Pak vyjmeme a necháme zchladnout.Z kuřecích prsou…
Mangold umyjeme, osušíme, 2 kusy dáme na seba a poskladáme v rukách na menší "balíček", do každého dáme niekoľko plátkov cesnaku.Syr prekrájame na menšie kúsky, aby sme…
Nejdříve připravíme omáčku smícháním všech ingrediencí a odložíme ji do chladu.Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a okořeníme. Můžeme použít i jiné koření, které máme…
Vsetku zeleninu ocistime od supiek, zrniecok, stoniek a neviem coho este vsetkeho, tak aby bola skratka cista. Nakrajame na vhodne velke kusky. Kto vari z paradajok tak…
Zase ta cuketa! Receptů na ni není nikdy dost. Zvlášť v období, kdy na zahrádkách houfně dozrává přesila jejích zelených či žlutých plodů. Zkuste třeba tuto cuketu v…
Máte-li k dispozici cukety, zkuste je zpracovat na uskladnění ve formě zeleninové hořčice. Výborně dochucená domácí slaná zavařenina se stane příjemným doplňkem…
Cuketová nádivka zasytí. I odpůrcům zeleniny v této formě zachutná. Podle toho, jak moc jí dopřejeme při přípravě uzené maso či salám a jak moc jí okořeníme, se bude i…
Kuřecí prsa rozkrojíme na slabší plátky. Plátky masa osolíme, okořeníme pepřem a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.Na suché pánvi nejprve vypražíme dokřupava…
Houby, které rostou kolem svátku 28. září. Řeč je samozřejmě o václavkách a pokud mezi vaše oblíbená jídla patří guláš, tak ho z nich můžete připravit. Hustý guláš,…
Nejlépe den předem přes noc namočíme kroupy, nebo alespoň na cca 2-3 hodiny. Pak je uvaříme doměkka.Na oleji zpěníme bílé části cibulek a na jemné plátky nakrájený…
Pokud nám od oběda zbyde trochu uvařeného hovězího masa, můžeme z něj připravit snadnou a rychlou večeři. Masová směs podávána se zeleninou a topinkami je hotová během…
Namočený cícer - cizrnu uvaríme, ku koncu varu vodu osolíme. Scedíme a vychladíme. Ak použijeme konzervu, tento bod odpadá, cícer scedíme a prepláchneme.Na olej…
Máte přebytky cukety a už nevíte jaký koláč upéct, do čeho ji zapéct a s čím ji podusit? Tak ji zkuste naložit! S cibulí, paprikou a pořádně sladkokyselým octovým…
Krůtí maso je skvělou potravinou pro zdravé stravování. Skvěle se hodí se také pro přípravu pokrmů v rámci redukčních diet nebo také pro sportovce. Tuto jeho rychlou…
Kapustové listy vložíme do vařící vody a asi 4 minuty necháme povařit. Pak je ihned zchladíme studenou vodou. Tvrdé konce listů buď odřízneme nebo naklepeme paličkou…
Ideálním nedělním obědem je masová roláda. Výborně chutná a navíc i pěkně vypadá. Roláda s lehkou náplní ze šunky, cukety a rajčete, ochucená sójovou omáčkou a hořčicí,…
Nevíte jak využít střed z cukety? Pak jimi můžete naplnit žampiony, které posypete strouhaným sýrem a zapečete. Vaječný salát z křepelčích vajíček poslouží jako skvělá…
Bramborová kaše v neobyčejném podání. Zapékanou kaši jistě znáte, díky tomuto receptu ji však můžete pozvednout ještě o další level výš. Hebká kaše pikantní chuti…
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce, je-li potřeba trochu strouhanky a lístky bazalky.U paprik odřízneme vršek, vyjmeme semeník a naplníme je připraveným masem…
Pokud váháte, co připravit k nedělnímu obědu, pak je tento recept na šťavnaté kuřecí roládky pro vás jak dělaný. Roládky obalené v trojobalu, plněné směsí z míchaných…
Cuketa je jedním ze zeleninových druhů, které mají v létě bohatou úrodu. A tak ji dokážeme zakomponovat všude. Klasikou mezi recepty s cuketou jsou však cuketové placky,…
Zapékací misku vymažeme sádlem a větší polovinou brambor nakrájených na plátky poklademe na dno a po okrajích misky. Posolíme a popepříme.Na pánvi usmažíme gazdovskou…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Maďarská delikatesa ze zbytků? Tajemství Hortobáďských palačinek tkví v omáčce!
Argentinci jedí v neděli hovězí, Japonci guláš. Jak se liší sváteční obědy ve světě?
Retro vaření s Kristinou: O čtvrté postní neděli se pečou koláče družbance. Jak poznáte, že jsou správně vykynuté?