Pečené morkové kosti na česnekové topince
Recept ještě nebyl hodnocenKosti omyjeme a vložíme do mísy s ledovou vodou. Necháme přes noc v ledničce (asi 12 hodin) a poté opláchneme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200°C. Kosti skládáme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kosti omyjeme a vložíme do mísy s ledovou vodou. Necháme přes noc v ledničce (asi 12 hodin) a poté opláchneme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200°C. Kosti skládáme na…
Cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme najemno. V míse začneme šlehat metličkou hořčici a pomalu přikapáváme olivový olej a ocet. Když se vše spojí, přidáme nakrájenou…
Špek, cibuli,žampion a papriku nakrájíme na drobné kostičky, salám a sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.V hrnci rozehřejeme olej a slaninu s cibulí osmahneme…
Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné…
Bob zahradní v našich kuchyních příliš nepoužíváme. Můžeme to napravit s receptem na pečené boby. Stačí je namočit přes noc a druhý den dlouze péct v troubě. Podáváme je…
Neobvyklá pomazánka pikantní chuti si jistě najde své příznivce. Lilek nebo také baklažán je rostlina příbuzná s bramborem a rajčetem. Je také s oblibou používán jako…
Cibuli nakrájíme na hrubo, necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mleté maso a zprudka opečeme (vařečkou mícháme tak, aby nevznikly velké kusy). Jakmile je maso…
Očištěné maso, bílou část cibulky a žampiony nakrájíme.Rozehřejeme hlubokou pánev, dáme do ní olej, přidáme maso, orestujeme ho a necháme zatáhnout ze všech stran.…
Bílé fazole jsou chuťově nejlepší, protože jsou jemné a mají různé možnosti využití. Vyzkoušejte si z nich připravit jídlo z jednoho pekáčku s konzervovanými rajčaty a…
Na rozpálenou wok pánev dáme olej a na něm prudce opečeme osolená, opepřená kuřecí prsa. Opečená prsa dáme do alobalu, přendáme do pekáčku a dáme do vyhřáté trouby na…
Koprovka milovaná i nenáviděná. Základ této omáčky tvoří jogurt, který jí předává svou typickou nakyslou příchuť a proto již není potřeba použít ocet jako dochucovadlo.
Porce štiky osolíme, posypeme kmínem a směsí bylinek a vložíme na rozpuštěné máslo do zapékací nádoby (použila jsem remosku). Pečeme asi 30-35 minut, v průběhu podlijeme…
Zelí najemno nakrouháme, vydatně osolíme (asi 1 lžíci soli), promneme a necháme odstát. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, zasolíme, promneme a necháme na vzduchu…
Oloupané brambory nakrájíme na centimetrové kostičky, vhodíme do vařící osolené vody a 5 minut necháme vařit. Pak je ihned scedíme a odložíme. Cibule nakrájíme na tenká…
Na troše oleje zpěníme cibuli nakrájenou na proužky, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme.Ve vodě, ve které budeme připravovat polentu, necháme…
Lehký a na přípravu snadný salát s květákem a granátovým jablkem je zajímavou kombinací. Aby byl pokrm plnohodnotný, stačí do něj přidat quinou, která dodá na výživnosti…
Nejprve si nakrájíme cibuli a slaninu na proužky, obojí osmažíme na menším množství oleje a necháme vychladnout. Ostatní zeleninu okurku, rajčata, ředkvičky a salát na…
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, na větší kousky nakrájenou papriku a za občasného míchání smažíme cca 8 minut. Dáme rozmačkaný česnek,…
Zeleninu omyjeme. Mořský koktejl necháme rozmrazit při pokojové teplotě, pak osušíme. Do mísy si natrháme saláty na kousky,okurku nakrájíme na kostky, papriku na…
Maso nakrájíme na velmi malé kousíčky a promícháme se solí, pepřem a olejem.Kuskus připravíme podle návodu na obalu; nebo - syrový kuskus promícháme s olivovým olejem za…
Na trošce oleje z rajčat orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout.Přidáme na proužky pokrájená rajčata, protlak,…
Rozehřejeme máslo s olivovým olejem a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a celer. Vaříme tak 6 minut, aby zelenina dobře změkla. Přidáme nasekaný česnek a nasekanou…
Uzené maso si uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme tak na 1 cm vysoké řízky, v misce si rozšleháme vejce s česnekem, citronovou šťávou, vodkou, zázvorem,…
Řecké obří fazole mají jemnou chuť. Po uvaření je zalijeme rajčatovou omáčkou provoněnou oreganem a česnekem a zapečeme. Omáčka do fazolí během pečení nasákne. K fazolím…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38