Domácí tagliatelle s houbovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenNechte vaší kuchyň provonět Itálií a připravte si domácí těstoviny tagliatelle s lahodnou omáčkou z hříbků a smetany. Pokud pokrm spárujete s výborným italským vínem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nechte vaší kuchyň provonět Itálií a připravte si domácí těstoviny tagliatelle s lahodnou omáčkou z hříbků a smetany. Pokud pokrm spárujete s výborným italským vínem,…
Zelí nakrájíme jak jsme zvyklí na běžné dušení a necháme je jen 2-3 minuty projít varem. Pak je scedíme a necháme vychladnout.Vložíme je do misky a přidáme nastrouhaný…
Do osolené vody dáme vařit králičí hlavu (nejlépe do papiňáku), přidáme mrkev, celer a asi půl hodinky necháme vařit (začne se vařit, když hrnec začne mírně syčet). Když…
Stehýnka omyjeme, osušíme a osolíme. Opečeme je na másle, přidáme na jemno nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět.Pak vložíme také na jemno posekaný česnek, orestujeme…
Chlebíčky s bramborovým salátem, ozdobené vajíčky uvařenými natvrdo a majonézou, byly dominantou bufetů. Připomeňte si časy minulé a připravte tyto retro chlebíčky třeba…
Pokud chcete připravit opravdu syté a velmi chutné jídlo, stačí mít doma jeden balíček kysaného zelí, brambory a trochu uzeného masa. Ochucení trochu připomene klasický…
Obložené chlebíčky jsou vždy vítaným pohoštěním. Na plátky veky navrstvíme vidličkou bramborový salát, přidáme kornoutky z šunky a debrecínky, vejce, nakládanou okurku a…
Očištěný celer, mrkev, sýr, případně i salám nastrouháme na jemném struhadle.Přidáme jemně nasekanou cibuli, kterou na sítku přelijeme vřelou, pak studenou vodou a…
Hovězí maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a semeleme. Přidáme hrst sekané petrželky, zamícháme a vytvoříme 4 kulaté bifteky.…
Bůček nakrájíme na slabší plátky, lehce naklepeme(osolíme) a naložíme do připravené marinády Plátky zprudka opečeme na oleji nebo grilujeme v přírodě.
Chřest si od hlavičky oškrábeme a odstraníme dřevnaté konce. Dáme vařit na cca 15 min do vody se solí, špetkou cukru a kapkou citrónové šťávy. Mezitím si připravíme…
Tato bůčková roláda nádherně vypadá a výborně chutná. Nádivku připravíme z rohlíků, slaniny, česneku, majoránky a petrželky. Roládu pečeme položenou na nakrájené cibuli…
Báječná zimní polévka z bílých fazolí a zeleniny dobře zasytí, může se do ní přidat i kousek uzeného masa či uzeniny. Jako hlavní chod už pak bude stačit jen něco…
Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, cibuli na kostičky a česnek nasekáme na drobno.V hrnci na oleji osmažíme cibulku, přidáme česnek, maso a zprudka…
Králičí předky řádně omyjeme pod tekoucí vodou, abychom je zbavili krve, možných chloupků a jiných nečistot.Do vysokého hrnce (nebo do tlakáče) dáme studenou vodu,…
Tuto omáčku oceníte obzvlášť, pokud potřebujete rychle uvařit dobrý oběd. Stačí osmažit cibulku, přidat šunku, mléko a sýry a krátce povařit. Na závěr přidáte kukuřici a…
Jednu velkou cibuli očistěte, oloupejte a nasekejte najemno. Dva oloupané stroužky česneku prolisujte nebo utřete. Dýni omyjte, oloupejte, rozkrojte, pak vydlabejte…
Předem všechno potřebné nakrájíme. Játra na kousky, cibuli najemno, papriku a celer na proužky a česnek posekáme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra, osolíme (…
Maso nakrájíme na plátky a dobře naklepeme, po okrajích nařízneme. Lehce osolíme a opepříme. Do sekacího mixéru dáme kousky toustového chleba, slaniny, změklé máslo,…
Očištěné cibulky osmahneme na polovině horkého másla, podlijeme vodou, přidáme zelený hrášek, promícháme a dusíme asi 10 minut. Pak zaprášíme moukou a zlehka promícháme.…
Olivový olej, ocet, víno, posekané bylinky, sůl a čerstvě namletý pepř smícháme a touto marinádou zalijeme rozebranou hlívu. Pořádně hlívu marinádou obalíme a necháme…
Brambory, sýr a uzeninu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme .Rukama tvarujeme karbanátky , které obalíme ve strouhance.Usmažíme…
Uzená polévka je výborná v tradiční úpravě. Pokud se navíc vylepší krupicovými nočky plnými čerstvých bylinek, bude báječně chutnat. Určitě využijte sezonu medvědího…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený libovější bůček. Kdo nemá rád bůček, může použít vepřovou plec.Maso orestujeme ze všech stran, osolíme,…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Co všechno dokážou moderní myčky? Samy si zvolí program a ještě si s nimi popovídáte!
Grilování levou zadní: Jak poznat zralý meloun a jak z něj připravit skvělou grilovací omáčku
Vítěz MasterChefa 2022 Martin provokuje: Maso z mladého psa se peče jako vepřové, napsal na svůj profil a strhla se mela