Lehká nivová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchaná nivová pomazánka je hotová za pár minut a chutná skvěle. Její přípravu zvládne i začátečník a výborně doplní jednohubky na vaší oslavě. Vynikne v kombinaci s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 536 kJ / 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,00 g |
– nasycené | 5,00 g |
– nenasycené | 2,20 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 16 mg |
Sodík | 180 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 4,00 g |
Nadýchaná nivová pomazánka je hotová za pár minut a chutná skvěle. Její přípravu zvládne i začátečník a výborně doplní jednohubky na vaší oslavě. Vynikne v kombinaci s…
Překvapte hosty výbornými chlebíčky. Tuto pomazánku připravíme během chvilky z dostupných surovin, které jistě v chladničce najdete. Mažeme na nakrájenou veku nebo…
Výbornou a svěží pomazánku připravíte snadno z pomazánkového másla, sušených rajčat a balkánského sýru. Trochu česneku a nasekané voňavé bylinky dodávají pomazánce tu…
Sýry, pomazánkové máslo a smetanu ušleháme do pěny. Podle druhu a kvality sýrů a másla můžeme smetany přidat i více. Přidáme najemno nastrouhaná vejce a na tenké…
Vejce uslehame s cukrem a horkou vodou do peny. Postupne pridavam mouku smichanou s orechy a praskem do peciva. Testo rozetreme na tukem vymazanou a moukou (ja pouzivam…
Receptů na jednoduché pomazánky není nikdy dost. Vyzkoušejte tuto máslovou se sýrem, okurkami a jarní cibulkou. Při slavnostním pohoštění můžete ozdobit ještě kornoutkem…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Maso omyjeme, osušíme, a nařízneme kapsy. V misce utřeme pomazánkové máslo, nivu na kostičky nebo nastrouhat, špetka pepře, petrželku a nakrájené okapané broskve - vše…
Smažená vajíčka jsou oblíbenou snídaní. Zkuste je však použít i do jiného pokrmu. Výsledkem bude jemná a vláčná pomazánka, kterou namažete na vaše oblíbené čerstvé…
Vejce ušleháme s cukrem, přisypeme mouku s práškem do pečiva a přidáme vodu, olej a kakao. Promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 15 minut na 160…
Kuřecí plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme alespoň 1 hodinu uležet, můžeme nechat i přes noc v lednici.Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa opečeme…
Pomazánkové máslo smícháme se stejným dílem hladké mouky a hněteme tak dlouho, až vznikne kompaktní těsto, které necháme 20 minut odležet.Poté vyválíme asi 0,5 cm silnou…
Žloutky šleháme do pěny s vařící vodou, pak přidáme polovinu cukru a vyšleháme. Bílky vyšleháme do tuha a zašleháme druhou polovinu cukru. Žloutkovou hmotu opatrně…
Jahody očistíme, pokud jsou velké, můžeme je nakrájet a společně s ostatními surovinami vše rozmixujeme. Rozmixovanou hmotu naplníme do vhodných tvořítek, nebo do…
Tuto výbornou pomazánku připravíme snadno z loveckého salámu, cibule, taveného sýra a pomazánkového másla. Výraznou chuť loveckého salámu zkombinujeme s pikantností…
Vejce vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny a postupně přidáváme mouku smíchanou s mletými ořechy a práškem do pečiva.Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové…
Nejlépe čerstvého vykuchaného pstruha vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 15 minut na mírném ohni. Po uvaření pstruha zbavíme kůže a lehce vykostíme. Maso…
Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky a cukr ušleháme do pěny, bílky ušleháme do tuha.Do ušlehaných žloutků přidáme po trošce mouku a zlehka ji vmícháme.Do…
Kremrole obvykle připravujeme nasladko plněné sněhem. Výborná je ale i slaná verze. Kremrole připravené z listového těsta posypané paprikou po upečení naplníme pikantní…
Tvarůžková pomazánka je oblíbenou pochoutkou hlavně k pivu. Aromatický sýr obsahuje málo tuku a hodně bílkovin, takže tuhle pomazánku klidně považujte za zdravou dobrotu.
K základu přimícháme další suroviny (viz varianty) podle potřeby zahustíme strouhaným sýrem nebo zředímě zakysanou smetanou. Ingredience můžeme míchat i dohromady - niva…
Okurky nastrouháme na jemno a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Máslo našleháme se smetanou a hořčicí. Potom už stačí jen přimíchávat.Přidáváme postupně sůl, pepř,…
Košťály ostrým nožíkem očistíme a podélně rozřízneme na čtvrtiny. Společně s růžičkami brokolice dáme do nádoby, vhodné do mikrovlnné trouby. Přidáme 5lžic vody,…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Jedlík testuje nejbizarnější kuchyně: Italský Casu marzu je sýr jen pro odvážné
Holandský řízek: 7 tipů, jak jej mít perfektní. Důležitý je druh masa i množství sýra
Koláče s tvarohem a rebarborou: Správně připravený kvásek je zárukou nadýchaného těsta a rebarboru je nutné dobře oloupat