Mléčná rýže, sladká
Recept ještě nebyl hodnocenPřemýšlíte jakou skvělou snídaní překvapíte své blízké? Domácí mléčná rýže je skvělá volba. Na její přípravu potřebujete jen pár ingrediencí, navíc chutná skvěle teplá i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 494 kJ / 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,70 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,07 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 80,40 g |
– cukry | 0,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Přemýšlíte jakou skvělou snídaní překvapíte své blízké? Domácí mléčná rýže je skvělá volba. Na její přípravu potřebujete jen pár ingrediencí, navíc chutná skvěle teplá i…
Vděčná rychlovka, kterou můžete jíst teplou i studenou nebo si ji vzít v krabičce do práce, to je rýžový nákyp. Možná nevypadá na první pohled jako favorit, ale jakmile…
Pravé italské risotto není příliš podobné tomu, co se u nás za rizoto pokládá. Je sice na přípravu trochu pracnější, ale výsledek zcela jistě stojí za to. Ochutnejte i…
Dvě lžíce másla rozehřejeme, minutku v něm obalíme rýži, přidáme vývar a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do změknutí. V případě potřeby podlijeme. Cibulku…
Máte raději mléčnou rýži na studeno, anebo horkou rýžovou kaši přímo z plotny? V zimě upřednostním horkou rýžovou kaši a v létě chlazenou mléčnou rýži ve skleničce. V…
Ochutnejte jedno z typických jídel italské kuchyně, jemné lahodné krémové rizoto, obohacené o intenzivní chuť sušených rajčat. Užijte si toskánskou inspiraci a nechte se…
Paella Valenciana: Maso nakrájejte na kusy cca 5x5 cm, paličky nechte vcelku, osolte. Na široké pánvi rozpalte olivový olej, a maso na něm pozvolna opékejte ze všech…
Paella Valenciana: Maso nakrájejte na kusy cca 5x5 cm, paličky nechte vcelku, osolte. Na široké pánvi rozpalte olivový olej, a maso na něm pozvolna opékejte ze všech…
Do domácí pekárny dáme všechny suroviny, zadáme program na marmeládu a více se nestaráme. Můj program na džem trvá 1hod. a 17 min. a rýžová kaše je výborná, navíc bez…
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme do misky. Obojí orestujeme na trošce oleje. Přidáme mleté maso, které okořeníme tymiánem,…
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem.Když se víno odpaří přidáme…
Spařenou rýži (je to rychlejší) uvaříme v mléce (s cukrem a solí) do měkka.Do částečně zchladlé rýžové kaše vmícháme vanilku, máslo, žloutky, kůru a z bílků ušlehaný…
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Na rozpáleném oleji ji orestujeme do zesklovatění. Vsypeme nepropranou rýži (je důležité, aby si zachovala škrob na povrchu) a za…
Rýži propereme.Zalijeme ji vodou, cca 2 cm nad hladinu rýže a vaříme v nepřilnavém hrnci na středním stupni do měkka.Jakmile je rýže měkká a voda se zcela vstřebala,…
Vložíme do papiňáku mléko a rýži, za občasného míchání přivedeme k varu, hrnec uzavřeme, necháme natlakovat, stáhneme plotnu na min. stupeň (na jedničku u elektriky) a…
Maso opláchneme, osušíme a prohlédneme, aby nezůstaly úlomky kostí. U každé porce asi 4x nařízneme nebo lépe nastřihneme šlachu po obvodu masa a svážeme každou porci…
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a připravuje se na mnoho způsobů. V naší kuchyni není tak častá, většinou jí připravujeme jako přílohu k masu či omáčkám. Další…
Rýži uvaříme jak jsme zvyklí nebo podle návodu na obalu. Zatím nakrájíme zelí, mrkev a řepu na tenké nudličky a lehce osolíme. Boby propláchneme na sítku a necháme…
Rýžový nákyp je báječný jak s jablky, tak i broskvemi nebo jiným oblíbeným ovocem. Zvládne ho upéct i remoska, což jistě ocení chataři a chalupáři. Množství surovin v…
Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme tři stroužky česneku, mražený listový špenát, kulatozrnou rýži a plechovku krájených rajčat. Necháme probublat a nakonec…
Jemná rýžová kaše bez práce, hlídání a připalování v hrnci? Ano, jde to! Vaše domácí pekárna ji zvládne hravě. Rýžová kaše z pekárny je opravdu luxusně připravená a…
Na oleji osmažíme nasekanou cibuli a kořenovou zeleninu – mrkev, petržel a celer v libovolném poměru. Přidáme mořské plody – v tomto receptu jsou použity 2 sáčky…
Vše vložíme do hrnce a vaříme cca 25 min. Pokud použijete vyšší úzký hrnec, bude se vám dobře mixovat.Po uvaření rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.Uchovávám…
Jednou za čas je chuť na nějaký sladký oběd. Zvláště pak v létě a na začátku podzimu, kdy dozrává spousta druhů ovoce. Klasický nákyp je spojením výše zmíněného. V tomto…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Grilování levou zadní: Jak na šťavnatý hamburger podle Zdeňka Pohlreicha? Pomůže malý trik s důlkem
Náročné recepty? S námi zvládnete svíčkovou i makronky jako šéfkuchař!
Jídelníček Marie Terezie: Milovala šneky z kynutého těsta, ujížděla na sladkém a prosadila pěstování brambor