Smažené dýňové placičky se salátem nebo dipem
Recept ještě nebyl hodnocenDýni očistíme, rozkrojíme a lžící vydlabeme vnitřek. Hokaido není potřeba loupat pouze odstraníme případnou poškozenou část. Brambory očistíme, oškrábeme a obojí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýni očistíme, rozkrojíme a lžící vydlabeme vnitřek. Hokaido není potřeba loupat pouze odstraníme případnou poškozenou část. Brambory očistíme, oškrábeme a obojí…
Oháňku prudce osmahnu na sádle ze všech stran.Poté zaliji vodou, vložím cibuli a česnek, osolím a okořením.Poté přivedu k varu a pomalu na mírném ohni vařím 2 hodiny …
Nejprve uděláme dresing, do misky dáme zakysanou smetanu, ze které odložíme 2 lžíce do jiné misky n později na řízky. Mírně osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný…
Ze surovin vypracujeme těsto, které dáme na hodinu odpočinout do lednice.Potom tvoříme malé kuličky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem. Vařečkou uděláme v…
Do mísy dáme všechny suroviny, promícháme, vysypeme na pomoučený vál a vypracujeme hladké těsto.Těsto necháme přes noc odpočinout v lednici a poté tvoříme ručně …
Stehna vykostíme a spolu se slaninou umeleme. Promícháme s kořením a necháme do druhého dne v lednici.Pak přidáme najemno nakrájenou cibuli a ostatní přísady, opět…
Z mouky, cukru, sádla, másla, ořechů, soli, vejce, prášku do pečiva, skořice a pomerančové šťávy vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odležet.Těsto rozválíme,…
Pokud mají ledvinky blánu, nařízneme je a odblaníme. Poté v půli rozkrojíme a odstraníme důkladně všechny bílé části. Očištěné ledvinky nakrájíme na proužky a…
Maso po okraji několikrát lehce nařízneme a naklepeme přes fólii. Osolíme a opepříme z obou stran.Smícháme hořčici s medem, plátky po obou stranách potřeme a uzavřené v…
Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. Polovinu zelí pokrájíme najemnoNa sádle zpěníme cibuli a když zesklovatí, tak přidáme papriku podle chuti,…
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlaté barvy.Přidáme protlak, na kousky nakrájené maso a játra, zarestujeme s paprikou a kořením.Podlijeme vývarem a dusíme do…
Kuskus dáme do mísy, promícháme se solí a pepřem a zalijeme horkým vývarem. Promícháme a přikryté necháme odpočinout. Vývar se musí nasáknout do kuskusu.Kotlety…
Králičí maso je odborníky hodnoceno jako jedno z nejkvalitnějších vůbec. Podle zdejšího receptu zužitkujete maso ze hřbetu i králičí játra, ze kterých připravíte…
Houby, které rostou kolem svátku 28. září. Řeč je samozřejmě o václavkách a pokud mezi vaše oblíbená jídla patří guláš, tak ho z nich můžete připravit. Hustý guláš,…
Pekáček plný zapečených dobrot může být vhodným lehkým obědem či večeří po vydatné procházce lesem. Košík plný hub tak můžete ihned upotřebit. Na porci houbových kolínek…
Staročeské jídlo, které patří neodmyslitelně k Vánocům. Tak jako u jiných jídel existuje mnoho různých vylepšení. Někde se používají drobné kroupy tzv. lámanka, někde se…
Omyté a osušené maso nasolíme a opepříme. Svážeme potravinářským provázkem, aby dostalo tvar válečku.V pekáčku rozpustíme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran.…
Na sádle nebo oleji orestujeme slaninu, přidáme drobně pokrájené maso a zprudka orestujeme. Přihodíme cibuli nakrájenou na nudličky, ostatní suroviny a ještě chvilku vše…
Nakrájíme pórek, lehce osmažíme na sádle s kmínem, přidáme trošku vody a brambory nakrájené na kostičky, vše chvilku podusíme.Přidáme zbytek vody, bujón, sůl, pepř,…
Mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům. I když mnozí si toto pečivo tak oblíbili, že ho pečou i během roku. A není divu, těsto je krásně nadýchané plné rozinek.…
Špízy jsou oblíbenou pochoutkou, hlavně proto, že na špejli můžete dát to, na co máte zrovna chuť. Společně s pečenou dýní a lehkým zeleninovým salátem vytvoří ideální…
Pracny jsou absolutní vánoční klasika, která vydrží opravdu dlouho. Pokud tedy pracny hned nesníte. Pracny je nejlepší upéct o prvním adventu, na vánočním stole jsou pak…
Jednoduché na přípravu i použité množství surovin je toto cukroví. Sádlo použité v cukroví je vynikající volba. Výsledkem po vyklopení z formiček a vychladnutí jsou poté…
Otázkou, kdo to loupá perníček, se ptala ježibaba ve známé pohádce. Než však dovolíte dětem olupovat perníkovou chaloupku, pobídněte je, ať ji s vámi upečou, postaví a…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00