Klobásky v bagetě
Recept ještě nebyl hodnocenPředehřejte troubu na 200 °C. Klobásky dejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na dvacet minut péct. Mezitím zahřejte olej na pánvi a deset až patnáct minut…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Předehřejte troubu na 200 °C. Klobásky dejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na dvacet minut péct. Mezitím zahřejte olej na pánvi a deset až patnáct minut…
Uhorky a papriku narežeme na pozdĺžne rezy a rozdelíme do fliaš ( vyjde to asi do 4 fliaš ). Do každej fľaše dáme vetvičku kôpru, niekoľko koliesok cibule, rozdelíme…
Vodu, ocet, cukr, sůl svaříme ve velkém hrnci přidáme cukerin a vše necháme přejít varem. Okurky naplníme do sklenic přidáme koření, kopr a mrkev na kolečka.Do jedné…
Špagety uvaříme podle návodu. Maso očistíme a pokrájíme na větší kousky a osmažíme na másle po obou stranách na 6-8 minut. Cibulku si očistíme a pokrájíme na kolečka,…
Očištěné odblaněné maso ponoříme do láku, zchladlého na pokojovou teplotu, v uzavíratelné misce uložíme do chladničky na 6-7 dní. Maso musí být celé ponořené a někdy je…
Nejprve zavaříme řepu, 4 kg kupuji, abych si udělala trochu zásobu. Řepu předvařím asi 3/4 hodiny až 1 hodinu, oloupu, nakrájím na nudličky a naskládám do sklenic s…
Tento salát je možné zhotovit z jakékoliv ryby. Není ani důležité, jak dobře je ryba vyfiletovaná, protože se v nálevu kosti rozpustí a žádné pak necítíte. Můžete vhodně…
Cuketu, pokud máme přerostlou, oloupeme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na asi 1 cm široké a cca 10 cm dlouhé proužky. Pokud máme mladší cuketu, neloupeme, jinak…
Kralika naporcujeme, posolime a dame do hrnca s hrubym dnom, podlejeme vinom, zafrkame olejom, pridame koreniny, vetvicky rozmarinu. Cele hlavky cesnaku nesupeme a…
Nejdříve si připravíme koření. Smícháme hořčičné semínko s novým kořením, pepřem a umeleme. Smícháme s paprikou. Maso nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, ty osolíme a…
Rozehřejeme olej, přidáme hořčičné semínko, římský kmín a kešu oříšky a necháme krátce opéct. Přihodíme kari lístky a cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme…
Celé kuře položte prsíčky dolů a ostrým nožem vyřízněte páteř směrem od zadní části ke krku. Otočte ho a dlaní zatlačte na prsa. Prsní kost praskne a kuře snadno…
Okurky nakrajame na kolecka, rozlozime na uterku a posypene hrubou soli. Je to dolezite koli tomu aby sol vytiahla vodu z okuriek, tie budu potom lepsie křupať. Nechame…
Rajčata nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu nakrájíme na proužky a dáme do velké mísy (nejlépe lavorek).Nálev i s kořením 2 minutky povaříme, vybereme koření a…
Cuketu řádně promícháme se solí a necháme 24 hodin v lednici. Druhý den slijeme přes síto a necháme odkapat. Opakujeme to se solí na dalších 24 hodin, pak scedíme a…
Sušené černooké fazole (vigna unguiculata) namočíte na 12 hodin do studené vody. Uvaříte v papiňáku (tlakovém hrnci) se solí. Můžete přidat asofeteidu nebo jedlou sodu…
V misce smícháme olivový olej, sůl, rozmačkaný česnek, všechno koření a dobře promícháme.Maso pokrájíme na menší kousky a důkladně promícháme v marinádě.Na pánvi…
Připravíme sklenici (1,7l), do které budeme ukládat hotové utopence. Oloupeme cibuli, rozkrojíme na půlky a pak nakrájíme na tenké půlměsíčky. Utopenci: špekáčky…
Cibuli nasekáme nadrobno, mrkev a brambory nakrájíme na velmi malé kostičky. Rozehřejeme máslo a cibuli na něm osmažíme dožluta. Přidáme drobné kostičky brambor a…
Naložení tvarůžků do dobře ochuceného olivového oleje zmírní výrazné aroma a tvarůžky nasáknou vůni bylinek. Po naložení musíme počkat alespoň týden, poté si je můžeme…
Marhule si nakrájame na male kocky a vložíme variť do hrnca, akonáhle pustia šťavu, pridávame všetky ostatné suroviny. Na koniec pridáme nadrobno nakrájané chilli.…
Květák rozebereme na drobné růžičky. Vaříme v osolené vodě s pár kapkami citronové šťávy 3-4 minuty. Květák musí zůstat křupavý. Po uvaření scedíme, propláchneme…
Mleté maso osolíme, opepříme a tvarujeme kuličky, které lehce osmažíme na pánvi.Poté je dáme dopéct do trouby. Mezitím si na výpeku opečeme nadrobno nakrájenou cibuli,…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Pařížské rohlíčky jako cukroví s jemným krémem: S čokoládovou polevou jsou krásně vláčné a božsky chutnají
Chutě jižní Itálie: Speciální žebrácká klobása pezzente vznikla jako jídlo pro chudé
Bramborové placky se zelím jsou šťavnaté a nádherně voní po sádle. Skvěle je dochutí mletý kmín, česnek a majoránka