Ořechovka - likér
Recept ještě nebyl hodnocenOřechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 172 kJ / 280 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ořechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice…
Domácí tvorba různých pochutin získává v posledních letech opět na oblibě. A takový domácí medový likér z oblíbené pálenky potěší zejména mezi dospělými. Podávat jej…
Osvěžující chuť pomeranče, kyselost citronu a vůně vanilky a hřebíčku se dokonale snoubí v tomto výborném likéru. Ovoce a koření spolu s cukerným roztokem, slivovicí a…
Jazyky vložíme do horké vody. Jednu cibuli nakrájíme na kolečka a společně s bobkovým listem přidáme k jazykům, osolíme, a necháme asi hodinu vařit. Jazyky opláchneme…
Švestky spolu s červeným vínem dáme do kastrůlku, zakryjeme a necháme 2 hodiny odležet.Pak přidáme cukr, skořici a 10 minut povaříme a necháme vystydnout. Krkovici…
Želatínu namočíme do vody.Kompót rozmixujeme, prelejeme do hrnca a dáme zohrievať. Pridáme šťavu, vanilkový cukor, škoricu a slivovicu. Odstavíme.Do teplej slivkovej…
Zázvor oloupeme, jde to velmi dobře obyčejnou škrabkou na brambory. Nakrájíme ho do vyššího pekáče na tenké plátky (cca 3mm) . Z dobře omytých citrusů okrájíme kůru i s…
Nejprve obsypaný strom a pak plný regál ve špajzu. I takhle se dá popsat nejprve úroda třešní a pak jejich zpracování na marmeládu, kterou jistě uvítáte zejména v…
Cibuli nakrájíme na půlměsíce a 1/2 roprostřeme do pekáče.Česnek nasekáme nadrobno.Koleno nařežeme,prosolíme,do zářezů vetřeme česnek,vložíme do pekáče,okmínujeme…
Lososa osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a pokapeme kořalkou. Necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat, můžeme i obracet, aby se marináda dostala všude.…
Kachní prsíčka si očistíme a kůži nařežeme na velké čtverce (neprořezáváme až do masa, nakrojíme čistě jen kůži), osolíme a opepříme. Kachní prsíčka položíme kůží dolů…
MASO: Maso očistíme od blan, osolíme a na pánvi osmahneme z obou stran ať nám nevypustí šťávu při pečení v troubě. Lehce osmahnuté maso dáme na plech, podlijeme trochou…
Bůček s pekingským zelím je velmi jednoduchý pokrm. Ať už převáží maso, nebo snadno dostupné zelí, výsledek je jídlo s nádechem asijské kuchyně. Po přípravě surovin je…
Do hrnku nalijeme skleničku slivovice a zalijeme ji horkou černou kávou. Osladíme.
Víno dáme trochu ohřát tak, aby se v něm rozpustil cukr, do studeného dáme trest, dolijeme podle chuti slivovicí může být chalupářská slivovice
Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bio citronu můžeme použít i…
Tohle všechno dohromady pomalu vaříme 10 minut, potom přidáme 300 g medu a vaříme další 4 minuty. Lahve vypláchneme slivovicí a víno do nich stočíme ještě horké.…
Troubu vyhřát na 200st. Těsto: - Vypracujeme na vále těsto, zabalíme do fólie a dáme na min.1/2hod. odpočinout do ledničky. Toto těsto je bez cukru, tak nemusíme…
Sušené švestky zalijeme slivovicí a necháme ležet (raději déle). Tolik zpěvák Láďa Kerndl.Přidávám: Kdysi jsem se dozvěděla od jedné staré paní následující postup: Do…
Bažanty vykostíme, oddělíme prsa a stehna. Skelet nasekáme na menší kousky, opláchneme studenou vodou, dáme do hrnce, přelijeme vývarem a vaříme půl hodiny. Porce…
Připravit dobrý zázvorový čaj nedá žádnou práci. V chladných dnech nebo při nachlazení vás čerstvě připravený zázvorový čaj povzbudí, dodá vitamíny a podpoří imunitu.
Chilli papričky naložené v tvrdém alkoholu jsou určené vyloženě pro fajnšmekry. Síla alkoholu vytáhne chuť a pálivost papriček a pokud vás trápí nějaký neduh, můžete se…
Broskve oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Na pánvičku nalijeme vodu s cukrem, položíme půlky broskví, pokapeme citrónovou šťávou a pod pokličkou chvíli podusíme. Potom…
Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme sůl, vanilkový cukr, mouku a vypracujeme hladké těsto, které necháme chvilku vychladnout. Poté upečeme na oleji slabé palačinky.…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Vdolky nebo lívance? Bulharské placky mekitsa mají od každé něco. A nejlepší jsou na snídani
Lečo po francouzsku: Při přípravě dokonalého ratatouille z rajčat, cuket, paprik a lilku hrají klíčovou roli správné suroviny
Jídelní rozmary Marka Zuckerberga: Návštěvám servíroval pečenou kozu ze svého stáda!