Rybí filet pečený se špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejeme na 180 °C. Filet ryby lehce posolíme a pokapeme citronem. Na pánvi rozehřejeme máslo. Česnek utřeme a přidáme do pánve – necháme jej rozvonět. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejeme na 180 °C. Filet ryby lehce posolíme a pokapeme citronem. Na pánvi rozehřejeme máslo. Česnek utřeme a přidáme do pánve – necháme jej rozvonět. Na…
Maso jsem si rozkrojila na kousky potřebné velikosti. Měla jsem 2 větší plátky a pár menších. Bylinky jsem si trochu nakrájela a smíchala se strouhanou Gran Moravií a…
Jáhly vysypeme do sítka a 2x spaříme vroucí vodou – tenhle důležitý krok nikdy nevynecháme, jinak budou hořké a zkazí nám celé jídlo. Připravíme si zeleninu – pokud máme…
Tresku si naložíme do marinády z olivového oleje a bylinek a necháme alespoń 1hodinu marinovat, poté pečeme na grilu či pánvi. Cuketu si nakrájíme na malá kolečka a…
V misce smícháme zcezeného tuňáka, posekaný špenát, lučinu, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu.Vyválené listové těsto nařežeme na čtverečky. Do středu dáme lžičku…
Nejprve si připravíme palačinkové těsto. Do větší mísy rozklepneme vajíčka a rozkvedláme metličkou nebo vidličkou, přidáme špetku soli a zamícháváme hladkou mouku.…
Na pánvi na másle si orestujeme nakrájenou cibuli do skleněna, přidáme nakrájený na plátky česnek a restujeme do barvičky. Přidáme špenát a zarestujeme. Přidáme trošičku…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Filet ryby lehce potřeme olejem, z obou stran posolíme a posypeme najemno nasekaným rozmarýnem. Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme…
Brambory se slupkou předem vaříme s bobkovým listem a kmínem v osolené vodě 15 minut. Scedíme, oloupeme a necháme vychladnout.Opraný listový špenát několik minut…
Houby a vločky přes noc namočíme, přidáme brambory nakrájené na kousky (nové i se slupkou), cibuli nakrájenou na tenké proužky, kořenovou zeleninu, špenát a olej,…
Opereme špenát a zbavíme ho tvrdších stonků. Necháme okapat na sítku. Vyškvaříme špek a přidáme cibuli, česnek, zarestujeme, přidáme špenát, osolíme, opepříme a necháme…
Mleté maso dáme do mísy, dochutíme sušeným česnekem, přistrouháme k němu Nivu, přidáme bílek a řádně promícháme. Solíme dle chuti, pozor Niva je hodně slaná, takže sůl…
Do hrnce asi 1 L objem vlejeme půl litru vody, vhodíme bujon a přivedeme k varu. Mušle vysypeme do vroucí vody a 5 minutek vaříme, až se všechny pootevřou.Pak vlijeme…
Listový špenát nasekáme na kousky a na lžíci oleje orestujeme na pánvi do měkka. Osolíme a opepříme. Vejce uvaříme na tvrdo.Kotletku podélně rozkrojíme, aby vznikla…
Dokonale zelená polévka, která svou barvu získá díky čerstvému listovému špenátu. K němu při vaření přidáme brambory, petrželku a vše uvaříme ve vývaru. Před podáváním…
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm podávaný o svátcích jara. Recepty se liší rodinu od rodiny, ale výsledkem je vždy chutné zapečené jídlo plné zelených bylinek,…
Pro velkou rodinu, která k vám míří na velikonoční svátky můžete připravit tento kynutý koláč. Těsto rozprostřete na plech a poté jej potřete směsí z bůčku, sýra,…
Pečená domácí sekaná, která spojuje jemnost vepřového a králičího masa, odlehčená zeleným špenátem. Vydatný sváteční oběd pro celou rodinu a ještě něco málo zbyde k…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Vaječný koňak popíjeli angličtí mniši už ve 13. století. Připravoval se z mléka s rumem a přidávaly se do něj fíky
Vepřová pečeně z trouby voní po hořčici: Chuť a šťavnatost jí dodá slanina i kyselá okurka, vysušení masa zabrání jeden fígl
Šest tipů, jak dotáhnout nedělní řízky k dokonalosti: Čarujte s pivem nebo sýrovou náplní