Celerové řízky
Recept ještě nebyl hodnocenCeler pokrájíme na cca 1 cm široká půl kolečka, oloupeme a v zeleninovém vývaru uvaříme do poloměkka. Uvařené plátky celeru vyndáme z vývaru a necháme okapat. Těstíčko…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38,00 g |
Sůl | 100,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Celer pokrájíme na cca 1 cm široká půl kolečka, oloupeme a v zeleninovém vývaru uvaříme do poloměkka. Uvařené plátky celeru vyndáme z vývaru a necháme okapat. Těstíčko…
Nejprve připravíme rostlinnou majonézu. Do mixéru dáme silken tofu, šťávu z cca 1/2 citronu, 3 lžičky hořčice, olej a černou sůl. Rozmixujeme dohladka a dochutíme dle…
Cibule pokrájíme nadrobno. Oloupaný lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 20 minut vypotit. Lilek dáváme potit kvůli ztrátě případné hořkosti a také proto, aby…
Nejdříve si připravíme hustší polentovou kaši – přivedeme k varu 3 hrnky vody, osolíme a za intenzivního míchání vsypeme instantní polentu. Nejlépe pomocí metličky…
Tofu rozmačkejte vidličkou a přídejte ostatní ingredience vypsané před tortillou. Spolu se špenátem a mrkví avrstvěte do tortilly a zarolujte :).
Tofu i celé tohle jídlo je skvělé v tom, že je hodně variabilní. Nemáte některou z uvedených ingredienci? Nevadí! Prostě ji vynechte nebo nahraďte něčím oblíbenějším.…
Tofu natural nastrouháme na jemno, přidáme sojanézu, sůl a kurkumu a dobře promícháme. Dle chuti přidáme sůl a dle konzistence sojanézu :-) Teď si můžete pochutnat na…
Sladké brambory omyjeme, osušíme a dáme na mřížku do trouby. Pečeme při 200 stupních podle velikosti cca 35-55 minut. Mezitím připravíme bylinkový dip. Tofu, česnek,…
Nakrájím na tenké plátky cibulku a nechám ji zesklovatět na oleji.Poté přihodím hrst žampionů a nechám chvíli opékat.Mezitím vidličkou rozdrobím tofu a nakrájím na jemno…
Cizrnu slijte, dobře opláchněte, dejte do větší mísy a mačkadlem na brambory ji rozmačkejte tak, aby některé kuličky byly skoro na kaši, ale většina jich zůstala jen…
Nakrájené tofu, jarní cibulku, hořčici a olej rozmixujeme, poté přidáme vodu, abychom docílili pomazánkové konzistence (použila jsem podobné množství jako oleje).…
Do osolené vody dáme vařit rýžové nudle.Tofu rozmačkáme vidličkou, přilijeme trochou sojového mléka, (popř. vodu), pro jemnější konzistenci a dochutíme černou solí,…
Ředkvičky, celer, cibuli, cinulku a okurky nakrájejte na malé kostičky. Kopr otrhejte ze stonků a společně s pažitkou ho nasekejte nožem. Tofu vyjměte z obalu,…
Na pánvičce osmahneme na oleji cibuli, přidáme tofu rozmačkané vidličkou, orestujeme a přidáme sůl, lahůdkové droždí, kurkumu, drcený kmín a čerstvě namletý pepř. Jako…
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, hrášek s kukuřicí necháme rozmrznout a cibuli nakrájíme na kostičky.Vše na slunonézu dáme do mixéru a dohladka umixujeme. Vodou…
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, hrášek s kukuřicí necháme rozmrznout a cibuli nakrájíme na kostičky.Vše na slunonézu dáme do mixéru a dohladka umixujeme. Vodou…
Jako první nakrájím na tenké plátky cibulku a krátce ji opeču na pánvi s olejem.Přihodím k ní hrst pokrájených žampionu a kousek brambory, kterou jsem pokrájela na velmi…
V misce smíchejte všechny ingredience na těsto. Vznikne řídké těsto, které nechte 10 minut odležet.Rozehřátou nepřilnavou pánev vytřete malým množstvím oleje a nalijte…
Na oleji osmažíme krájenou cibuli dosklovata, přidáme žampiony pokrájené na plátky. Osolíme, opepříme, přisypeme kmín a chvilku opékáme. Zalijeme 1 dl teplé vody, ve…
Salát, který lehce připravíte z dostupných surovin. Luxusnější krevety vyměňte za "krabí" tyčinky, doplňte salát, chutný dresing i přízdobu. Nezapomeňte na pečivo. Jen…
Quinou dejte do hrnce s 1 hrnkem vody, osolte, přiveďte k varu a nechte asi 15 minut na velmi mírném plameni vařit, dokud se voda nevyvaří a quinoa není hotová.Poté ji…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Dýňová omáčka udělá z obyčejných těstovin luxusní jídlo. Zjemněná smetanou a s parmazánem chutná božsky
Trochu opilé cukroví: Domácí rumové pralinky, křehké vinné čtverečky či nepečené nutellové špičky si zamilujete
Větrníky podle Josefa Maršálka: Božskou chuť mají díky karamelové a žloutkové šlehačce i speciálně připravované cukrové polevě