Fenykl s pečenými rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenFenykl očistíme, odkrojíme tuhé řapíky, rozčtvrtíme a povaříme ve slané vodě - do poloměkka, tak 10 minut. Necháme pořádně okapat, nejlépe na papírové utěrce, aby odsála…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fenykl očistíme, odkrojíme tuhé řapíky, rozčtvrtíme a povaříme ve slané vodě - do poloměkka, tak 10 minut. Necháme pořádně okapat, nejlépe na papírové utěrce, aby odsála…
Špagety Carbonara patří mezi italské speciality, které jsou proslulé po celém světě. Na jejich přípravě už si nejeden kuchař vylámal zuby. Přitom stačí dodržet pár…
Domácí je nejlepší, alespoň se to říká. Vy se můžete o tom přesvědčit přípravou a uvařením domácích semolinových těstovin. Spolu s nimi pak servírujete jemné, ale…
Kotletky nenaklepáváme. Dáme je do misky pokapeme z obou stran olivovým olejem, přidáme rozmarýn a dáme do chladu. Zelí si nakrájíme na nudličky, krátce spaříme v…
1. V hrnci rozehřejeme kousek másla, přidáme cibuli nadrobno a česnek na plátky, krátce osmahneme. Přidáme očištěný chřest, nakrájený na kousky, zase krátce osmahneme,…
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do studené vody a dáme vařit. Jakmile začnou vařit necháme 2- 3 minuty a ihned scedíme a dobře propláchneme studenou…
Toustový chléb rozmixujeme na jemnou strouhanku a tu pak v malé misce smícháme se sýrem. Přidáme jemně nasekanou petrželku nebo pažitku. Slaninu nejprve zprudka a poté…
Omytou brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě na 2 – 3 minuty.Nasekáme nadrobno, přidáme vejce, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, strouhanku a jemně…
Máslo a olej rozehřejeme ve silnostěnné pánvi. Přidáme žampiony, šalotky a uzené maso a na mírném plameni smažíme po dobu 2-3 minut dohněda. Rozdrobíme bujon a společně…
Svítek je v dnešní době možná spíše opomíjenou vložkou do polévky. Perfektně se hodí do hlavně do vývarů a jeho variant je opravdu mnoho. Na jaře jej můžete připravit s…
Jak nejlépe začít nový den, než dobrou a vydatnou snídaní. Vaječná omeleta, s čerstvým medvědím česnekem a štiplavými ředkvičkami, vás spolehlivě zasytí na celé…
Krůtí maso, podávané s jemně nasládlou omáčkou z bílého chřestu a parmezánu, je ideálním jarním obědem pro slavnostnější příležitosti. Pokrm díky velice pečlivé přípravě…
Pokud si netroufáte na masovou roládu z celého plátu, jsou jednotlivé rolky, pro začátek lepší volbou. Jednoduchá, a přesto velmi dobrá, lehce pikantní náplň si díky…
Těstoviny uvaříme ve větším hrnci podle návodu na obalu takzvaně na skus. Brokolici omyjeme, rozebereme na menší růžičky a přisypeme k těstovinám asi 3minuty před jejich…
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na 12 kousků. Osolíme, opepříme. Vejce rozmícháme se smetanou (mlékem). Strouhanku promícháme s parmazánem. Kousky masa…
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na jedné lžíci másla doměkka. Polentu připravíme podle návodu / 1,25 litru osolené vody přivedem k varu, přisypeme…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji. Přidáme rajčata z konzervy, nakrájená sušená a olivy.Osolíme, opepříme a na malém plameni dusíme asi 10 minut.…
Porce ryb očistíme, osušíme papírovou utěrkou do sucha, porce osolíme, pokapeme citrónem, posypeme kořenící směsí na ryby a necháme dvě až tři hodiny odležet v chladu. …
Bazalku a sušená rajčata dáme do hrnce, zalijeme vývarem a krátce povaříme.Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme sýr a smetanu, prohřejeme, podle chuti dokořeníme…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Sušená rajčata (pokud už nemáme rovnou krájená) pokrájíme na menší kousky, vložíme do pánve, přidáme sušenou…
Brokolici rozebereme na růžičky, propláchneme a dáme 4 minuty vařit v páře naskus. Ihned zchladíme ve studené vodě, tím zastavíme var a růžičky zůstanou zelené. …
Maso opláchneme, osušíme a prohlédneme, aby nezůstaly úlomky kostí. U každé porce asi 4x nařízneme nebo lépe nastřihneme šlachu po obvodu masa a svážeme každou porci…
Kyjevský řízek je tradiční východoevropský pokrm. Plátek kuřecího masa je naplněn máslem, v tomto případě česnekovým, a po obalení opečen zprudka na pánvi. Poté jej dáme…
Brambory i se slupkou omyjeme, osušíme, nakrájíme na jemné plátky, potřeme olivovým olejem, posolíme a naskládáme do zapékací mísy. Kysanou smetanu smícháme s bujonem a…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 28. 5. 2024 08:00
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Strouhaná buchta z kakaového těsta s lahodnou tvarohovou náplní je vláčná a nadýchaná, lehce ji zvládne i začátečník
Boží chuťovky k televizi: Užijte si MS v hokeji jako vždycky, ale z pohodlí domova!
Českem s chutí: Víte, co je štrachanda nebo mětánky? Vítejte v chodské kuchyni!