Domácí sýr z domácího kefíru
Recept ještě nebyl hodnocenPracujeme nad nádobou na syrovátku. Velmi hustý kefír, který jsme přecedili - (zbavili houbiček, které dáme opět do mléka), nalijeme do obalu, nejprve opatrně rukou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 115 kJ / 28 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 5,00 g |
Pracujeme nad nádobou na syrovátku. Velmi hustý kefír, který jsme přecedili - (zbavili houbiček, které dáme opět do mléka), nalijeme do obalu, nejprve opatrně rukou…
Suché ingredience promícháme, přilijeme syrovátku a promícháme. Vznikne lehce řidší těsto. U tohoto chleba jsem využila dnes již tradiční recepturu na chléb bez hnětení.…
Kdo má rád polévky z mléka, podmáslí nebo syrovátky, jistě si pochutná i na téhle zeleninové, plné bylinek. Na její uvaření, budete potřebovat pár minut času, minimum…
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce na rozehřáté máslo osmažit, přidáme mouku a uděláme hnědou cibulovou jíšku do které vylijeme syrovátku s vodou v poměru 1:1 a…
Uvedené suroviny smícháme (kvásek neděláme), vypracujeme lesklé těsto. Dáme do jakékoli formy (kterou ptřeme olejem a vysypeme moukou) vykynout (já použila srnčí hřbet)…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Vykynuté těsto rozdělíme na 8-10 dílků, z…
Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody uděláme rozkvas, který necháme 10-12 hodin pracovat.K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek surovin, kromě semínek a uněteme těsto -…
Suroviny, jak jsou v pořadí, dáme do domácí pekárny, zapneme program Těsto. Po vykynutí rozdělíme těsto na kousky, (jak velké chceme housky), upleteme a necháme ještě…
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.Máslo rozehřejte, vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte rozdrobené kvasnice a zalijte syrovátkou nebo mlékem. Zahřívejte,…
Drozdi a spetku cukru rozmichame ve vlazne vode a nechame vzejit "kvasek".Obe mouky prosijeme, smichame se soli, prilijeme kvasek, syrovatku, olivovy olej a vypracujeme…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme 60-80 minut kynout.Vykynuté těsto vytáhneme z mísy, propracujeme, rozdělíme…
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…
k hotovému rozkvasu přidáme do formy zbytek surovin a zapneme pekárnu, kterou necháme míchat jen asi 10 minut. Pak pekárnu vypneme a těsto necháme asi 1,5-2 hodiny…
Světlejší pšenično-žitný kváskový chleba je voňavý smaženou cibulí a vhodný jako příloha ke guláši nebo na jakékoliv grilování. Bude-li při grilu společnost větší,…
Všechny suroviny (včetně semínek) dáme do pekárny, tekuté, pak sypké. Sůl do vody, kváeke a droždí nahoru na mouku. Použijeme program Celozrnný s delším kynutím i…
Vše si připravíme do mísy a v robotu uhněteme na hladké těsto. Dáme tomu 10 minut a těsto se nám odvděčí. Necháme 30 minut kynout. Zapneme troubu na 250°C, aby se…
Banány, skořici a syrovátku rozmixujeme ponorným mixérem a dosladíme hnědým cukrem nebo medem.
V syrovátce rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi 45 minut kynout.Vykynuté těsto propracujeme, válečkem rozválíme na…
Do pekárny dáme suroviny nejdřív tekuté, potom sypké (běžný postup). Zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto propracujeme, vložíme do vysypané ošatky, necháme ještě 15…
Na másle osmažíme najemno nakrájenou cibulku do sklovita, přidáme vločky, zeleninu nadrobno pokrájenou, nebo nastrouhanou a ještě bramboru krájenou na menší kousky,…
K vykynutému omládku přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 6 dílů a z každého uděláme…
Droždí posypeme cukrem, přidáme lžičku mouky a zalijeme třemi lžícemi vlažné syrovátky. Necháme vzejít kvásek. Mezitím v míse smícháme mouky se solí, pak přidáme…
K vykynutému omládku přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto, které necháme hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Holka u plotny radí: Jak na božskou medovou bábovku s ořechy? Vláčnost zajistí kefír a máslo
Bleskové jednohubky: Lahodné caprese na špejli nebo efektně ozdobené chuťovky z listového těsta připravíte za chvilku
Proč nikdy nemýt kuřecí maso před přípravou? Odborníci varují: Riskujete onemocnění i zhoršení chuti pokrmu