Božské višňové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si vyndáme máslo z lednice, aby nám změklo na náplň. Teď se vrhneme na těsto. Vejce vyšleháme do pěny s cukrem a postupně zašleháváme vlažnou vodu, olej,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si vyndáme máslo z lednice, aby nám změklo na náplň. Teď se vrhneme na těsto. Vejce vyšleháme do pěny s cukrem a postupně zašleháváme vlažnou vodu, olej,…
Všechny suroviny dáme do misky (část višní ponecháme stranou) a rozmixujeme ponorným mixérem. Ke konci krátce mixneme i s odloženými višněmi - ve směsi pak zůstanou…
Z mouky, šlehačky a soli uděláme v misce těsto, které necháme 20 min odpočinout. Zatím připravíme ovoce, čerstvé, mražené nebo kompotované a rozpustíme máslo.Těsto…
Žloutky vyšleháme s horkou vodou a cukrem do světlé pěny, lehce přimícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva. Pečeme na plechu…
Suché přísady prosejeme na vál. Tuk rozdrobíme nebo rozsekáme do mouky. V mouce uděláme dolík , do toho přidáme žloutky. Těsto propracujeme bez přidání další mouky, ta…
Takto naložené višně mohou být součástí různých koktejlů nebo bowlí. Nebo se mohou stát základem pro griotku, či posloužit jako ozdoba různých zákusků nebo součástí…
Tuk třeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme kůru a pak střídavě vlažné mléko a část mouky, nakonec zbytek mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků, ten už zamícháme…
Nejraději den předem naložíme višně a to tak, že je smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a rumem. Vložíme do dózy s víkem a dáme do chladničky. Zhruba 2 x…
Zapneme troubu na 180 °C, plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení, prosejeme mouku s práškem a kakaem. Višně nasekáme na drobnější kousky.Vejce s cukrem ušleháme do…
Griotka z višní je alkoholický nápoj, který v sobě spojuje intenzivní chuť a osvěžující aroma čerstvých višní. Dopřejte si tento exkluzivní likér a nechte se unést do…
Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.Bílky samostatně vyšleháme v tuhý sníh. Do mísky dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a rozpuštěné máslo.…
Z mouky, cukru, vanilkového cukru, prášku do pečiva, vejce, oleje a z mléka ušleháme těsto. Těsto rovnoměrně vylijeme na předem vysypaný pekáč a navrch nasypeme višně a…
Vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme olej, mléko, obě smetany, pudinkový prášek a citronovou kůru.Na závěr přidáme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme hladké…
Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu. Zahříváme za stálého míchání, čokoláda se musí rozpustit. Smetana nesmí vařit!Necháme vystydnout a uložíme na…
Vypeckované višně smícháme s cukrem, za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Odstavíme a přímo v kastrůlku rozmixujeme ponorným mixérem. Opět dáme na…
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozmixujeme spolu s banány a medem na hladkou hmotu. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Opatrně spojíme obě hmoty a vylijeme těsto…
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, vsypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.…
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, vsypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.…
Opláchneme rozinky na sítku vlažnou vodou, přeložíme do hrníčku s trochou rumu a necháme nabobtnat cca 2 hodiny.Rozpustíme máslo na potření těsta, cca 50 g. Očistíme…
Vypeckované višně zalijeme vodou tak, aby byly potopené a rozvaříme je.Měkké višně rozmixujeme a rozvar zvážíme. Přidáme cukr a kyselinu citronovou a mícháme do…
Mouku, prášek do pečiva, máslo, cukr, mléko a žloutky vypravujeme v těsto. 1/3 těsta oddělíme a dáme do mrazáku odležet. Zbylé 2/3 namáčkáme do vymazaného plechu,…
Višně z kompotu necháme okapat, vypeckujeme je, posypeme Solamylem a promícháme. Tuk, cukr a citronovou šťávu třeme - šleháme do zhoustnutí a postupně, vždy po jednom,…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme jogurt, olej a přimícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme papír na…
Smetanu ušleháme s vejci, cukrem a špetkou soli do pěny a postupně vmícháváme mouku s práškem do pečiva. Pekáč vymažeme olejem, poprášíme moukou a nalijeme do něj 2/3…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Telecí rosol, žloutkové fleky i kuře s kečupem. Na čem si rád pochutnával Vlasta Burian?
Cuketu pěstovali už indiáni, v Evropě ji rozšířili Italové a k nám pak před lety „vtrhla“ jako náhrada okurek napadených plísní
Středomořská dieta: Můžete pít víno, jíst těstoviny a stejně shodíte nežádoucí kila