Kuřecí pikantní směs se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné maso nakrájíme na nudličky, zeleninu na proužky a rajčátka přepůlíme. V hluboké rozehřáté pánvi na oleji orestujeme maso, osolíme a opepříme, přidáme česnek a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 123 kJ / 29 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,12 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 2,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Očištěné maso nakrájíme na nudličky, zeleninu na proužky a rajčátka přepůlíme. V hluboké rozehřáté pánvi na oleji orestujeme maso, osolíme a opepříme, přidáme česnek a…
Skleněné nudle namočíme do studené vody 20 minut předem (nebo dáme do vřelé vody a povaříme 3 minuty). Cibuli, papričku a česnek nasekáme nadrobno. Pak choi rozebereme…
Kdo jednou ochutná grilovanou zeleninu, bude ji vyhledávat již vždy. Pak choi je velmi zajímavý druh zelí, které se hodí nejen jako doplněk k masitým jídlům. Jako…
Vepřový bůček na kůži nařežeme ostrým nožem, aby vznikla mřížka.Uděláme marinádu. Vepřový bůček zalijeme marinádou a vmasírujeme do masa. Necháme přes noc marinovat.Z…
Pro naše končiny je drůbeží vývar velmi tradiční polévkou. S tímto receptem se můžete přenést o kousek dál na východ, do exotické Asie a připravit si jednu z jejich…
Nejprve si prudce na oleji opečeme filety prsíček, osolíme, opepříme a dáme stranou.Na másle zpěníme česnek a zázvor, nakrájený na plátky. Omyté, okapané pak choi…
Předem uděláme marinádu a maso nakrájené na nudličky dáme marinovat nejméně na 30 minut, pak maso vyndáme a necháme na sítku okapat. Marinádu necháme na podlití…
Zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky. Houby předem namočené nakrájejte na plátky či nudličky. Nožičky vykrájejte, jsou příliš tuhé. V menším kastrůlku nebo pánvi…
Očistíme zeleninu a česnek. Zázvor nakrájíme na nudličky, česnek na velmi tenké plátky, mrkev na julienne nudličky. Ve wok pánvi (nebo hrnci) zahřejeme olej, přidáme…
Součástí vyváženého jídelníčku by mělo být rybí maso, které obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Maso z tilápie je šťavnaté až lehce nasládlé a skvěle ho doplní…
Do rozpálené Wok pánve dáme sezamový olej, přidáme nasekanou bílou část pak choy a tence nakrájenou mrkev a restujeme asi 5 minut. Přidáme česnek a zázvor a restujeme…
Žampiónům vylomíme třeně, klobouky oloupeme, zevnitř posolíme a do každého klobouku dáme kousíček másla. Třeně a malé žampiony nakrájíme na malé kousky a dáme na sádlo…
Pak Choi nakrájíme na menší kousky a tofu na kostičky.Drůbeží vývar přivedeme k varu, vložíme kousky Pak Choi, necháme přejít varem a přidáme předem uvařené sojové boby…
Dáme vařit vodu na pak choi a těstoviny, kuřecí prsa nakrájíme na kostky, cibuli na kostečky, sušená rajčata na nudličky, česnek naškrábeme a opečeme kostečky slaniny…
Dáme vařit vodu na pak choi a těstoviny, kuřecí prsa nakrájíme na kostky, cibuli na kostečky, sušená rajčata na nudličky, česnek naškrábeme a opečeme kostečky slaniny…
Maso očistíme od případných blan, osušíme papírovou utěrkou, mírně osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme odpočinout a zatím připravíme zeleninu.Zelenou část z…
Lososa umyjeme, dobře osušíme. Pak choi podélně rozřízneme na půlky, dobře propláchneme a necháme chvíli odkapat. Česnek nasekáme na drobno, feferonku jen překrojíme a…
Očištěné maso (může být i stehenní, nebo krůtí prsní) nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a poprášíme škrobem (lze i moukou) Rozpálíme hlubší pánev, dáme olej a…
Z očištěného masa nakrájíme přes vlákna plátky a z těch proužky cca 1,5 cm. Pak choi očistíme, opláchneme, necháme okapat a přepůlíme podél. Cibuli přepůlíme, sloupneme…
Pekáček velikosti dortové formy lehce vymažeme máslem. Zbytek rozdělíme na dvě části. Jedna část přijde na pánev, kde osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme…
Nejprve připravíme zálivku, která je typická pro přípravu vietnamských jídel, všude se používá ve smyslu jin a jang - kde kyselé, ( limetka, citron, rýžový nebo vinný…
Připravíme maso, které nakrájíme na nudličky. Osolíme a opepříme. Smícháme sójovou omáčku s ústřicovou a do této směsi naložíme maso. Necháme stát v pokojové teplotě 15…
Do většího hrnce dáme 1 lžíci sádla a orestujeme cibuli nasekanou nahrubo a kolečka mrkve.Přidáme ostatní očištěnou, nakrájenou zeleninu, pasty, promícháme a zalijeme…
Pak choi důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a necháme na sítu okapat nebo odstředíme. Do rozehřáté pánve dáme oba oleje a zprudka opečeme asi 3 minuty lehce osolené…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Havelské posvícení provoní malé ořechové koláčky. Pečené podle původního staročeského receptu chutnají božsky
Pravidlo pěti vteřin: Opravdu můžeme jídlo bezpečně sníst, i když spadne na zem?
VIDEO: Omýváte brokolici správně? Díky tomuhle triku odstraníte snadno veškerý hmyz, který se v zelenině ukrývá