Čaj patří mezi oblíbené nápoje v chladných zimních večerech i v teplých letních dnech
Čaj je velmi jednoduchý a oblíbený nápoj, který má snadnou přípravu a můžete si ho připravit jako horký nápoj, který vás zahřeje v chladných zimních večerech, nebo jako osvěžující v teplých letních dnech třeba u bazénu. V sezoně ovoce ho můžeme skvěle využít na přípravu pečeného čaje, který lze uchovávat až do zimy.
Existuje spousta druhů čajů
Čaje můžeme rozdělit podle způsobu zpracování čajových lístků na:
- Bílý čaj: K jeho přípravě se používají mladé listy čajovníku pěstované v polostínu, aby nestihly dozrát a získat zelenou barvu. Má jemnější chuť a obsahuje přírodní antioxidanty.
- Zelený čaj: Známý svoji intenzivní zelenou barvou. Obsahuje vyšší množství kofeinu, proto ho velmi často můžeme použít místo kávy.
- Černý čaj: Někdy též nazývaný jako "životabudič". díky vysokému množství kofeinu povzbuzuje náš nervový systém a odstraňuje únavu.
- Bylinkový čaj: Používají se různé druhy bylinek, mezi nejznámější patří máta nebo meduňka.
- Ovocný čaj: Používá se jak čerstvé tak sušené ovoce, nebo jako zavařené ve formě pečeného čaje.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Matcha Tea je druh zeleného čaje, který pochází z Japonska, a má blahodárné účinky pro lidské zdraví. Na Dálném východě je tento elixír užíván více než 800 let. Obsahuje unikátní katechiny a aminokyseliny. Tento čaj podporuje soustředění, dodává energii a dobrou náladu.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Karkade je ibiškový čaj, připravovaný ze sušených zdužnatělých květů ibišku súdánského. Je aromatický, má rubínovou barvu, podává se horký i studený a je velmi osvěžující (nakyslé) chuti. Je i součástí přírodní medicíny, obsahuje vitamín C a minerály. Karkade je oblíbený především v severní a západní Africe.
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 15 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Grilování levou zadní: Jak na grilované houby. Víte, proč je předem nesolit?
Dozvuk letních barev v podzimní kuchyni! Dopřejte si dobroty z paprik, které potěší i náročné strávníky
Holka u plotny radí: Jak na skvělou zeleninovou polévku minestrone? Chuť vylepší tyhle tři suroviny