Ovoce má v jídelníčku své místo. Co všechno obsahuje a kde všude se dá v kuchyni využít?
Různé druhy ovoce by měly by součástí zdravého jídelníčku každého z nás, protože obsahují řadu cenných látek. Co konkrétně obsahuje ovoce? Většinou je tvořeno ze 70 –90 % vodou a je významným zdrojem vlákniny, vitamínu C a minerálních látek.
S ovocem ale opatrně
Ačkoliv je ovoce prospěšné, měli bychom se zde řídit větičkou "Všeho moc škodí". Ovoce totiž obsahuje velké množství jednoduchých sacharidů, tedy cukru, který je zde obsažený ve formě fruktózy, s jejíž konzumací to není vhodné nijak přehánět. Velké množství ovoce by také mohlo negativně ovlivnit hmotnost.
Velké oblibě se těší mrazem sušené ovoce
Ovoce se dá zpracovat různými způsoby. Nejchutnější je jen tak samotné, ale perfektně se hodí do velkého množství dezertů, k zavařování, přípravě marmelád či zmrzlin, ale i třeba do drinků. Pokud nechcete zrovna dávat majlant za ovoce mimo sezónu, vyzkoušejte křupavé lyofilizované neboli mrazem sušené ovoce.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Jak na parádní kynuté lodičky, aby se v troubě „nerozjely“? Pomůže malý trik při kynutí
Tesco spouští mimořádnou potravinovou sbírku a pokračuje v pomoci lidem postiženým konfliktem na Ukrajině
Ovocné kůže: Pochoutku z jablek nebo hrušek vonící skořicí a vanilkou snadno vyrobíte podle našeho videonávodu