Prasečí oči
Prášek - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Inulin je účinná prebiotická, dietní vláknina, vyrobená z kořenů čekanky. Vláknina obnovuje střevní mikroflóru. Pomáhá udržovat stálou hladinu krevního cukru, podporuje funkci střev, má sytící účinek a celkově zlepšuje zdravotní stav organismu.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Hraška je zdravá sypká směs, která je vhodná na zahušťování polévek, různých omáček a gulášů. Lze v ní také obalovat maso nebo sýry. Hlavní složkou hrašky je žlutý hrách, je ho v ní asi 70 %, dále je její součástí směs obilovin, kukuřice, rýže a jáhel. Hraška je dochucená česnekem a chilli.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Agar je sypký prášek, polysacharid, s velkou želírovací schopností. Vyrábí se z mořských řas a v potravinářství se používá jako zahušťovací prostředek. Dají se jím vytvořit vysoké vrstvy želé, které dobře drží a lehce se krájí, proto se často používá na dorty a různé zákusky.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 24 minutami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 10 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přichází jahodový úplněk: Skvělý čas vyzkoušet tři recepty s jahodami a jogurtem či fetou, které pomáhají hubnout
Dobroty, kam se podíváš! Hitem letních oslav jsou sladké bary. Co na nich servírovat?
Uvařte si tsampu: Zázračná kaše Tibeťanů vám dodá sílu, díky níž můžete vystoupat i na Mount Everest