Závin je moučník, který skrývá lahodnou náplň. Díky smotání je skvělý i na pohled
Příprava štrúdlu neboli závinu není nic těžkého a zvládne ji i začátečník. Možná právě proto je závin tak oblíbený moučník. Vylepšený voňavou skořicí a posypaný moučkovým cukrem je přímo neodolatelný a rukáv (či dva) zmizí vždy rychle.
Závin – druhy těsta
Nejznámější a nejpoužívanější je listové těsto, z nějž se vyrábí tradiční jablečný závin. Velmi oblíbené je také kynuté těsto, z nějž lze upéct například vynikající makový závin. Méně známé je třeba těsto jogurtové nebo těsto pivní.
Závin – náplně
Nabídka náplní je ještě pestřejší než nabídka těst. Závin lze připravit naslano i nasladko, přičemž můžete využít různé druhy ovoce (i zeleniny), ořechy lískové i vlašské, hrozinky, tvaroh, mák... a navrch třeba zmrzlinu nebo domácí klasickou či pařížskou šlehačku.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno 5. 6. 2024 18:25
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno 5. 6. 2024 15:10
Přečtěte si Zobrazit více
Vidlička jako ďáblův nástroj a nůž místo párátka: Moderní příbor používáme teprve dvě století
Svatý neboli Pašijový týden začíná. Jak se říká jednotlivým dnům a jaké se s nimi pojí zvyky a tradice?
Starý valašský recept: Pohanka s brynzou a škraky je skromné jídlo plné vitaminů a bílkovin. Příprava je snadná