Sušenky z arašídového másla upečete snadno, jednoduše a rychle
Sušenky z arašídového másla jsou velmi chutné, jednoduché a rychlé. Arašídové máslo funguje v pečivu jako klasický tuk, stačí přidat vejce a cukr, případně čokoládu. Pochoutku milují děti i dospělí.
Arašídové máslo můžeme koupit v jemné nebo křupavé (crunchy) verzi, záleží, která nám víc chutná. Je rovnou mírně sladko-slané, takže solit není třeba a cukru stačí přidat jen málo. Arašídové máslo můžeme nastavit nebo nahradit jiným (rostlinným) máslem. Můžeme si jej také vyrobit sami rozemletím pražených arašídů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct arašídové sušenky
Jednoduché složení sušenek si snadno zapamatujeme, postup je snadný i pro začátečníky. Potřebujeme 250 g arašídového másla, 60 g cukru krupice, 1 vejce velikosti M a 100 g sekané čokolády.
- Do arašídového másla přidáme cukr a rozklepneme vejce.
- Promícháme. Mělo by vzniknout nelepivé těsto.
- Vmícháme do něj sekanou čokoládu nebo čokoládové pecky.
- Odebíráme asi 40 g kousky, zakulatíme je v ruce a klademe na plech vyložený papírem na pečení.
- Klademe je s mírnými rozestupy.
- Pomocí prstů kuličky trochu splácneme.
- Můžeme jemně odekorovat razítkem na sušenky, hroty vidličky, paličkou na maso, mřížkou na bramborový salát, obtisknutím hezky broušeného dna sklenky či vázy apod.
- Pečeme při 170 °C horkovzduchu asi 10–12 minut, aby byly sušenky na povrchu křupavé a uvnitř vláčné.
Kromě arašídového můžeme vyrobit nebo koupit jiné rostlinné máslo (např. z ořechů, mandlí, máku, kokosu, sezamu).
Začátečníkům s tvarováním pomůže náš videorecept na podobné sušenky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 16 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Komentáře